2014. november 24. hétfő, Emma napja van
Nyitólap  >  Címkék
Továbbküldés
Tartalom címe: Címkék

Címke találatok

Keresett címke: férfi betegségek
Találatok: hírek (0) cikkek (18), gyógyszerleírások (4), orvos válaszol (75), betegségleírások (5)
Összes találat: 102
Szakterület: AndrológiaUrológia
Témakörök: férfi betegségek
Tisztelt Dr.úr.Azután szeretnék érdeklődni,hogy prosztata megnagyobbodásra szedetnek velem gyógyszert,és azóta közösüléskor érzem,hogy távozik az ondó,de nem kifele hanem befele valahova.Szeretném tudni,hogy hova és van e káros hatása a szervezetemre?
Válaszát várom: Tisztelettel.
Tisztelt Levélíró!

Az Ön által leírt jelenség valószínűsíthetően az ún. retrográd ejakuláció lehet. Mindenképpen keressen fel urológiai/andrológiai szakrendelést, vannak kezelési lehetőségek.

üdvözlettel:
Szakterület: Urológia
Témakörök: férfi betegségek
Tisztelt Doktor Úr! A barátom (56 éves) néhány hónapja olyan problémával küzd, hogy ejakuláció során nem lövell már oly erősen ki az ondó, mint ahogy szokott. (s szeretné) Az ondó kilövellését befolyásolja-e a prosztata esetleges megnagyobbodása (vizeleti és merevedési problémái nincsenek)csak a kilövellés erősségével. Az ondó mennyisége normálisnak mondható. Mi lehet az oka a kilövellés gyengülésének, s milyen módszer, vagy orvosság tudna segíteni visszaállítani a régebbi, erősebb állapotot. Köszönöm válaszát:
Alaposan áttanulmányoztam levelét, ez nyilván közös megfigyelésükön alapul.

A férfiak orgazmusa és ejakuláció meglehetősen nagy egyéni ingadozásokat, még az életkortól és általános egészségi állapottól függetlenül is. Egyéni az ejakuláció utáni újabb ingerelhetőség kérdése is. Ejakulációt el lehet érni a hímvessző közvetlen ingerlése nélkül is, prosztata-masszázs révén, úgy gondolom, ezek közismert dolgok. A kilövellő ondó mennyisége is változó, általában 2-5 ml közötti.

Amennyiben a kilövellés "erőssége" az orgazmus nagyságát is érinti, akkor érdemes utánajárni, amennyiben nem, akkor feltehetően nem annyira problematikus - kivéve ha kimondottan gyermeknemzésre gondolnak. (De ebben az esetben sem döntő, ha az ondósejt/ek el tud/nak jutni a petesejtig az a döntő momentum, kilövellési erősségtől függetlenül.)

Betegségek: ebben az életkorban, tehát 50 felett már előadódhatnak problémák, pl. cukorbetegség, magas vérnyomás, prosztata-megnagyobbodás, mozgásszervi betegséggel járó fájdalom stb.

Amennyiben ez a tünet a szexuális élet szempontjából zavaró, nem múlik, rosszabbodik, esetleg fájdalom, vagy más kísérőtünet is fellép, célszerű lenne urológust felkeresni.

Üdvözlettel:
Szakterület: AndrológiaUrológia
Témakörök: férfi betegségek
Üdvözlöm!
30 éves férfi vagyok és problémáim vannak a potenciámmal,ami nagyon kicsire csökkent,és aha van ritkán akkor a megtartásával.Állandó vizelési ingerem van,viszont alig csöpög valami kevés.a heréim is mint ha kissebbek lennének ,mint voltak és mostanában még állandóan viszket is .Nagyon zavar a dolog és a párkapcsolatomat is megkeseríti .Rendszeresen sportolok,néha szedek pici tesztoszteron szint fokozókat ,de ez csak időleges ,emelett vegyi anyag gyártó cégnél dolgozom,ami szintén elég veszélyes ...El fogok menni orvoshoz mindenképp ,de szeretnék valami információt kapni ,hogy mi is lehet a baj...
Ilyen fiatalon potenciazavarokkal küzdeni, hát nem könnyű kérdés, és megértem Önt.
A tesztoszteron-szint fokozók hosszú távon komoly veszélyeket rejtenek magukban, tehát ezt kizárólag akkor szedném (ha egyáltalán) ha orvossal már történt konzultáció ezügyben.
Ami a vegyianyag-gyártást illeti, hát itt tudni kellene, milyen anyagokat gyártanak közelebbről, van néhány igen jó adatbázis (pl. a toxnet) ahol számos információ található, de elsősorban szakembereknek.
Mondok Önnek egy él példát. A 60-as évek végén indult a neves ** magyar cégnél a fogamzásgátló hormontabletták gyártása. Akkor kezdtek gyanakodni, amikor a férfidolgozóknak emlőpanaszaik, potenciazavaraik támadtak, és utána csak szkafanderben történhetett már a gyártás...
Javaslatom: urológus/andrológus szakorvos mielőbbi felkeresése ezzel a problémával. A háttérben más gond is lehet, de egy alapos vizsgálat után az urológus (ha kell) már tovább tudja küldeni. Amit még érdemes tisztázni, nincs-e esetleg (helyi) keringési zavar, pl. cukorbetegség miatti angiopátia a háttérben, amiről esetleg nem is tud/hat.

Üdvözlettel:
Szakterület: Urológia
Jó napot kívanok!
40 éves vagyok s kezdődo phimosisom van, amelyet közösüléskor érzek de meg nem faj.
Szeretnek kenőcsökkel probálkozni, vagy forduljak rögtön urológushoz? Ha lehetséges, Romániaban is forgalmazott kenőcsöket kérek szépen.
Tisztelt Kérdező!

