2015. augusztus 31. hétfő, Erika, Bella napja van
Nyitólap  >  Címkék
Továbbküldés
Tartalom címe: Címkék

Címke találatok

Keresett címke: fájdalom
Találatok: hírek (0) cikkek (2), gyógyszerleírások (38), orvos válaszol (49), betegségleírások (1)
Összes találat: 90
Tisztelt doktor, doktornő!

Érdeklődnék hogy mitöl lehet h a bal hónajj alatt a borda ivek között, és a bal mellem alatt szúró fájdalom van ,de nem folyamatosan hanem néhai szúrás, azt mondta a házi orvos h nem vagyok szív beteg, a szúró fájdalomra pedig sirdaludot irt, azota is megvannak a tünetek. Ez mitöl lehet? esetleg, és hova mennyek, ezzel?
Elöre is köszönöm válaszát, válaszukat!

Maradok tisztelettel:

Megjegyzések:

2014-04-15 13:06:55
Dr. Székely Gábor 2014-04-15 13:13:49:
Tisztelt Levélíró!

A mellkasi fájdalomnak számos oka lehet, ezek közül egyik a szívprobléma, angina, esetleg infarktus veszélye.
A kivizsgálást a háziorvos kellene elrendelje, az alábbi irányok lehetségesek:
1. Kisugárzó mozgásszervi fájdalom - reumatológia
2. Reflux, vagy egyéb gyomor-bélrendszeri panasz kisugárzó fájdalma - gasztroenterológia
3. Amennyiben szívproblémák irányában nem történt konkrét vizsgálat akkor - kardiológia (EKG, esetleg szív-ultrahang.)

üdvözlettel:
Szakterület: Neurológia
Témakörök: fájdalom
Tisztelt Doktor Úr!
Édesanyámnak hosszabb ideje fáj a szájpadlása, illetve a felső metszőfogai helyén az ínye. Ez a fájdalom nagyban befolyásolja az életminőségét. Semmilyen fájdalomcsillapító gyógyszer és módszer eddig nem segített.
Ön szerint mi lehet az ok, illetve lenne-e valami javaslata?
Segítségét előre is köszönöm, üdvözlettel
Tisztelt Levélíró!

A megadott kevés információ alapján nem könnyű a válaszadás.
1. A szájüregi fájdalom eredetét célszerű lenne tisztázni.
2. Amennyiben ez nem megoldható, csak feltételezni tudom, milyen fájdalomcsillapítók nem használtak (tehát az egyszerűbb vény nélküli szerek, az NSAID-ok, nem szteroid gyulladásgátlók, valamint az ópiátok, vagy azokhoz hasonló szerek).

A sor ezzel nem zárult le, mert speciális, pl. arc-, áll-, stb. fájdalmak esetén alkalmazhatnak egy-egy antidepresszánst, illetve a neuropátiás fájdalmak kezelésére fenntartott gabapentint és annak rokon vegyületeit.

Célszerű lenne neurológus megkeresése ezzel a problémával.

üdvözlettel:
Szakterület: Belgyógyászat
Témakörök: fájdalom
bal lapockától kiinduló égő érzés ami átsugárzik előre a mellkasomba-torkomban is égő érzés,hátam mintha leégett volna

Megjegyzések:
Tisztelt Levélíró!

A leírt fájdalom-tünetnek természetesen többféle oka lehet (gyomor-bélrendszeri, szív-érrendszeri, mozgásszervi), tehát javaslom első körben a háziorvos megkeresését, egy alapvizsgálattal, kikérdezéssel eldönthető milyen irányban kellene elindulni.

üdvözlettel:
Üdvözlöm! 4 nappal ezelőtt jobb oldali görcseim voltak hozzá társult mellkasi fájdalom hát fájdalom váll fájdalom ezek elmúltak néha jelentkeznek de a jobb oldali görcseim nem múltak el tegnap enyhültek ma megint nagy görcsökkel ébredtem (olyan érzésem van mint mikor futás után görcsöl szúródik) Sétálás közben is hasogat bele vagy felerősödnek a fájdalmak levegő vételnél belenyilall kifújásnál enyhül! Mért lehet ez? Válaszát köszönöm!
Tisztelt Levélíró!

A tüneteken kívül semmi egyebet nem látunk (életkor, nem, előző betegségek, műtétek, gyógyszerszedés stb.)

Mindezek ismerete nélkül javaslom:
1. különösebb várakozás nélkül háziorvosán keresztül keressen fel gasztroenterológiai szakrendelést, és kérjen epekőre irányuló vizsgálatot.
2. Természetesen mivel a jobboldali hasi fájdalomnak még számos oka lehet ezen kívül, célszerű lenne mielőbb nőgyógyászát is felkeresnie.

üdvözlettel:
Témakörök: fájdalom női betegségek
... óta szeretkezés közben erős fájdalmat érzek a hasam alján,belül,az aktus közben viszont végig száraz marad a hüvely. Volt ... császármetszésem ...-ben,köldöktől szeméremig van a műtét helye.van egy köldöksérvem,ami eddig nem okozott problémát.most voltam az éves rákszűrésen,csináltak ultrahangot,de nem találtak semmit. szeretném tudni mi okozhatja a fájdalmat,mert így a szexuális életem sok kellemetlenséget és fájdalmat okoz.
köszönettel
A szeretkezés közben jelentkező fájdalom általában valamilyen gyulladásos folyamat következménye. Oka lehet a hüvely, vagy a kismedencei szervek/méhszalagok, petefészek/gyulladása.
De a három megelőző műtét következtében kialakult hasüregi összenövések is okozhatnak hasonló panaszokat. Ezek mellett mind a rákszűrés, mind az ultrahangvizsgálat negatív lehet. Panaszaival keressen fel egy nőgyógyászati szakrendelést. Megfelelő vizsgálatokkal az ok általában kideríthető, és sikeresen kezelhető.

