2015. augusztus 31. hétfő, Erika, Bella napja van
Nyitólap  >  Címkék
Továbbküldés
Tartalom címe: Címkék

Címke találatok

Keresett címke: férfi betegségek
Összes találat: 103
Szakterület: AndrológiaUrológia
Témakörök: férfi betegségek
Tisztelt Dr.úr.Azután szeretnék érdeklődni,hogy prosztata megnagyobbodásra szedetnek velem gyógyszert,és azóta közösüléskor érzem,hogy távozik az ondó,de nem kifele hanem befele valahova.Szeretném tudni,hogy hova és van e káros hatása a szervezetemre?
Válaszát várom: Tisztelettel.
Tisztelt Levélíró!

Az Ön által leírt jelenség valószínűsíthetően az ún. retrográd ejakuláció lehet. Mindenképpen keressen fel urológiai/andrológiai szakrendelést, vannak kezelési lehetőségek.

üdvözlettel:
Szakterület: Andrológia
Témakörök: férfi betegségek
Tisztelt Dr. Úr,

26 éves férfi vagyok, fáradékonysággal, szorongásos panaszokkal járok pszichiáterhez, 60mg Cymbaltát és 3,75mg Concor COR-t szedek, utóbbit magas pulzusra (nyugalmi 90-100).
Tüneteim: hangulatingadozás, ingerlékenység, csökkent libidó, fáradékonyság, súlygyarapodás.

Utánaolvasva láttam, hogy az alacsony tesztoszteron szint is okozhat ilyen tüneteket, a pajzsmirigy hormonjaim rendben vannak. 4 éve járok konditerembe, viszonylag izmos, 186 centi, 97 kiló vagyok(20-25% közötti testzsírral). Reggeli borotválkozás után másnap reggelre érezhető a borosta, mellkasom is van szőr viszont az utóbbi időben a libidóm csökkent és kicsit "vizesedtem", zsírosodtam.
Tudom, hogy lelki eredetű panaszaim is okozhatják a problémát illetve a Cymbalta szedése is járhat mellékhatásokkal, ennek ellenére javasolná a tesztoszteron szint vizsgálatot vagy nagy valószínűséggel a fent említettek miatt kizárható az alacsony tesztoszteron szint?

Válaszát előre köszönöm:
Roland
Tisztelt Levélíró!

A pszichiátriai szerek egy részénél (pl. az SSRI-, SNRI-típusú szereknél) jellemző a szexuális működészavar mint mellékhatás, pl. merevedési zavar, késleltetett vagy elmaradó ejakuláció. A gyógyszerszedés miatt nem érdemes tesztoszteron szintet nézetni, ami célszerűbb a kérdéses gyógyszert lecserélni.

ajánlok egy cikket is a témában:
http://mayoguide.org/Sexual-Side-Effects-Of-Cymbalta--Antidepressant.html

Mindezt természetesen beszélje meg a Cymbaltát rendelő kezelőorvosával is!

üdvözlettel:
Szakterület: AndrológiaUrológia
Témakörök: férfi betegségek
Tisztelt Doktor Úr!

29 éves férfi vagyok, párommal 2 éve szeretnénk babát. Már átestünk minden kivizsgáláson, jelenleg az inszeminációnál járunk. Eddig mind a kettőnkkel rendben volt minden. Legutóbbi andrológiai vizsgálatom tavaly tavasszal volt, akkor minden rendben volt. 70 millió/milliliter és 4 milliliter volt az ondó. Ebből mozgó 70% és egyenesen mozgó 40%. Ez 5 nap megtartóztatás után volt. Most inszemináció előtt péntek este együtt voltunk, hétfő reggel 8-ra kellett menni, tehát kicsit több mint két napos volt a sperma. (pénteken 3-szor élveztem el). A spermám rossz volt. 10 millió/milliliter és 4 milliliter volt. A mozgók arányával nem volt baj. Kérdésem az hogy ez most a pénteki együttlét miatt lett ilyen rossz, a meleg miatt, vagy valami bajom lett? Várom mielőbbi válaszát.
Sajnos a meddőségi esetek 10 %-ában az ok kideríthetetlen. Mindkét fél jó eredményei ellenére sem jön létre terhesség. Több inszemináció sikertelensége esetén lombik program jön szóba. Rossz spermaeredményének oka minden bizonnyal a pénteki halmozott együttlét. A következő inszemináció előtt lehetőleg tartsa be a javasolt öt napot!
Témakörök: férfi betegségek
Tisztelt Doktor Úr!