A romániai gyógyszerfelírási szokásokról információkkal nem rendelkezem. A phimosis=fitymaszűkület kezelésében, csakúgy, mint az adhesio=letapadás esetében, a szteroidos kenőcsöket sikerrel lehet alkalmazni bizonyos esetekben. Ilyenkor a szteroid mellékhatását, a bőr atrophizáló hatást használjuk ki. 40 éves kor környékén, közösülési fájdalom esetén azonban mégsem ezt, hanem a mihamarabbi felépülést és megtartott funkciót nyújtó sebészeti beavatkozást tartanám fontosnak. A helyi szakrendelő urológusát érdemes felkeresnie, aki bizalommal fog segíteni.

Jó egészséget kívánok,

dr. Altorjai Péter
Tisztelt Doktor úr!
Elmúltam 60, Coverex AS tablettát szedek, enyhe magas vérnyomásra. Kérdésem, hogy szedhetek-e ezzel párhuzamosan Cialis tablettát .
Válaszát köszönöm!
Köszönettel vettük a Coverex AS és a Cialis együttes alkalmazásával kapcsolatos kérdését.

Mindkét alkalmazási előírásban utalnak arra, hogy a Coverex, tehát a perindopril vérnyomáscsökkentő hatása tovább fokozódhat a két szer együttadásakor (mivel a Cialis értágító hatású, és ennek következtében hat az erectiora).

Tehát nem ellenjavallt az együttes alkalmazás, de célszerű a háziorvossal, kezelőorvossal is ezt megbeszélnie!
Tisztelettel:
Szakterület: InfektológiaUrológia
Krónikus prosztatagyulladással küzdök.
Több orvosnál jártam, semmi javulás! Mit tegyek?
Köszönettel vettük a prosztata-problémákkal kapcsolatos levelét.
Mivel ebből nem derült ki, milyen vizsgálatokon járt előzetesen, kérdezzük, hogy a prosztata-masszátumból készült-e tenyésztés, és azt követő célzott antibiotikum-kezelés, illetve milyen egyéb vizsgálatot végeztek - feltesszük - az urológián? Milyen kezelés/eket kapott eddig?

tisztelettel:
Szakterület: Urológia
Tiszteletem!
7 éve fennálló alhasi problémám mára már ellehetetleníti az életem.4-4 vastagbel és gyomortukrozes negativ eredménye után az utolsó gyomortukrozes erróziót mutatott ki, már a nyelés is nehézkes. Utóbbi tünet szekunder probléma mely az alap, iszonyatos feszüléssel jaró alhasi fájdalomnak tudható be. Vizelésnél, mielőtt a vizelet elhagyná a hugycsövet erősen megrándul a penisz. A vizelet nyomás alacsony. Az ultrahang, hasi ct ezidáig negativ. Vizelesi ingerem van,de úgy érzem hogy vmi blokkolja az alhas környékén a hugyutat, iszonyatos szemmel látható feszülés. Szeretnék egy -nagyon fontos- altatásos holyagtukrozest hogy kizárjam a probléma esetleg nem e onnan ered. Fontos lenne hogy altatásos (sok tükrözesem volt már ami kissé 'megtört' ).
Kérem szíves segítségüket nagyon fontos lenne, köszönöm szépen.

Üdvözlettel
B. (26 éves)
Tisztelt Levélíró!

A probléma nem egyszerű. Miután a felső endoszkópia, és a kolonoszkópia több alkalommal is negatív eredménnyel zárult, így minden valószínűség szerint a gyomor-béltraktus betegsége ez esetben kizárható. Főként ha azokat a területeket érintő gyulladás és/vagy fájdalom nem áll fenn. Ami a hólyagműködést, a vizelési nehézségeket illeti, urológiai szakorvosi vizsgálat lenne szükséges ennek tisztázására, hogy milyen hólyagproblémáról van szó, inkontinenciával, krónikusan fennálló hólyaggyulladással, krónikus húgyúti fertőzéssel vagy egyéb betegséggel összefüggő probléma. Minden valószínűség szerint szükséges lenne a hólyagtükrözéses vizsgálatra, ezek felfedésére.

üdvözlettel:
Szakterület: DiabetológiaUrológiaNeurológia
Jó napot kívánok!

Ötven felé járó, túlsúlyos, cukorbeteg férfi vagyok. A betegségemet kb. két éve ismerték fel. Jelenleg azt veszem észre, hogy nagyon kevés az ondó, egy-két csepp, ami nagyon nehezen jön ki, vagy rosszabb esetekben "csőbe sülés" történik...
Mi lehet ennek az oka?
Válaszukat köszönöm!
Tisztelt Kérdező!

Az ondó mennyisége széles határok között változik normálisan is. Azonban az állandósult csökkent mennyiség hátterében több tényező is állhat, különösen, ha 'csőbe sülés', azaz un. retrográd, tehát a húgyhólyagba történik az ejakuláció:

- maga a cukorbetegség következtében kialakuló idegi működészavar
- gyógyszerszedés - cukorbetegsége, túlsúlya mellett nincs hipertóniája, amit gyógyszeresen kezelnek?
- anatómiai rendellenesség, műtét, mely a húgyhólyagot érinti/érintette?

A panasz hátterének vizsgálata mindenképpen urológus feladata.
Kérjen beutalót háziorvosától!

Jobbulást kívánok!
dr. Altorjai Péter
Szakterület: UrológiaPszichiátria
Jó napot!

Kérdésem a következő: a merevedésem miért hagy alább egy idő után?

Ezért a szex se jöhet nagyon szóba (önkielégitésnél általában nem fordul elő).

Köszönöm a választ!
Ön egy igen fontos kérdést feszeget...

