Hirdetés

Egy bögre kakaó: ennyi lenne a napi cukoradag

Már kisgyermekkorban népbetegségnek számít az elhízás, sok szülő nem is érzékeli, hogy milyen egészségtelenül táplálja gyermekét. Az élet első 1000 napja a felnőttkori betegségek szempontjából is meghatározó, mutatjuk, mire kell figyelni! 

Vas-, és D-vitaminhiányosak a magyar kisbabák

A vas- és a D-vitaminhiány a leggyakoribb gyermekkori hiánybetegség Közép-Kelet-Európában. Az eredmények nálunk sem megfelelők: az 1-3 éves korosztályban minden negyedik gyermeknek túl alacsony a vas-, és tízből hét babának túl alacsony a D-vitaminbevitele.

Gyermekkori láz - hol a határ és mivel csillapítsam?

A gyermekkor során a leggyakoribb betegségek az akut lázas kórképek. Ezek kezelése, ápolása során a megfelelő technikával történő lázmérés és lázcsillapítás alapvető fontosságú. Ennek ellenére igen sokszor meglepő tájékozatlansággal találkozunk, amely a lázcsillapítók kontrollálatlan és szükségtelen adásához, vagy ellenkezőleg, elégtelen lázcsillapításhoz vezethet.

Az immunbetegség tíz jele

Ismert, hogy az immunrendszer a szervezet védekezőrendszere. Ha éretlen, ha öröklött betegséget hordoz, vagy ha az egyén élete során sérül, kevésbé óvja meg a különböző fertőzésektől.

Kis orvoskalauz – mit vizsgál a gyermekgyógyász 1.

A csecsemő- és gyermekgyógyászat óriási terület, éppen azért, mert a gyermek nem kis felnőtt, tehát minden betegség, ami ebben az életkorban (0-18 évig) előfordul – külön-külön említést érdemel.

Hétköznapi mérgeink nyomában

Hétköznapi mérgeink nyomábanOldalunkon viszonylag kevés szót ejtettünk eddig mérgekről, mérgezésekről. E cikkel indítjuk sorozatunkat, mely a mindennapi életben előforduló gyakoribb mérgezéseket fogja sorra venni. Lássuk, egy egyszerű hétköznapon mi mindennel találkozunk – amiről nem is sejtjük, hogy ártalmas, hosszabb távon mérgező (lehet)!

Nem jó jel, ha horkol a gyerek

Az alvászavarhoz vezető légúti szűkületet az esetek nagy többségében a megnagyobbodott mandula okozza, de gyakran fordul elő kövér gyereknél és bizonyos koponyafejlődési rendellenességek esetén is.

A szem nemcsak a lélek tükre!

A szem nemcsak a lélek tükre!A gyerekek életük első tizenkét éve során ismereteik nyolcvan százalékát vizuális úton szerzik meg. Noha a látással kapcsolatos problémákat látszólag könnyű észrevenni, a legtöbb szülő számára mégsem mindig egyértelmű, hogy gond van gyermeke szemével, pedig az Egyesült Államokban a látással kapcsolatos gondok a negyedik helyet foglalják el a testi rendellenességek sorában.

 

Oldalak

Aktuális hírek

9 tünet, amiből tudhatjuk: szerelmesek vagyunk

A szerelem olyan intenzív érzés, hogy szinte belebetegszünk a nagy érzelmekbe. A szerelem vak – hát bizony sok minden megváltozik bennünk és körülöttünk akár még a "látásunk", a mozgásunk is. Van-...

Ne spenóttal akarjuk megoldani a vashiányt

A vashiány az egyik leggyakoribb hiányállapot, elsősorban a nők körében. Ma már kaphatóak vastartalmú étrend-kiegészítők, ám vasraktáraink feltöltésében a táplálkozásunknak is jelentős szerepe van...

Jelek, hogy nincs rendben a menstruáció

Ahány nő, annyiféle lehet a menstruáció: egyénenként eltérő lehet. Van azonban néhány jel, amely arra utal, hogy valami nincs rendben – ezekkel a tünetekkel mindenképpen forduljunk orvoshoz!

Fogkrémtől a zsíroldóig: mire jó még a szódabikarbóna?

Hogyan, mire használhatjuk a házi tisztítószek koronázatlan királyát, a szódabikarbónát? Fogkrémtől a zsíroldóig - íme néhány tipp, használati útmutatóval.  

Puffadás a menstruáció előtt – mit tegyünk ellene?

A nők többsége számára bizonyára nem ismeretlen ez a havonta jelentkező kellemetlenség, elsősorban az alsó végtag és a has puffadása "azok a napok..." előtt. A jelenség oka - amely egyébként a PMS...

Eperallergia: ismeri a tüneteket?

Kimagasló C-vitaminszint, magas vas-, kalcium-, magnézium- és alacsony kalóriatartalom. Színe, illata és zamata miatt a kora nyári időszak egyik legkedveltebb gyümölcse. Kedvező tulajdonságai...

további cikkek >>
Feliratkozás Gyermekbetegségek csatornájára