Jelenlegi hely

Hirdetés

Gyorsan terjed a kanyaró Kárpátalján, Szerbiában és Romániában. Milyen oltást kell beadni és kik a veszélyeztetettek? Mi a helyzet, ha látogatóba mennénk?

Kanyaró tünetei közül az egyik a bőrkiütés

A kanyaró akár két hétig is lappanghat, és az első tüneteket egy egyszerű náthával is össze lehet téveszteni. Milyen tünetekről lehet biztosan felismerni?

Kanyaró és szövődményei

Bár a kanyaró ellen rendkívül hatékony védőoltás áll a rendelkezésünkre, az elmúlt időszakban szomszédainknál megnőtt a kanyarós esetek száma. Kell-e félnünk ettől a fertőző betegségtől? Kiket veszélyeztet leginkább a kanyaró? Milyen szövődményei lehetnek?

Ez nem nátha, hanem kanyaró!

A kanyaró igen fertőző, vírusos eredetű megbetegedés, melynek tüneteit könnyű összekeverni a náthával és az influenzával. Összegyűjtöttük, mit érdemes tudni róla.

A fertőzés esélye csökkenthető rendszeres kézmosással, a zsúfolt helyek elkerülésével. A leggyakrabban az óvodás és az általános iskolás korú gyermekek betegedtek meg.

herpesz

A herpeszre mindenkinek van egy "bevált" gyógymódja, nézzük, mi jöhet, és mi tilos. 

A változékony időjárásra főként a gyermekek reagálnak érzékenyen, ezért náluk ősszel és télen magas a hurutos megbetegedések száma.

Egy újabb vizsgálat szerint a közönséges megfázás vírusa (rhinovírus) alacsonyabb hőmérsékleteken jobb szaporodást mutat. Lássuk, mire jutottak!

Próbáljuk ki a hagyományos népi gyógymódokat, ha náthásak, vagy influenzásak vagyunk. Ne rohanjunk rögtön a gyógyszertárba!

Meghűlés, nátha, influenza? Azonos fogalomkör, vagy eltérő betegségek? A közbeszédben sokszor bizony összekeverjük, pedig vannak nem csekély különbségek, lássuk tehát a náthát!