A merevedés - és általában mindkét nemben a szexuális késztetés, vágy, libidó - bizony nem a "végeken" azaz a nemi szervben, hanem fejben dől el, tehát nyilván, ha egy idő után alábbhagy, akkor bizony egy ideig le kell állni. Majd később újra lehet indulni, de csak a megfelelő környezet, hangulat, stresszmentesség, relaxált állapot és még sorolhatnám, hogy mi minden mellett...

Az ember nem gép, sem a férfi, sem pedig a nő, ez csak a szex/pornófilmekben igaz, hogy mindig mindenki (azonnal) készen áll mindenre. Sajnos nem, ezt tudomásul kell venni, ahhoz bizony egy nőnél pl. lehet hogy már "egy nappal korábban" el kell kezdeni az előjátékot a szó tágabb értelmében persze, hogy a végén az ágyban kössenek ki...

Az önkielégítés megoldás - lehet - de a normális szexuális késztetést annyiban ronthatja, hogy már nem a másik nemre fog irányulni a figyelme, hanem csak és kizárólag saját magára egy idő után.

Talán érdemes lenne, ha a problémái huzamosabban fennállnak, pszichológussal, esetleg szexológussal beszélnie.

tisztelettel:
Szakterület: BelgyógyászatUrológia
Tisztelt Doktor úr!

Kérdésem, hogy a Nebivolol Sandoz mellett használhatok-e potenciaserkentő gyógyszert?

Válaszát köszönöm!
A nebivolol béta-receptor blokkoló hatású gyógyszer, magas vérnyomás betegségben alkalmazzák elsősorban. A potencianövelő szerek is enyhén és átmenetileg csökkenthetik a vérnyomást, így ez a két hatás összeadódhat.
Nem tilos a két szer együttadása, de azért fokozott óvatosság javasolt, tehát nehogy nagyon leessen a vérnyomása, ezt meg kell figyelni saját magán.
Ha további aggályai merülnek fel, beszéljen háziorvosával is!

tisztelettel:
Szakterület: GyógyszerészetAndrológia
Üdvözlöm!
Kérdésem az lenne hogy a következő gyógyszerek hatással vannak e a spermiumokra. Harmincas férfi szedi őket. Lehet-e ezek mellett gyereket vállalni, lehet-e beteg a gyerek ezektől a gyógyszerektől?
Reggel: fél Liticarb, 300-as Depakine. Este: 200-as Seroquel, 300-as Depakine, fél Liticarb.
Válaszát előre is köszönöm.
Levele alapján (feltehetően bipoláris betegség kezeléséről beszélünk) utánanéztem az említett gyógyszerek alkalmazási előírásának, és egyik esetében sem találtam utalást a férfi nemi működésre, a spermiumképződésre gyakorolt hatásra.

Célszerű mindazonáltal az illető kezelőorvosával is beszélni/ük, de valószínűleg e gyógyszerek szedése nem jelenthet gondot. A jól beállított betegség viszont fontos, és ennek jellemzően hullámzó a jellege tehát vannak benne "jó" periódusok is, azaz (ha depresszióról beszélünk) teljesen tünet- és panaszmentes időszakok is, ez a későbbiek szempontjából is fontos lehet Önöknek.

(Megjegyzés: nőbeteg esetén már veszélyekkel jár ugyanezen gyógyszerek szedése.)

Jó egészséget kívánok!
üdvözlettel:
Szakterület: Urológia
Tisztelt Doktor úr!

Medig lehet szedni az Omnic Tocas 0,4 nevű gyógyszert? Már több mint 5 éve szedem.
Ha nem szedem akkor vizelni alig tudok. Emellett szedem a saballo-t is. Ha továbbra is szedem az fenti gyógyszert, befolyásolja -e az egészségemet?
Köszönöm a válaszát!
A vizelési panaszokat az Önnek rendelt gyógyszer alapján prosztata megnagyobbodás okozza, mely jóindulatú. A szedése állandó jellegű kell hogy legyen, mellékhatásként fejfájást, szédülést, szívdobogást, esetleg ejakulációs zavarokat okozhat. A mellette szedett Saballo szintén jótékony hatású a prosztatabántalmak esetén.

Nem látszik az Omnic Tocas alkalmazási előírásában, hogy tartós szedése fentieken túl ártalmas lenne.

Jó egészséget kívánunk!
üdvözlettel:
Szakterület: UrológiaBelgyógyászat
Tisztelt doktor úr!

Mi okozhatta hogy a szexuális együttlétkor a merevedésem elmaradt. Mit lehet tenni ellene?

Köszönöm a választ.
A levelében jelzett panasznak lehet szervi és lehet pszichés oka, magyarázata is.
Először talán célszerű lenne a szervi okot kizárni, és urológiai vizsgálatot kérni, főként ha ez egy krónikusan, tehát tartósan, állandó jelleggel (esetleg több partnerrel kapcsolatban) fennálló probléma.

Valószínűbbnek tartom azonban, hogy inkább lelki okokról van szó, a férfi nemi működés sokszor "fejben dől el", valamilyen egyszerűbb zavaró tényező, stressz, kudarcok, napi problémák könnyen okozhatják a zavart. Elképzelhető, hogy partnerével vannak problémáik, és ez erősen kihathat a szexuális együttlétek harmóniájára is.
Ebben a két irányban lehet elindulni, de ahogy jeleztem is, az utóbbit tartom valószínűnek, egy rendezett, bizalmon alapuló párkapcsolatban ez megoldódik.

Minden jót kívánok,
üdvözlettel:
Szakterület: Urológia
Tisztelt Doktor úr!

