A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

ELFOGADOM
Hirdetés

A szemszárazság okai és kezelése

#szemszárazság #fényérzékenység #szemcseppek
2018.10.15. Módosítva: 2018.10.30.

Szponzorált tartalomSzinte mindenki hallott már róla, hogy október a látás hónapja, amikor a szemek egészsége mindig előtérbe kerül. Sokan azonban ilyenkor is csak akkor fordulnak orvoshoz, ha azt tapasztalják, hogy rosszul látnak. A rövid- illetve távollátásnál azonban sokkal több probléma is előfordulhat, amelyek sok esetben egyszerűen kezelhetők. Ehhez azonban fontos, hogy szemünk épségére is jobban figyeljünk.

Hirdetés

Kérdés:Kevesen gondolják például, hogy az égő, viszkető szem nem csak átmeneti kellemetlen tünet lehet, amelyet a fáradtság okoz. A szemszárazság egyre elterjedtebb hazánkban. Míg korábban leginkább az idősebb korosztály esetében fordult elő, addig ma már a fiatalabbak körében is egyre gyakoribb jelenség, ami nem véletlen. A száraz szem oka, hogy megváltozik a könny összetétele, illetve mennyisége. A könnynek nélkülözhetetlen szerepe van a szaru- és kötőhártya nedvesen tartásában, valamint a megfelelő oxigénellátásában.

A szemszárazság jelei

De miről is ismerhető fel a szemszárazság pontosan?A legtöbb esetben fáradtság, égő érzés jellemzi, úgy érezhetjük, mintha valamilyen idegen test lenne a szemünkben, sokkal érzékenyebben reagálhatunk a fényre. Kiváltó okai pedig sokszor egészen hétköznapiak. A legtöbb esetben az egész napos monitorhasználat, valamilyen allergia, kontaktlencse viselés vagy valamilyen külső környezeti hatás, például a fűtés, klíma vagy por váltja ki a szem szárazságát.

None

Nem véletlenül van monitorszünet- minden órában 10 perc pihenés a szemnek - a szemszárazság elkerülése végett.

A szemszárazság kezelése

A szemszárazság okozta panaszok enyhítésére segítség a szemcseppek használata.Az Artelac szemcseppek segítenek felfrissíteni és megnyugtatni a szemet. Elősegítik a szemfelszín nedvesedését szemszárazság-érzés vagy a szem fáradtsága, vagy a szemben jelentkező égő érzés esetén.

A szemcseppen kívül azonban számos olyan tényező van, amelyekre figyelve segíthető a szem szárazságának az elkerülése. Figyelni kell például a kozmetikumok vásárlásánál. Lehetőleg olyat válasszunk, amelyek figyelembe veszik a szem érzékenységét. Emellett fontos a megfelelő hidratáltság is, a folyadékpótlás ugyanis a könnytermeléshez is hozzájárul. Ha pedig valaki kontaktlencsét használ, mindig be kell tartani a vonatkozó higiéniás előírásokat, így a szem felületére tapadó lencsék nehéz eltávolítása is megelőzhető.

Awww.artelac.hu oldalon található teszt segítségével gyorsan kideríthető, hogy melyik az az Artelac szemcsepp, amely a leghatékonyabban segíthet megoldani a száraz szem okozta tüneteket. A teszt mindössze nyolc kérdésből áll, és segít annak az Artelac szemcseppnek a kiválasztásában, amelyikkel leginkább leküzdhetők a panaszok.

A teszt kitöltése után kiderül, mi enyhítheti leghatékonyabban az Ön szemproblémáját!

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Az Artelac szemcseppek gyógyászati segédeszköznek minősülő orvostechnikai eszközök. További információ: Valeant Pharma Magyarország Kft. 1025 Budapest, Csatárka út 82-84 Tel: 1-345-5900

Marketing kód: ART-KN-HU-1810-02,Lezárás dátuma: 2018.10.15.

Forrás: EgészségKalauz
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.