2 éve szeretnénk gyermeket, így elindítottuk a kivizsgálások sorát. Férjem spermavizsgálatának ereménye a következő: prog. motilitás: 5%, nem prog. motilitás 49%, immotilitás 46% össz spermiumszám 456,3 M, sperma mennyisége 2,5 ml, vitalitás 61%, peroxidáz teszt negatív. Az urológus azt mondta, hogy minden rendben, pedig nem. A nőgyógyászom mondta, hogy kezelni kellene. Mi a köveztező lépés, lehet egyáltalán kezelni? Hogyan? Nagyon rossz ez az eredmény? Gyerekkorában volt mumpszos. Ez lehet az oka a rossz eredménynek?
Amennyiben Önnél minden rendben van,és nincs akadálya a teherbeesésnek,ez valószínűleg be is fog következni.Ugyanis a spermavizsgálat eredménye nem rossz.Bár kétségtelen,hogy a progresszív motilitás aránya nem optimális,de ilyen spermiumszám mellett ez valószínűleg nem képez akadályt.

üdvözlettel:
Szakterület: Urológia
Témakörök: férfi betegségek
Aggódom a páromért. Már évek óta a herezacskójában 3 db golyót érzékelek, de ő ezzel nem foglalkozik, orvoshoz nem megy .Köldöksérvel operálták , de kiújult, - a hasa nagy és zsíros a hasfala is gyenge lehet. Tavaly voltunk sebészeten, mivel a bal mellében csomó van és ezáltal jól látható is , de nem múlik ez sem. Attól félek hogy (itt megszakadt a szöveg, a szerk.)
Kedves Kérdező!

Nem írja, párja hány éves, van-e valamilyen betegsége (pl. magas vérnyomás, cukorbetegség, szívbetegség stb.), illetve szed-e valamilyen gyógyszert. Sem a mellben található csomó, sem a herezacskóban lévő képletek sem fognak maguktól megoldódni, utóbbi miatt urológus szakorvoshoz kellene fordulniuk, aki pontosabb diagnózist fog tudni felállítani.

Üdvözlettel:

Dr. Pallay Kinga
Szakterület: Andrológia
Témakörök: férfi betegségek
Tisztelt Doktor Úr!

Olyan kérdéssel szeretnék Önhöz fordulni, amely nagyon megkeseriti a párkapcsolatomat. A páromnak nem sikerül eljutnia az orgazmausig aktusközben 1x sem, csak a majdnem érzése van, majd feladja a probálkozást. Arra gondoltunk talán a stressz okozza ezt, de ő azt mondta, hogy régen nem fordult elő vele ilyen. Aktívan éljük a szexuális életünket, de ez a probléma egyre inkább aggaszt mindkettőnket. (friss kapcsolat a miénk, nagy szexuális vággyal) Ön szerint mi okozhatja ezt a tünetet? Nagyon félek, hogy elvesztem a páromat, ha ezt nem tudjuk orvosolni, nagyon szeretem őt. Csak aktus közben lép fel ez a probléma, más módon eltud jutni a csúcsig.Kétségbe vagyok esve nagyon, mi az amit tehetnék azért, hogy neki még jobbak legyenek az együttlétek? Nagyon köszönöm a válaszát.
Tisztelt Levélíró!

Férfi és női orgazmuszavarok egyaránt előfordulhatnak, azt hiszem ezzel nem mondtam különösebben újat Önnek.
A köztudatban mégis inkább a női orgazmus zavarai szerepelnek, a férfi úgyis teljesítménycentrikus, számára az aktus olyan mint egy sportteljesítmény, célba kell érni. Ez eleve hibás szemlélet...
Egy kis kitérő: nem tudom hány évesek, de a szexuális problémákat okozhatja esetleg a háttérben meghúzódó valamilyen szervi betegség, probléma is, pl. férfiaknál cukorbetegség, magas vérnyomás, urológiai jellegű problémák. Ilyen esetekben inkább a merevedési zavar jellemző a keringése csökkenése miatt.
Orgazmuszavar inkább más betegségek - és más gyógyszerek esetén lehet jellemző, adott estben szorongás, depresszió esetén az antidepresszáns gyógyszerek mellékhatása lehet.
Visszatérve az első részhez, elképzelhető egy teljesen betegség- és gyógyszermentes, fokozott bizonyítási vágy, főként ha egy kapcsolat elején tartanak. Könnyen lehet, hogy akár egy Masters-Johnson technika, akár egy speciális petting, akár egy jól vezetett szexuál-párterápia megoldaná ezt a problémájukat.
Ami igen fontos /lenne: az őszinte beszélgetés, és az egymás iránt tanúsított türelem és alkalmazkodás.