Lehet, hogy butaságot fogok kérdezni, de ez a jelenség engem nagyon bosszant és nem találok rá választ sehol. Kérem ha tudnak tájékoztassanak az okáról.
Nos a problémám: harmincas vagyok, már régebben észrevettem, hogy nincs az ún. előváladékom. Vagy ha van - akkor az mindig az orgazmust követően távozik és akkor is csak néhány cseppecske. Rendezett szexuális életem van, de barátnőm már többször jelezte ennek a folyadéknak a hiányát. Fiatalabb tini korban a fiúk között az ilyen téma szinte közkedvelt volt. Volt olyan fiú ismerősöm, akinek merevedést követően, ha tudta húzni, akkor 1 óra alatt akár fél deci is kijött.
Szeretném megkérdezni ez rendellenes e hogy nekem nincs? Lehet ezt valahogy befolyásolni, Hogy meginduljon a termelés?
Válaszukat előre is köszönöm!
A férfiak előváladékával kapcsolatosan elég nagyok az egyéni különbségek. A lényeg, hogy ez lenne hivatott több szempontból előkészíteni a közösülést, elsősorban a közeg kissé lúgosabbá tételével a vizeletmaradvány savasságát követően, valamint síkosítani a behatolás egyszerűbbé tétele céljából. Barátnője feltehetően ez utóbbi miatt jelezett, de hát ez más módon is megoldható, síkosítóval stb.
Nem rendellenes, jelen tudásunk szerint nem befolyásolható, táplálkozással esetleg változtathat a savasságon.

Jó egészséget kívánunk!
üdvözlettel:
Szakterület: Urológia
Témakörök: férfi betegségek
Tisztelt Doktor úr!

A Peyronie-betegségre van-e orvosság, vagy csak a "szike"?
Egy kis cukrom is van (6 körül), ilyen problémám korábban nem volt.

válaszát várom!
A Peyronie-betegség a pénisz görbületével járó deformáció. A barlangos test falának hegesedése merevedéskor a heges csomó irányába görbíti a péniszt, ez a rész nem nyúlik. A merevedés az esetek nagyrészében fájdalommal jár. A görbület esetleg közösülési képtelenséget okozhat.

Kezelésére voltak gyógyszeres, injekciós és fizikális terápiás (nyújtási) kísérletek. Ezek általában nem eredményeznek jelentősebb mértékű javulást, feltehetően gyakorlott urológus sebész tudja majd ezt a kérdést megnyugtatóan megoldani.

Jó egészséget kívánunk!
üdvözlettel:
Szakterület: Andrológia
Témakörök: férfi betegségek
Férjem sperma eredménye a köv.: spermatozoid száma 0,3x10 a hatodikon/l. Ebből mindössze 20% normális mozgékonyságú, amire az urológus napi 300mg E-vitamint írt fel. Doki szerint kár próbálkoznunk, csak a lombik segít nekünk.
Tényleg ennyire rossz a helyzet?

E-vitamin mellett szed a párom szelént, L-Karnitint, Q10-t, cinket, B vitamin komplexet, C-vitamint. A gyógyszertárban viszont azt mondták, hogy ez az E-vitamin adag sok és meggátolja a többi vitamin felszívódását. Ez vajon igaz? Akkor hiába szedi a sok vitamint, nem lesz hatása?

A másik kérdésem: párom spermája nagyon híg, átlátszó, mintha nyálkás víz lenne. Ez az oligoasthenozoospermia miatt van vagy netán valamilyen bajt jelent? Se hormon, se genetikai vizsgálatra nem küldték el. Ilyen eredményt okozhat hormonális gond vagy herevisszér?

Előre is köszönöm válaszát!
Üdvözlettel:
A leletben leírtak alapján valóban csekély a sperma/tozoid szám, nyilván tudják, hogy ennek normál értéke > 20 millió/ml, motilitása 1-3 óra múlva (a levétel után) >50%, ill. a normális morfológiája ("külalakja") > 60% kell legyen.

Az oligo- a csekély mennyiségre, az astheno/zoo- a rosszabb motilitásra, mozgékonyságra utal a betegség nevében.

Utánanéztem, és a szakirodalomban valóban van utalás vizsgálatokra, ahol magasabb dózisú E-vitamint adtak a spermiumok mozgás/életképességének növelésére. (Ott napi 600 mg-t adtak). Az egyéb vitaminokra, nyomelemekre ilyen értelemben csak ott hathat, hogy zsírokban oldódik, és ezzel esetleg ronthatja az egyéb zsírban oldódó anyagok felszívódását.
A sperma minőséget illetően visszautalnék a leletre, tehát az alapbetegség elegendő ahhoz, hogy küllemileg így nézzen ki, ahogy Ön leírta.

Feltehetően azt megbeszélték az urológussal, hogy a sperma-zavar hátterében a herének valamilyen fejlődési zavara, szűkület vagy egyéb betegsége állhat a hátterében.

Amennyiben a kezelés hatására az újabb vizsgálat/lelet alkalmával jelentősebb javulás nem észlelhető, valóban célszerű lenne a mesterséges megtermékenyítésen gondolkodni, ott ui. lehetőség nyílik a minőségileg jó, életképes, és megtermékenyítésre képes spermiumok gondos "leválogatására".

Jó egészséget kívánunk!
üdvözlettel:
Szakterület: AndrológiaBelgyógyászat
Gyógyszer okozta szexuális működés zavar!
Köszönöm a válasz erre a kérdésemre.Sajnos a xanax mellett még 5 fajta vérnyomás csökkentőt is szed a párom,elég nagy dózisú szerek,az orvosa szerint szűksége van még egyelőre rá.
Hallottunk olyan gyógyszeröl ami segít ezen a problémán,csak nem tudom hol lehet felíratni,vagy nem okoz ez bajt.(nem a viagrára gondolok)Köszönöm!Szép napot!
Most nem tesszük ki, csak itt válaszolok Önnek ismét.

