A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

ELFOGADOM
Hirdetés

65 feletti? Akkor ön is D-vitaminhiányos

#egészség
2017.05.24. Módosítva: 2018.05.24.

D-vitamin hiányban szenved kettőből egy 65 év feletti időskorú ember.

Hirdetés

A Németországban végzett kutatásban kiderítették, hogy nem csak B12-vitamin hiányban szenved a legtöbb idős ember, hanem nagyon sokuk véréből a D-vitamin hiányzik.

2-ből 1 idős D-vitamin hiányban szenved

Németországban már 30 éve végeznek kutatást ez idősek körében, céljuk, hogy megvizsgálják az egészségre gyakorolt hatását az az életvitelnek, a környezetnek, az egyén genetikájának.

A kutatás során 1079 vérmintát elemeztek, melyeket 65-93 év közötti idősektől vettek le. Arra voltak kíváncsiak, hogy mennyiben tér el az elvárt értéktől a vizsgált vér D-vitamin, vas, B12-vitamin és folsav tartalma.

A vizsgálat során több, mint ezer időskorú ember vérét elemezték.

Az eredmény pedig elég tiszta képet mutat. 52 százalékuk bizony D-vitamin hiányban szenved, mivel a vérükben található vitaminmennyiség nem érte el az 50nmol/L szintet. 27 százalékuknál B12-vitamin hiányt fedeztek fel, míg 11 százalékuknál vashiány, 9 százalékuknál pedig folsav hiány volt kimutatható.

Mit lehet tenni a D-vitamin hiány ellen?

Az, hogy az idősek körében ilyen mértékű D-vitamin hiány mutatható ki, nagy probléma. Ennek a csoportnak szüksége van bővebb tájékoztatásraa tudatos táplálkozásról, a vitaminok és az ásványi anyagok fontosságáról.

Tudjon meg többet a D-vitamin hiány szövődményeiről!

A kutatók arra is felhívták a figyelmet, hogy a vitaminokat nem feltétlenül tablettákkal kell pótolni, hanem inkább egészséges táplálkozással, ásványi anyagokban gazdag diétával.

forrás: helmholtz

Forrás: EgészségKalauz
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.