A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

ELFOGADOM
Hirdetés

Ezért hall zümmögő, búgó hangokat

#halláskárosodás #nyugtalanság #Stressz
2018.06.13. Módosítva: 2018.06.13.

Zümmögő, búgó, dübörgő, lüktető, sziszegő, sistergő hangok kínoznak? Ezeket nem csak fül eredetű probléma okozhatja.

Hirdetés

Ritkán hallod ezeket rövid ideig, vagy állandóan gyötörnek, olyannyira, hogy még aludni sem tudsz tőlük? Ezek a hangok a szorongás tünetei is lehetnek, és a fokozott stressz válthatja ki a felbukkanásukat.

Miért hallhatunk ilyen hangokat szorongás hatására?

Az idegesség, nyugtalanság, feszültség következtében a testben stresszhormonok szabadulnak fel a véráramba, hogy a szervezet különböző pontjaira jutva speciális élettani és érzelmi változásokat kiváltva fokozzák a stressz leküzdésének képességét. Ha a stressz csak néha jelentkezik, akkor a szervezetünk könnyen meg tud vele birkózni, ám ha tartósan jelen van az életünkben, akkor sokkal nehezebb legyőzni, és a testünk túlstimulált állapotban marad. Mindez fokozza az agyban az elektromos aktivitást, gátolja az idegsejtek normál működését, és olyan szokatlan idegrendszeri tüneteket okozhat, mint például a zavaró hangok hallását.

A pihenés megnyugvást hozhat

A stressz az egész szervezetünkre kihat. Olvasson tovább!

Hogyan szabaduljunk meg a hangoktól?

Ha a tüneteket a tartós stressz okozza, akkor a stresszkezelés, az idegesség csökkentése, a pihenés hatására tejesen megszűnhet a problémánk. Ha egyedül nem tudunk megküzdeni a szorongással, az aggodalmainkkal, érdemes szakemberhez fordulnunk segítségért.

Forrás: EgészségKalauz
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.