Hogy jól értse, az ötféle vérnyomáscsökkentő (ez már önmagában is túl sok) valamint a Xanax együttadása már így is többféle kölcsönhatást adhat, ha semmi mást nem nézünk, csak ezt a részét.

Ha most erre még "ráadnak" egy olyan szert, ami fokozná a férfiasságot, akkor ezek a szerek így együtt vagy roppant mértékben fokoznák egymás hatását, vagy esetleg éppen ellenkezőleg - kioltják. Ehhez név szerint kellene ismerni a gyógyszerelést.

Jó tanácsként ajánlom a következőt. Általában, hangsúlyozom, általában a vérnyomás-probléma azért nem ötös, de kettős kombinációval javítható, ha nem is oldódik meg. Akkor már csak pl. kétféle szer kellene erre a bajra.

A Xanax huzamos, tartós adása pedig nem szerencsés, kizárólag ha mondjuk pszichiáter ezt nélkülözhetetlennek találja. Minden szorongásoldóhoz azért van egyfajta hozzászokás, hosszabb távon.
Tehát az lenne a javaslat: kevesebb vérnyomáscsökkentő góygyszer(fajta), de jól beállított dózissal, a mi tényleg leviszi a vérnyomást, és a Xanaxot hosszú távon szépen fokozatosan le kellene építeni.

Mindezt természetesen csak szigorú orvosi, kezelőorvosi kontroll mellett!

Jó egészséget kívánok Önöknek!
üdvözlettel:
Szakterület: Pszichiátria
Üdvözlöm!

A férjemmel szeretnénk babát vállalni, de néhány hónapja Teperint kell szednie (este 1 szemet). Az lenne a kérdésem, hogy vállalhatunk-e így babát, azaz okozhat-e a gyógyszer problémát. Amennyiben nem tanácsos így teherbe esnem, mennyi időt kell várni a gyógyszer abbahagyása után, hogy kiürüljön a szervezetéből.
Előre is köszönöm!
Szerencsés volt a kérdés, mert sok esetben a gyógyszereknek lehet - nemkívánatos hatása - mellékhatása, amely a férfi nemi működésre is hatást gyakorol. Ez esetben is várható az alább felsoroltak valamelyike. Természetesen minden gyógyszermellékhatás egyéni, egyáltalán nm biztos, hogy "ez mind" jelentkezni fog, de azért érdemes szem előtt tartani, figyelembe venni.

Tehát a Teperin (amitriptilin) várható mellékhatásai a férfi nemi működést illetően:
libidocsökkenés, impotencia, fájdalmas ejakuláció, orgazmus zavarok.

Eredeti kérdését illetően talán még annyi, hogy a spermiumokat nem károsítja a gyógyszerleírás szerint, inkább a "pszichés" tényezőket, tehát ha sikeres az ejakuláció akkor a spermiumok gyógyszer okozta károsodására nem kell számítaniuk.

A gyógyszer kiürülése: amennyiben az orvos javasolja a szer (fokozatos) abbahagyását, az utolsó dózist követő 2. hét után már nincsen jelen a szervezetben.

Jó egészséget kívánunk!
üdvözlettel:
Tisztelt Dr Úr!

Azzal a panasszal fordulok önhöz:
Több éve jelentkezett duzzanat a herezacskóm mögött, eleinte viszketéssel mára viszont erős fájdalommal és kellemetlen szagú sárgás váladékkal társult.
A váladék a herezacskó mögötti apró kis nyílásból szivárog, ez a szivárgás olykor intenzív, olykor pedig elmarad. A duzzanat mértéke a szivárgás mértékével azonosan nő ill. csökken. Intenzív folyás esetén jelentősen legyengül a szervezetem, magas láz, fej fájás és ájulás is előfordult már. Súlycsökkenést is tapasztalok, főleg az izmaim fogynak, mivel súlyfelesleggel nem rendelkezem. Sajnálatos módon orvosnál még nem jártam, ezúton kérnék öntől tanácsot, ill. útmutatást, hogy ezen panaszokkal kihez fordulhatok. Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel:
A leírtak alapján Önnél nagy valószínűséggel egy krónikus gyulladás áll fenn - ezek szerint már hosszabb ideje. Minden bizonnyal baktérium- vagy egyéb fertőzés okozta a gyulladást, ami ilyen értelemben elhanyagolt, és alaposan megtelepedett az érintett területen. A duzzanatból való szivárgás az elhalt baktériumokból származó gennyes váladék.

Szeretném komolyan figyelmeztetni, hogy ez a krónikus elhanyagolt gyulladás - annak ismerete nélkül is hogy Ön hány éves - hosszabb távon akár meddőséget is okozhat, a fertőzés kiterjedhet. Nem szeretném megijeszteni, de javaslom, hogy forduljon haladéktalanul bőrgyógyászhoz. Vannak olyan bőrgyógyász-infektológus szakorvosok is akik otthonosak a fertőző betegségek kezelésében is.

Kérem ne várjon, ez magától nem gyógyul, nem javul, várakozás nélkül keresse fel a bőrgyógyászatot, és pontosan írja le a tüneteket, panaszokat!

üdvözlettel:
Szakterület: BelgyógyászatAndrológia
Tisztelt Doktor úr!

