Hirdetés

Öt tévhit a mellrákkal kapcsolatban

A dezodorok, a mikrohullámú sütő és a túl szűk melltartó emlőrákot okozó hatása mind-mind csupán legenda, és ezek mellett még számos tévhit él a köztudatban.

Mellrákot okozhat a magas inzulinszint?

Mellrákot okozhat a magas inzulinszint?Az inzulin fontos szerepet játszik az anyagcserefolyamatokban, így az egyik legjelentősebb hormonunk. Megemelkedett mennyisége azonban komoly betegségekhez vezethet, ráadásul a legújabb kutatások szerint a mellrák kialakulásával is összefüggésben lehet. Dr. Koppány Viktória, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa a magas inzulinszint tüneteire hívja fel a figyelmet.

A halolaj csökkenti az emlőrák kockázatát

Menopauzát követően az étrendkiegészítő halolaj hatására mintegy 32 százalékkal csökken az emlőrák kialakulásának esélye – olvasható az Epidemiology, Biomarkers & Prevention folyóirat júliusi számában.

Ami csökkentheti az emlőrák kockázatát

Ami csökkentheti az emlőrák kockázatátKét szénhidrátmentes nap hetente a túlsúlyos nők étrendjében az emlőrák kockázatát is csökkenti - hangzott el az amerikai San Antonióban tartott emlőrák-szimpózium egyik előadásában.

Ismét: séta az emlőrák megelőzéséért

Ismét: séta az emlőrák megelőzéséértÚjra rózsaszínbe borul szombaton Budapest az Avon rendezvénye miatt, amelyen a mellrák megelőzésének fontosságára hívják fel a figyelmet. A sétára és a programokra a szervezők több ezer résztvevőt várnak.

A HER-2 Betegklub téli klubnapja

MEGHÍVÓ!
Ezúton tisztelettel meghívjuk Önt a HER2 Betegklub téli klubnapjára. Időpont: 2014. december 9. (kedd), 15.00 óra. Helyszín: Arany10., Nagy Lovag terem, 1051 Budapest, Arany János utca 10.

Mellrák elleni küzdelem szűrővizsgálattal

Október 1-je a mellrák elleni küzdelem világnapja, így ebből az alkalomból a Generali is szeretné felhívni a figyelmet a szűrések fontosságára. A biztosító közelmúltbeli felméréséből kiderül ugyanis, hogy bár a szűrővizsgálatokkal kapcsolatban a hölgyek sokkal tudatosabbak, mint a férfiak – 14%-kal magasabb a női látogatottsági arány, még mindig csak a megkérdezettek 66%-a keresi fel rendeszesen orvosát a megelőzés érdekében.

Pontosabban mutatja ki az emlőrákot a 3D-mammográfia

Pontosabban mutatja ki az emlőrákot a 3D-mammográfiaA 3D-s mammográfia a hagyományosnál pontosabban mutatja ki a mellrákot, és a tévesen pozitív diagnózisok számát is csökkenti - erősítették meg egy nagy létszámú amerikai kutatás eredményei.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Emlőrák csatornájára