Üdvözlettel:
Szakterület: Belgyógyászat
Témakörök: fájdalom
A demalgonba van penicilin?
Tisztelt Levélíró!

Nincsen...! A Demalgon fájdalomcsillapító - a penicillin/ek pedig antibiotikum/ok, tehát baktériumok okozta fertőzések esetén alkalmazott gyógyszerek.

üdvözlettel:


(egyébként a gyógyszerek dobozán a pontos összetétel feltüntetésre kerül).
Szakterület: Fogorvoslás
Témakörök: fájdalom gyulladás
Páromnak délelőtt kezelték a a fogát és még mindig fáj a foga és a Cataflam se használ neki csak a hideg vizes öblögetés. Mit tudnánk csinálni még hogy elmúljon a fájdalom?
Tisztelt Levélíró!

A fogászati beavatkozások általában fájdalommal járnak, sok a helyi érző idegvégződés. Amennyiben a fájdalom és azzal járó gyulladás nem mérséklődik, esetleg romlanak a tünetek, a napi megengedett mennyiségű fájdalomcsillapító mellett is, fel kellene keresni a fogorvost újabb vizsgálat céljából, elképzelhető, hogy további kezelés, egyéb gyógyszer adása válik szükségessé.

üdvözlettel:
Szakterület: Reumatológia
Tisztelt Doktor ur,megszeretnem kerdezni,hogy okozhat e belfajasokat a Tramadol 50mg,ha minden nap beveszek egyet egy feleve,Artritiszes fajfdalmaim vannak [69ev]es ahhoz,hogy mozogni tudjak megfeleloen ezt talaltam a legalkalmasabbnak.
Mas fajdalom csillapitoktol faj a gyomrom.
Tisztelettel varom valaszat
Tisztelt Levélíró!


Megkerestem Önnek a tramadol tartalmú készítmények leírásában, hogy okohatnak-e kimondottan bélfájdalmat mellékhatásként.
Nézzük az emésztőrendszeri mellékhatásokat az orvosi leírás szerint:
"Nagyon gyakori: émelygés. Gyakori: székrekedés, szájszárazság, hányás. Nem gyakori: öklendezés, gastrointestinalis irritáció (pl. gyomortájéki nyomás, teltség érzés), hasmenés.
Tehát nem valószínű, itt a nagyon gyakori is csak maximum 10%-ot jelent egyébként.

A fájdalomcsillapítót mindazonáltal legyen kedves megbeszélni a kezelőorvosával is tekintve, hogy a tramadol igen erős hatású, és hosszabb kezelés alkalmával - esetleg - gyógyszerfüggőséget okozhat.

Üdvözlettel:
Szakterület: NeurológiaBelgyógyászat
Témakörök: fájdalom
Ma már egyszer írtam egy levelet a sarokfájással kapcsolatban.Van még olyan problémám,hogy bármilyen cipőt,papucsot viselek,mindenben ég a lábfej,a lábujj,és a talprész.De akkor is ha nem viselek semmi lábbelit.Este lefekvés után is.Ha hideg vízzel leöblítem,akkor egy kis időre csökken az égés,de utána visszatér.Sokszor olyan mértékű ez az égő érzés,hogy már szinte átmegy zsibbadásba.Mi lehet ennek az oka,és mivel lehet elmulasztani,kezelni?A választ szintén az email címemre szeretném kérni. erzseben@freemail.hu Köszönöm mielőbbi válaszát!!!
Tisztelt Levélíró!

A leírásából számomra az derült ki, hogy ez egy égő érzéshez hasonló jellegű idegfájdalom, amely "szinte minden" helyzetben fennáll.
Néhány kérdés, megjegyzés a levélhez:
1. Neurológiai (ideggyógyászati) vizsgálat történt-e a fájdalom/égő érzés miatt?
2. Belgyógyászati betegsége fennáll-e? (pl. cukorbetegségre gondolunk)
3. Bármilyen betegsége van-e, amelyekre rendszeresen szed gyógyszereket, ha igen, kérem küldje el a neveiket, hogy utánanézhessek (esetleges gyógyszermellékhatások)

Üdvözlettel:
Szakterület: Reumatológia
Témakörök: fájdalom
Tisztellt DR.ÚR!

... éves nő vagyok!A Jobb oldali combomon a külső oldalon néhány napja égő érzést érzek és néha olyan mint ha fájna belül is az izmom/húsom!Nem tudom mi lehet ez,de elég kellemetlen!Nem tudom esetleg lehet e köze hozzá a derékfájásomnak!Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel:
Tisztelt Levélíró!

Mivel semmilyen előzményt nem írt le levelében támpontként (korábbi betegségek, esetleges műtét, gyógyszerszedés, fogamzásgátló szedése, dohányzás, stressz, öröklött problémák) így erre a tünetre igen nehéz bármilyen korrekt választ adni.
Javaslat: amennyiben az égő érzés, fájdalom néhány nap alatt nem javul, nem szűnik, hanem fennáll, esetleg romlik, vagy bármely egyéb tünet is fellép, neurológiai /vagy reumatológiai szakrendelést kellene felkeresnie.

Üdvözlettel:
1  2  3  4  5 
Hirdetés