36 éves férfi vagyok, magas sportos testalkatú. Intenzív nemi életet élek(éltem) Mindig erős nemi vágyat éreztem a csinos nők iránt. Olykor több partnerem is volt. Az önbizalmam is rendben van úgy érzem. Ennek ellenére az elmúlt pár hónapban nem érzem ezt az erős nemi vágyat és ejakulációnál is nagyon kevés ondó távozik (a korábbihoz képest) kb1-2ml. Korábban 3-4 orgazmusra is képes voltam most már a második is nehezemre esik. Ez betegség? vagy esetleg stressz okozhatja? Az elmúlt időszakban kb 1éve vállalkozásom csődközeli helyzetbe került és sokat idegeskedek és lehangolt vagyok emiatt.
Előre is köszönöm a segítségét.
Tisztelettel:
Könnyű lenne most rávágni erre, hogy igen, persze a stressz okozza mindezt.
Egyébként örömmel olvasom, hogy mai "bolond" világunkban még akad, aki a nőket szereti, és ennek hangot is ad, sőt feltehetően őket is boldoggá teszi...
A partnerváltogatás és a parallel több partner egészségügyi okok miatt sem szerencsés, persze ez védekezéstől is függ, de a promiszkuitásban mindig nagyobb a veszélye bármely szexuális úton átvitt fertőzésnek (STD). Hacsak nem jár utána pontosan, hogy a partnerek "tiszták"-e.
Amennyiben a panaszai valóban tartósabban fennállnak, kissé érdemes elgondolkodni. Egyrészt a fentieken, de ez jól követhető, hiszen a fertőzés viszonylag hamar, néhány napon belül szemmel látható, és észlelhető elváltozásokkal jár (fájdalom, csípős vizelet, hímvesszőn kidudorodások megjelenése stb.) Ha ilyen jellegű tünet is fennáll, akkor mielőbb érdemes bőrgyógyászhoz fordulni, aki egyben a nemi betegségekkel is foglalkozik.
Ha nem áll fenn ilyen tünet, akkor is marad még két út:
az egyik az urológus, tehát hogy nincsen-e a háttérben meghúzódó szervi ok, romlott keringés, esetleg magas vérnyomás, cukorbetegség, gyógyszerszedés stb.
A másik valóban a stressz. Minden banalitás nélkül tudja, a sportos alkaton kívül minden az agyban dől el. Könnyen lehet, hogy a vállalkozással kapcsolatos nehézségek, a depresszív állapot és a fokozottabb stressz erősen csökkenti a libidót, a nemi vágyat. Ez lehet átmeneti jelenség, de érdemes lenne minden fenti szempontot végiggondolnia, és ilyen értelemben orvoshoz fordulni.

Jó egészséget kívánunk,
üdvözlettel:
Témakörök: férfi betegségek
Tisztelt Doktor Úr!
Harmincas férfi vagyok. Rendszeresen járok kondizni immár 15 éve.Tizenéves és lázadó,önfejű koromban beszedtem 900 szem danabolt,majd 500 szem stanozololt,persze több részletben (8 hetes periódusokban közte 3 hónap pihenővel,danából 6 szem volt a maximum,stanából 5 szem) és most nagyon aggódom,hogy esetleg okozott valami károsodást a szervezetemben.
Az lenne a kérdésem,hogy kijöhetnek-e a későbbiekben (a fogyasztástól számított 14 év után) mellékhatások(rák),vagy azóta már regenerálódott a szervezetem.Mostanság voltam nagylaboron,és az értékeim határértéken belüliek voltak.Potenciális gondjaim nincsenek,bár az elmúlt időszakban 2 szer is volt gáttáji diszkomfort(égő) érzésem,ami egy-két napig tartott.Elképzelhető,hogy felfázás okoz ilyen jelegű panaszokat a prosztatát illetően,vagy megnagyobbodott a prosztatám a gyógyszerektől? Továbbá azt kérdezném,hogy van-e félnivalóm a jövőt illetően,mert jövőre gyermeket tervezünk,és nem szeretném,ha lenne valamilyen rendellenessége miattam.
Köszönöm!
Nagyon jól tette, hogy írt a stanazololról. E hasábokon egyszer ki kell ezt részltesebben beszélnünk.

A stanazolol anabolikus szteroid, a testosteron férfihormon egyik származéka. Terápiás értelemben csak és kizárólag a következő javallatai elfogadottak:
1. Androgénhormon-hiányos férfiakon (pl. hereműködési zavar, herehiány), hormonpótlásra,
2. Igen ritka, speciális vérszegénységben, amely reagál e hormonra,
3. egyes országokban engedélyezett a szervezet általános leromlása, leépülése esetén, mint pl. súlyos baleseteket, traumákat követő állapotok.

A testépítésban való alkalmazása orvosilag, éa gyógyszerhatóságilag nem elfogadott.

Sajnos a mellékhatásaik nem túl biztatóak, tekintsünk bele, mindkét nemnél.
Krónikus (hosszantartó) alklamazás esetén:
Szexuális zavarok:
nőkön mensturációs zavar, szőrösödés, clitoris-túlnövekedés, akne, kopaszodás. Férfiakon impotencia, prosztatamegnagyobbodás, kopaszodás, herék sorvadása.
Belszervek: korán jelentkező szív-érrendszeri zavarok, (vérnyomásemelkedés, balkamra-megnagyobbodás), májkárosodás.
Mivel negatív hatásai a szív-érrendszert és a májat érintően is elég összetettek, javasolt lenne az Ön számára egy igen alapos belgyógyászati vizsgálat, valamint teljes vérkép, hormontükörrel. Amennyiben a vérképe a teljes májfunkcióra is kiterjedt, akkor rendben, de a hormonokat, és a tumor-markereket meg kellene nézetni.

További érdeklődése számára küldök egy linket a Toxnet nemzetközi adatbázis egyik cikkére:
http://toxnet.nlm.nih.gov/cgi-bin/sis/search/r?dbs+hsdb:@term+@rn+@rel+10418-03-8

Célszerű lenne mielőbb elvégeztetnie a kivizsgálást, tekintve a terveiket a jövőre vonatkozóan!

