A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

ELFOGADOM
Hirdetés

Használjuk jól az orrcseppet, orrsprayt – szénanáthában is!

#allergia #életmód #szénanátha
2012.08.10. Módosítva: 2016.05.25.

A nyári szénanátha okozta orrnyálkahártya-duzzanat csökkentésére számos orrcseppet vagy orrspray-t lehet használni. Lehet, sőt kell is, mivel segítségük nélkül nem tudunk rendesen lélegezni, illetve a váladék számos kellemetlenséget okozhat.

Hirdetés

Az orrspray-k és az orrcseppek valóságos megváltást jelentenek, nem csak a náthával terhelt téli hónapokban, hanem a szénanáthás időszakban is. Segítségükkel a pollenallergiában szenvedők számára talán az egyik legkínzóbb problémán, az orrnyálkahártyák duzzanatából adódó orrduguláson kerekedhetünk felül. A patikákban számos ilyen készítmény kapható, a hagyományos orrcseppek mellett évekkel ezelőtt megjelentek az orrspray-k is. Mire kell figyelnünk ezeknél a készítményeknél? Cikkünkből ez is kiderül, de előbb nézzük, miért is hasznosak!

Az orron keresztül vett levegő tisztul és párásodik, télen fel is melegszik. Ha az orrlégzés gátolt, akkor a szájon át lélegzünk, és így tisztítatlan, pollenekkel teli, száraz levegő jut a légútjainkba. Ez károsítja a nyálkahártyát, megzavarja az ott lévő sejtek működését. Ha valaki tartósan szájon át lélegzik, akkor az akár krónikus alsó légúti megbetegedéshez vezethet!

A gátolt orrlégzés miatt ugyanakkor az orrmelléküregek rosszul szellőznek, ezért visszatérő fejfájás, középfül-gyulladás, halláscsökkenés jelentkezhet, illetve a szaglószerv működése is károsodhat. Ugye érezhető, mennyivel jobban járunk, ha szabad légutakat biztosítunk? Ám a rendszeres orrfújás általában nem elég, érdemes lehet orrcseppet vagy orrsprayt is használni.

Csepp vagy spray?

Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a hagyományos orrcseppek helyett az orrspray-k korszerűbb megoldást képviselnek. Valóban így van ez? Nos, a válasz egyértelmű igen! A hatóanyagot tartalmazó oldatot a spray-k szórófeje finom cseppekké porlasztja, amelyek így az orrüreg belsejébe is eljutnak, még olyan helyekre is, ahová a orrcsepp nem. Így csökken a nyálkahártya irritációja is, hiszen az oldat egyenletesen oszlik szét.

A spray-k használata ráadásul kényelmesebb is, mert nem kell lefeküdni, vagy hosszú percekre oldalra hajtani a fejünket a hatás kifejlődéséhez: akár ülve vagy állva is használhatjuk. Abban is biztosak lehetünk, hogy minden egyes spricceléssel pontosan ugyanannyi hatóanyag jut a helyére, nem úgy, mint a pontatlan cseppentőknél - így biztosabban nem okozunk problémát az érzékeny nyálkahártyának. Végül, de nem utolsósorban az ilyen adagolási módszer jóval gazdaságosabb is.

Az érszűkítő hatású orrspray-k közül a Rhinospray plus hatása néhány perc alatt kialakul, és tartósan fennáll. Használatával jól uralható az éjszakai orrdugulás és megelőzhetők az orrmelléküregek elzáródása miatt jelentkező szövődmények. Emellett a hozzáadott mentol, eukaliptuszolaj és kámfor kényeztetik az orrot és friss, tiszta és hűs érzést biztosítanak.

Speciális szórófejének köszönhetően a Rhinospray plus hatóanyaga a nyálkahártya kiterjedt területére jut el, egyenletes koncentrációban és mindig azonos adagokban. Emellett nem folyik le a garatba, és nem csöpög ki az orrból, használata pedig kényelmes, ugyanis lefekvés nélkül is alkalmazható. A Rhinospray plus 2005 óta Magyarország vezető orrspray-je. *

*IMS sell-in darabeladás, tekintve 2005-2011.

A Rhinospray plus recept nélkül kapható tramazolin hatóanyagú gyógyszer.

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el

a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Forrás: Sajtóközlemény
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.