üdvözlettel:
Témakörök: férfi betegségek
Tisztelt Doktor úr .
... évet próbálkoztunk babával , majd nálam spermavizsgálatot végeztünk . Melynek eredménye :koncentráció.51,7M/ml Motilitás:49% Progresszív gyors:21% Lassú:28 Nem progresszív:3% Immotilis:48% Morfológia- normális :4% fejeltérés:84% középrészeltérés:11% farokeltérés:1% . Andrológiai vizsgálat után baloldali variocekele miatt műtétet javasoltak , mely meg is történt . Viszont kiderült ,hogy pont a műtét előtti próbálkozásnál spontán sikerült a teherbeesés . Aminek nagyon örülünk viszont a morfológiánál a 4% az nagyon alacsony (éppen a minimum határ alja) . Nem probléma a babára nézve ,hogy ilyen rossz volt a morfológia ?
Előre is köszönöm válaszát .
A normál morfológia 4%-os aránya csak a megtermékenyítés csekély valószínűségét jelzi.A bekövetkezett terhességre nézve semmilyen káros hatása nincs,aggodalomra tehát semmi ok!

üdvözlettel:
Szakterület: Andrológia
Témakörök: férfi betegségek
Tisztelt Doktor úr.
... évemet taposom és némi potencia zavarok merültek fel. Az erekcióm nem a régi ezért próbáltam keresni az interneten olyan szereket amit nem kell bevenni. Rátaláltam a ***** nevű sprayrre befújtam vele az erekcióm nagyobb lett erősen égetett és azóta nincs merevedésem. Okozhatja-e ez a szer a problémámat vagy más irányban keressek megoldást.
Tisztelt Levélíró!

A potenciazavaroknak számos oka lehet akár életkorról függetlenül is. Lehet pl. oka valamely szervi betegség, esetleg magas vérnyomás, cukorbetegség, és ezek miatt csökkent kismedencei keringés. Lehet pszichés oka is. Lehet oka valamely betegség miatt szedett gyógyszer.
Az interneten talált szerekről nincsen véleményem... Az említett szert nem ismerem, de a hatást követően gyanítható, hogy pl. kapszaicin tartalmú edzőszer lehetett, ami lokális gyulladást váltott ki. Ezek veszélyesek.
Javaslat: belgyógyászati kivizsgálás a fenti irányokban, majd urológusnál. Szakszerű módon ők tudnak foglalkozni ezzel a problémával. Ha nincsen szervi ok a háttérben, akkor lehet pszichológushoz, vagy pszichiáterhez fordulni.
Párkapcsolatról nem írt pontosabban.

üdvözlettel:
Szakterület: Urológia
Témakörök: férfi betegségek
Jó napot!
Végre sikerült eljutnom urológushoz( Dr. Berényi Pál-hoz egy magánrendelőbe) Teljes körű ultrahang vizsgálatot csinált+prosztata vizsgálat. Ugye okom nemvolt elmenni csak megilyedtem mert a herém felülső-elülső részén tapintottam csomót,kiderült az a mellékhere volt,minden rendben odalent(2014.02.05.-én voltam a vizsgálaton) Nos tegnap este fürdés után elvégeztem az eddigi legalaposabb önvizsgálatot és a herém felülső részénél alul is találtam egy kisebb csomót-mintha cső lenne. Mind2 oldalon ugyanott megtalálható talán a jobb oldalon kicsit kisebb. A kérdés azlenne lehet ez még a mellékhere? Nem szeretnék ismét urológushoz menni,előre is köszönöm!
Tisztelt Levélíró!

Örülök, hogy elvégezte alapos önvizsgálatát. Mivel a közelmúltban járt urológusnál, aki szintén kellően átvizsgálta, úgy gondolom, hogy a tapintással, ultrahanggal stb. ,mindent át tudott vizsgálni, ami szükséges a diagnosztikához.

Ha bármilyen tünet, panasz jelentkezik, keresse fel a szakorvost, addig azonban felesleges.

üdvözlettel:
Szakterület: Andrológia
Témakörök: férfi betegségek
Páromon fiatal korábban a nemi szervén árammal gyógyítottak. Az a kérdésem lehet-e így neki gyermeke???
Úgy tudom a neve hólyag stimulálás.
Kérdésére csak Párjának andrológiai vizsgálata adhat választ, bár sem a hólyagstimulálás, sem az ezt szükségessé tevő betegség sem okoz nemzőképesség csökkenést.

üdvözlettel:
1  2  3  4  5  6  7  8 
Hirdetés