Jó egészséget kívánunk!
üdvözlettel:
Szakterület: AndrológiaBelgyógyászat
Témakörök: férfi betegségek
Tisztelt doktor Ur!
A férjemnek egy pár hónapja sexuális problémái vannak, pontosabban merevedési problémák,illetve nem tartós a merevedése.Azelőtt sohasem volt ilyen gondja, de egy idő után u.n. depressziós tünetek jelentkeztek nála. Az orvos ennek tudta be a sexuális zavart is.De a probléma azóta sem változott. Néha tünetmentes, nincs semmi gond, tartós a merevedés, de sokszor nem tart sokáig, vagy sor sem kerül az aktusra, ha igen, akkor nem tartós a merevedés vagy orgazmushiány jelentkezik. Ez a probléma akkor is jelentkezik, ha nincs depressziós állapot.Lehet, hogy valami más problémából adódik a sexuális zavar, vagy a depressziónak van ilyen hosszas tünete? Milyen gyógyszeres kezelést lehet alkalmazni a probléma megszüntetésére?
Mert nem egyértelmű, hogy a depresszióból adódott ez a zavar, vagy a sexuális zavar okozza a depressziót.Utánaolvastam, és mindkettő lehetséges.Milyen más betegség okozhat még ilyen sexuális zavart, merevedési problémát? Esetleg valamilyeb férfibetegség?
Köszönöm
A merevedési zavarnak számos pszichés és szervi oka is lehet. Ez amit vázolt, hogy a depresszió okozza - illetve viszont - nem könnyű tisztázni, lehet, hogy élethelyzet problémák is vannak a háttérben (munkahely, stressz, párkapcsolat, kommunikáció stb.) Amennyiben "depresszióról" beszél, ez orvosi diagnózis, és kezelt - esetleg gyógyszerekkel is kezelt - állapot, vagy csak feltételezés? Azért sem mindegy, mert antidepresszánsok alkalmazása mellett nem ritka a libidó csökkenés - ezzel együtt a merevedési zavar. (Vérnyomáscsökkentők egy része is okozhat hasonló panaszokat).
Okozhat merevedési zavart keringési probléma is, esetleg cukorbetegség, vagy valamely "férfibetegség" tehát urológiai eltérés.
Talán érdemes lenne ezeket végigvenni, és amennyiben nincsen s háttérben szervi eredetű eltérés, akkor visszatérni a "depresszióhoz, stresszhez", mert az bizony valóban igen jelentős mértékben lohaszthatja a kedvet, és ezzel együtt a fizikai funkciót is.

Jó egészséget kívánunk!
üdvözlettel:
Szakterület: AndrológiaBelgyógyászat
Tisztelt Doktor Úr!

A párom amióta vérnyomás csökkentöket és a Dislipát nevü koleszterin csökkentöt szedi merevedési próblémái vannak.Melyik gyógyszer mellékhatása lehet ?
A merevedési zavarnak azért más okai (is) lehetnek természetesen, de ha feltételezzük, hogy elsősorban a gyógyszerek a "ludasak" ebben, akkor a vérnyomáscsökkentők - még a konkrét gyógyszer ismerete nélkül is - általában okozhatnak merevedési zavart, éppen azért mert az "általános" vérnyomáscsökkenés a pénisz keringését, nyomásviszonyait is csökkenti, tehát ez lenne a legegyszerűbb magyarázat.

A koleszterincsökkentő esetén is előfordulhat zavar, a részletes leírás "impotencia" névvel illeti.
Esetleg a dózisbeállítással lehetne ezen javítani - ezt meg kell beszélni a kezelőorvossal.

Tehát kérdésére a válasz, a fenti szerek okozhatnak merevedési zavart valóban, de hangsúlyozom hogy ez összetett probléma, számos lelki tényezője is lehet a stressztől kezdődően...

Jó egészséget kívánunk!
üdvözlettel:
Témakörök: férfi betegségek
Tisztelettel kérem segítségüket.

65 éves férfi vagyok.Mammográfiai vizsgálat lelete szerint a jobb mellemben 55 mm fibroticus mirigyállomány látható.,malignitásra gyanús jeleket mutató tumorárnyék,meszesedés nem különíthető el.Vélemény:Gynecomastia l.d.A mellbibó nagyon érzékeny,bizonyos helyeken megnyomva fáj.Hova fordulhatok.Válaszukat köszönve
Tisztelettel
Röviden néhány szót ejtsünk a gynecomastiáról.
Férfiakon is előfordulhat hormonális eltérés, azaz a prolaktin-szint emelkedése, ami kiválthatja az emlő nőies irányú átalakulását.
(Gyakori lehet túlsúlyos serdülőkön látható, részben egyszerű zsírszaporulat kelti nőies emlő benyomását, vagy a hormonális változások átmeneti kisiklása idején valódi emlőmirigy-állomány is kifejlődhet).

Érdemes lenne szérum-prolaktin vizsgálatot végeztetni(a vizsgálat előtti héten ne nyomkodja az emlő környékét, az ui. hamisan magas eredményhez vezethet). Ha az orvos nem tartja betegségre gyanúsnak a dolgot, az állapot nem változik, és a prolaktin szint is normális, akkor ártatlan a jelenség.
Ez esetben gyógyszeres kezelést sem javasolt, a mellékhatások több problémát okozhatnak, mint maga a jelenség.
Ha Ön netán túlsúlyos, akkor az amúgy is ajánlható fogyás segíthet bizonyos mértékig. Ha az elváltozás mégis zavaró, kozmetikai megoldásként plasztikai sebészeti beavatkozás ajánlható esetleg.

Üdvözlettel:
Szakterület: InfektológiaAndrológia
Témakörök: férfi betegségek
Tisztelt Doktor Úr!

