Hirdetés

Az aranyérbetegség

Az aranyér gyógyítása, a belső aranyér műtét nélküli kezelése manapság már bevált módszereken alapul, amelyek sokkal kevésbé kellemetlen előkészítéssel, beavatkozással és utóhatásokkal járnak, mint az aranyér műtétje.

Amit tudni akart az aranyérről, de nem merte megkérdezni

A 21. század egyik legújabb népbetegségének is nevezhetnénk az aranyeres panaszokat. A modern kor életvitele, a kevés rost- és folyadékfogyasztás – azaz a nem megfelelő táplálkozás és a mozgásszegény életmód - miatt kialakuló idült székrekedés, az éjszakába nyúló ülőmunka, a kötőszövetek elgyengülése és a terhesség/szülés következményeként az emberek mintegy fele tapasztalja meg legalább egyszer élete során azokat a kellemetlen tüneteket, amikkel ez a betegség együtt jár.

Aranyér

Az aranyér kialakulásában döntő szerepe lehet az étkezési  rostokban szegény táplálkozásnakAz aranyér a végbél (rectum), illetve a végbélnyílás (anus) vénáinak kitágulását jelenti, a tág erekben pangó vérrel, mely könnyen gyulladáshoz, trombózishoz vezet.

Orvosi kifejezések magyarázata

antihaemorrhoicum: aranyér kezelésére alkalmas szer

haemorrhoid: Aranyér, aranyeres csomó, nodus haemorrhoidalis. Az aranyerességet kialakító duzzanatok vagy varixok valamelyike.

haemorrhoidalis: Az aranyerességgel kapcsolatos.

Az aranyeresség kezelése

bélbetegség kezelése Ha valakinél jelentkeznek az aranyeres tünetek, fel kell keresni az orvost, hogy bizonyítható legyen: a fájdalom, a duzzanat, a nedvedzés, az esetleges vérzés aranyértől származik, és nincsen súlyosabb oka.

Aranyerek

bélbetegség kezelése, aranyérAz aranyér a végbél (rectum), illetve a végbélnyílás (anus) vénáinak kitágulását jelenti, a tág erekben pangó vérrel, mely könnyen gyulladáshoz, trombózishoz vezet.

Ülőfürdő végbélműtét után

Aranyeres panaszok esetén alkalmazható ülőfürdő. A víz tisztít, a meleg hatására tágulnak a régió erei, javul a vérellátás, nyugtatja a bőrt.Gyakran ajánlják végbélproblémákkal küzdő betegek számára az ülőfürdőt kiegészítő kezelésként az orvosok, ám a valós terápiás előnyeiről mindeddig nem jelent meg tudományos vizsgálattal alátámasztott bizonyíték.
Az ülőfürdő többféle módon is segíti a záróizomműtétet követő posztoperatív tünetek enyhülését. A víz eltávolítja a sebzés környékéről az esetlegesen irritáló hatású székletmaradványokat, a meleg hatására tágulnak a régió erei, és ennek következtében javul a vérellátás az egyébként renyhébb keringésű területen.

Feliratkozás RSS - Aranyér csatornájára