Jelenlegi hely

Hirdetés
Itt a megoldás: így kezelje az aranyeret

Ha valakinél jelentkeznek az aranyeres tünetek, fel kell keresni az orvost, hogy bizonyítható legyen: a fájdalom, a duzzanat, a nedvedzés, az esetleges vérzés aranyértől származik, és nincsen súlyosabb oka.

Aranyér: tünetektől a proktológusig

Elmondunk mindent az aranyér tüneteiről és a kivizsgálásról, hogy eloszlassuk a félelmeket és minél többen, időben forduljanak orvoshoz. 

A 21. század egyik legújabb népbetegségének is nevezhetnénk az aranyeres panaszokat. A modern kor életvitele, a kevés rost- és folyadékfogyasztás – azaz a nem megfelelő táplálkozás és a mozgásszegény életmód - miatt kialakuló idült székrekedés, az éjszakába nyúló ülőmunka, a kötőszövetek elgyengülése és a terhesség/szülés következményeként az emberek mintegy fele tapasztalja meg legalább egyszer élete során azokat a kellemetlen tüneteket, amikkel ez a betegség együtt jár.

Az aranyér a végbél (rectum), illetve a végbélnyílás (anus) vénáinak megnagyobbodása, az erekben pang a vér. A végbélben előforduló aranyeret belsőnek, míg az anus körülieket külsőnek tekintjük. Előfordulásuk igen gyakori: 50 év körüli populációban már elérheti az 50%-ot is.
Melyek a tünetek?

Mi ez a vizsgálat? Hogyan történik?