Jelenlegi hely

Hirdetés

Az éjszakai baglyok tényleg korábban halnak, mint a koránkelők? Hogyan lehetséges ez? Lássuk!

alvaszavar_magnezium

Tudta, hogy alvászavart is okozhat, ha magnéziumhiányunk van?  Most nemcsak a tipikus tüneteket mutatjuk meg, hanem egy teszttel azt is megnézheti, hogy mennyi magnéziumra van  (volna) szükségünk. És hogy mivel pótoljuk a hiányt? Erre is mutatunk megoldást.

Az időeltolódás okozta jet-lag kellemetlen hatása, hogy a biológiai óránk nagyon rövid idő alatt jelentősen eltolódik, különösen a Japánba vagy az amerikai kontinensre utazók körében. Az időzónák átlépése pedig alvászavarokat, koncentrációs nehézségeket és ingerlékenységet okoz. Mivel lehet megelőzni, kezelni a jet-laget?

Tudta, hogy bizonyos gyógyszerek – közvetlen vagy közvetett – mellékhatásaként is jelentkezhet alvászavar? Milyen gyógyszerekről lehet szó?

Már egy ideje folyamatosan fáradtan ébred? Régen jókat tudott aludni? Szakértőnk elárulja, hogyan fog újra rátalálni a pihentető alvás útjára.

Hogyha nehezen tudunk csak elaludni, csábító lehet bekapni gyorsan egy altató. De kell is? Szomnológus szakértőnk választ ad a kérdésre!

Altatóra van szükség ahhoz, hogy nyugodtan aludjon? Szomnológus szakértőnk beszél az alvásbetegségekről.

Hogyha valaki alvásbetegségben vagy alvászavarral küzdd, azzal búcsút inthet a jogosítványnak? Szakértőnk elmondja!

Tudja, mi az az alvómaszk? Sokunk nem tud pihentetően aludni, alvási apnoe vagy egyéb alvászavar, betegség miatt! Lássuk, mit mondd az alvómaszkról szomnológus szakértőnk!

Jól esik délután lepihenni, szunyókálni? Egyesek egészségesnek, mások pont hogy károsnak tartják! Lássuk, mi a véleménye erről szakértőnknek!