Jelenlegi hely

Hirdetés

Megkezdődött a pollenszezon

A múlt heti enyhe időjárás miatt idén előbb kezdődött a pollenszezon. Az allergiások számára – a parlagfűre érzékenyeknek - a legkellemetlenebb időszakot különösen május és augusztus hónapja jelenti.

Hirdetés

Március-áprilisban a fák, majd a következő hónapokban a füvek, a nyár közepén a gyomnövények, augusztusban pedig a parlagfű keserítik meg az allergiások életét, olvasható az Életmód oldalán. A felmérések szerint hárommillióan szenvednek valamilyen allergiától. A növények pollenszemei nagyon hosszú utat tehetnek meg, így akár a városokban élőkön is mutatkozhatnak a túlérzékenység tünetei.
Szakértők szerint az idei hideg tél kedvez a pollentermelésnek. Arra is figyelmeztetnek, hogy a kellemetlen panaszegyüttesek enyhítéséhez a gyógyszerszedést időben el kell kezdeni.
A kezeléshez sokak szerint hasznos lehet az akupunktúra is, de megfelelő tisztítással talán a klímaberendezések is segíthetnek, amelyek megszűrik a levegőt. Létezik egy – a bonni egyetemen kifejlesztett - injekciós terápia is, amellyel sikert érhetünk el a kezelésben. Természetes és gyógyszeres úton egyaránt védekezhetünk, ám a legtöbb gyógymóddal sajnos csak a tüneteket lehet enyhíteni.



Hirdetés