Jelenlegi hely

Hirdetés

Sok állapot, betegség esetén fontos, hogy otthon is rendszeresen ellenőrizzük a vérnyomásunkat. 

Riasztás, 20-30 százalékkal több vészhívás és orvosi ellátás - inkább csak élvezzük a kánikulát! Mutatunk pár tippet hőségriadó idejére.

A trombózis esélye számos ember életét veszélyezteti, főleg akkor, ha az illetőnél korábban kialakultak már vérrögök. Vajon mi mindenre kell ügyelni a melegebb hónapok során?

Számos tévhit kering a szív-érrendszeri betegségekről, amelyek saját egészségünk és biztonságunk érdekében jobb, ha eloszlatunk. 

A mélyvénás trombózis ijesztő és veszélyes betegség, melynek kezelése komoly odafigyelést igényel. Az orvosi utasításokat mindenképpen be kell tartani, de néhány dolgot otthon is megtehetünk a gyorsabb gyógyulás érdekében!

A mélyvénás trombózis akut kezelése után nagy szerepe van a véralvadásgátló terápiának, ugyanis ekkor a hangsúly az ismételt trombózis prevencióján és a posttrombotikus szindróma (PTS) elkerülésén van. Azonban olykor megesik, hogy a kezelés ellenére az illetőnél mégis kialakulnak vérrögök. 

Miért van az, hogy egyes magasvérnyomásos betegek csupán egyetlen gyógyszert szednek, míg másoknál 2-3 gyógyszert is kell kombinálni? 

Ingadozó vérnyomás- mikor forduljunk vele orvoshoz?

A vérnyomást számtalan tényező befolyásolja, többek között a mozgás, a stressz, sőt, még az időjárás is, ezért a vérnyomás bizonyos mértékű ingadozása természetes folyamat. De hogy mikortól számít kórosnak, azt a magasvérnyomás-specialista válaszolja meg.

Ha nehezen koncentrál, izomgörcsöket tapasztal, vagy magas vérnyomással küzd, előfordulhat, hogy a szakorvosi kezelésen túl a magnézium bevitel is segíthet. 

A nyugalmi pulzust legoptimálisabban reggel, még az ágyban mérhetjük, hiszen ekkor valószínűleg kipihent állapotban vagyunk. Hogyan mérjük a pulzusunkat és mit árul el rólunk? Lássuk!