A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

ELFOGADOM
Hirdetés

Változókori káoszelmélet

#hormonmentes #klimax és változókor #változás kora
2018.08.07. Módosítva: 2018.08.23.

Szponzorált tartalomEgy édesanya levele, amelyben felkészíti lányát a klimax várható tüneteire.

Hirdetés

Drága kislányom!

Levelet írtam a lányomnak, hogy felkészítsem a jövőre

Amióta megszülettél, írok neked leveleket arról, amiket nőként fontos dolognak érzek az életemben. Ezek számomra sorsfordító események, amik hosszú távra befolyásolják az életemet. Azért írom ezeket, hogy neked már ne kelljen felkészületlenül szembesülnöd azokkal a dolgokkal, amikkel szemben én bizony tehetetlenül álltam.

Más ételreceptes könyvvel örvendezteti meg a lányát, én életrecepteket nyújtok át neked.

Változókor, menopauza? Nézze meg videónkat!

Ma a klimaxról fogok írni.

Azzal kezdem, hogy kerüljünk minden humorosnak gondolt megnevezést, nevezzük inkább változókornak! Persze, az egész életünk egy változás a születésünktől a halálunkig, de a serdülőkor és a menopauza bizony egy-egy nagy állomás az életpályánkon. Mindkét alkalommal a női hormonok tűzijátékáról van szó, csak ellentétes irányban. Kamaszkorban azért vagyunk kiállhatatlanok, mert túlbuzognak a hormonjaink, a változókorban meg azért, mert egészen lecsökkennek.

Mire számíthatsz majd? Leginkább a kiszámíthatatlanságra. Minden bizonnyal hőhullámokra, amik mindig a legrosszabbkor törnek rád. Hangulatingadozásra, amiktől egyszer fent, egyszer lent leszel, dühkitörésekre, ami mint tüzes láva mossa el az utadba gyanútlanul tévedőket. Feltehetően már reggel fájni fog a fejed, mert nem tudod, megjön-e vagy sem, és ha nem, akkor vajon terhes vagy-e, vagy csak végre végleg megszabadultál a menzesztől. De ha nem ettől aggódsz, akkor már hajnalban attól szorongsz, hogy este ágyba kell bújni a pároddal, ami már rég nem olyan forró és szenvedélyes ölelés, mint húsz éve volt, hanem a hüvelyszárazság miatt sokkal inkább egy kellemetlen kötelesség.

Tudom, hogy ez nem tetszik, és még csak most jön a java! El fogsz felejteni apróságokat: hova tettél dolgokat, kinek milyen időpontot mondtál, nem találod a szavakat fontosbeszélgetésekben, lelassulsz, sokkal több idődbe kerül megcsinálni bizonyos dolgokat, mint régen. Lelassul az anyagcseréd, combra és hasra fogsz hízni, kicsim, nem mellre, ne reménykedj!

Azt hittem, már megint hüvelyfertőzés, de tévedtem! – Andrea őszinte vallomásához kattintson tovább!

Levelet írtam a lányomnak, hogy felkészítsem a jövőre

None

hirdetés

Könnyítsd meg a változókort!

És mégis!

A testi és lelki káosz ellenére szép lehet a változás kora, ha azzá teszed és felkészülsz rá!

Ebben sok minden segíthet téged. Negyven felett érdemes ésszerű életmódváltásba fogni, rendszeresen mozogni, önkiteljesítő, új tevékenységeket végezni, örömteli baráti- és szerető, elfogadó társkapcsolatot fenntartani, a testi tüneteket hormonmentes gyógytermékekkel enyhíteni, tanulni és olvasni, például a MeNŐpauza és MAN♂pauza köteteket, amik az életközépi válságba, vagy a változókorba betoppanó nőt és férfit mutatják be romantikus regény formájában.

Na, ezek viszont tetszeni fognak, megígérem!

Levelet írtam a lányomnak, hogy felkészítsem a jövőre

None

hirdetés

Forrás: EgészségKalauz
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.