Jelenlegi hely

Hirdetés!

Az oszteoartritisz sokféle módon kezelhető. Fontos, hogy a gyógyszerelést és a dózisokat 2-3 havonta az orvos ellenőrizze, mert a fájdalomintenzitás hosszú távon változhat, jobb-rosszabb periódusok váltják egymást.

Mi az artritisz?

Az artritisz általános „terminus technicus”, mintegy 150 különféle ízületekkel kapcsolatos betegség gyűjtő, összefoglaló megnevezése.
Azt gondolják általában, hogy ez főleg az időskorra jellemző, de minden 3-ból 2 artritiszes beteg 65 év alatti, egyébként normális, vagy majdnem normálisan vezetett napi életvitellel, életmóddal.

Veszélyben a reumások! Svéd kutatók szerint összefüggés van a szívinfarktus és a reumás ízületi gyulladás között. Kiderült, hogy azokat a betegeket, akiknél kialakul ez a típusú mozgásszervi elváltozás, gyakrabban éri infarktus.

Az Arthritis Alapítvány Tai Chi programjának keretein belül kimutatták, hogy a keleti technika segítségével csillapítható az ízületi fájdalom, fáradtság, merevség, fokozódik az egyensúlykészség, és a résztvevők jólléti érzése.

Tények és számok a sokízületi gyulladásról

Juvenilis krónikus artritisz (ízületi gyulladás gyermek- ill. ifjúkorban)

Statisztikák szerint a betegség előfordulási aránya 1:1000, gyermekkorban. 18 év alatt bármikor előadódhat, de leginkább a 2-6 éves kor között gyakori. A gyermekkori ízületi gyulladásnak több formája létezik, a legismertebb a juvenilis reumatoid artritisz. (JRA).
Mi okozhatja a juvenilis reumatoid artritiszt?

Mi ez a betegség?