A férjem a napokban Twinrix-et és Typherix-et kapott oltásban. Az lenne a kérdésem, hogy ismert-e ezeknek a spermiumokra gyakorolt hatása, azaz ha most teherbe esnék, lenne-e a kisbabára nézve negatív következménye?
Előre is köszönöm a válaszát!
Átnéztem mindkét védőoltás leírását, egyikben sem történt utalás a férfi nemzőszervekre, a spermiumképzésre gyakorolt hatásra.

Tehát ilyen értelemben nem tűnik aggályosnak az Ön teherbeesése a közeljövőben.

Jó egészséget kívánunk!
üdvözlettel:
Szakterület: Andrológia
Témakörök: férfi betegségek
A férjemnek többször is merevedése van egy nap amit úgy tudok hogy ez normális,viszont sokszor előváladéka is van annak ellenére hogy nem izgatom(pl.a munkahelyén) az alsónadrágján foltot hagy.A reggeli merevedésekor viszont sohasem tapasztalható. Természetes dolog -e ez akkor is ha nem követi közösülés?Vagy talán másik nő lehet ennek hátterében amit eltitkol?
A merevedés (fiatalabb korban különösen) többször is ismétlődhet napjában, napközben is, ez élettani értelemben normális reakció. A merevedéssel önmagában is járhat előváladék képződés, tehát ez így még nem utal különösebben semmire, főként ha amúgy is jelentkezik a szexuális aktus során előváladék.
Az utolsó kérdésre természetesen mi nem tudunk válaszolni, ez nem orvosi kompetencia.

Jó egészséget kívánunk!
üdvözlettel:
Szakterület: AndrológiaInfektológia
Témakörök: férfi betegségek
Lassan egy 9 hónapja darabos a spermám (nyálkás anyag+1-3 mm-es darabkák kb 15-30 db roszzabb esetekben) és nem tudom h mi lehet az oka orvoshoz nem akartam még fordulni gondoltam majd csak elmulik de nem igy lett. Nem tudom mit tegyek. Akihez fordultam csak annyit mondott "ejakuláljak" többször hogy szépen fogalmazzak, de szerintem ez nem megoldás(próbáltam). Hosszú távon visszatért a gondom.
Nem volt műtétem, nem szedtem rá gyógyszert és nem kezeltettem még semmivel.
És ,hogy mennyire gyakori az ilyen fajta probléma?
A sperma, az ondó "darabossága" tehát nem konzisztens folyékony mivolta több okból is származhat, tekintsük át röviden, melyek ezek!

- Fertőzés fennállása, pl. prosztata-gyulladás),
- hormonhiány,
- genetikai rendellenesség,
- vérellátási zavar (pl. herevisszérsérv, lágyéksérv utáni heg)
- toxikus ártalom (alkohol, dohányzás, bizonyos gyógyszerek szedése, sugárártalom).

A csoportdiagnózis az ondó egyszerű mikroszkópos megtekintésével is felállítható, attól függ, hogy a kivizsgálást és a kezelést milyen irányba érdemes folytatni.

A genetikai rendellenesség nem, de a többi jól kezelhető. Első teendő lenne tehát az ondó mikroszkópos vizsgálata.

Ha esetleg fertőzés áll fenn, az átvihető a partnerre, ezért is fontos többek között a vizsgálat. Háziorvosi beutalással az andrológus és/vagy az infektológus (fertőző betegségek) szakorvost kellene felkeresni.

Jó egészséget kívánunk!
üdvözlettel:
Tisztelt Doktor Úr!

Szeretném megérdeklődni, mi lehet az oka annak, hogy a férjem nem jut el az erekcióig nemi aktus közben, mert nem tartós a fizikai állapota , az aktus egy ideje után lankad és utána már később sem képes aktust alakitani. Többszöri próbálkozás után is ugyanigy van.

Vannak kisebb idegi problémái és volt azelőtt enyhébb depressziója, de azóta sem jött rendbe a nemi élete. Addig sohasem volt ezzel probléma. lehet ez idegkimerültség miatt, esetleg még mindig lenne enyhe depresszióia, vagy más urulógiai okból lehet ez a probléma. Ha igen, akkor milyen szakorvoshoz kell fordulni a panasz kivizsgálásához?Van olyan orvos,aki a férfiak potenciáját kezeli?Melyik szakorvoshoz kell fordulnunk?

Köszönöm előre is segitségét.
Az erekciós zavaroknak számos oka lehet.
Természetesen könnyű mindent a stresszre és a hajszoltabb életmódra fogni, de az kétségtelen, hogy az esetek egy részében valóban a mindennapi stressz okozza azt, hogy a merevedés nem kielégítő, nem lehet az aktust végrehajtani stb.
Másrészt viszont lehetnek emögött esetleg szervi problémák is, (fel nem ismert) betegségek pl. cukorbetegség, magas vérnyomás stb, keringési zavar, és lehet valóban urológiai probléma is, amely akadályozza a normális merevedést.
Gyógyszerszedés is lehet a háttérben (pont a magas vérnyomás ellen alkalmazott szerek például).
Tehát javasolt lenne először egy belgyógyászati irányú vizsgálat, amely a fenti (és esetleg egyéb) betegségekre irányul, majd egy urológiai vizsgálat, amellyel tisztázható - és egyben kizárható is - hogy szervi eredetű-e a merevedési zavar.
Amennyiben kiderül, hogy nincs szervi ok a háttérben, akkor lehetne a pszichés jellegű ok, és esetleg életmódváltás, diéta, pszichiáter irányában továbblépni.

Jobbulást kívánunk!
üdvözlettel:
Témakörök: férfi betegségek
26 éves férfi vagyok és az utóbbi években a vállamon, hátamon, mellkasomon túlzottan szőrös vagyok és csak egyre több van belőle. Nemtudom, hogy nem-e valami betegség vagy fokozott tesztoszteron termelődés okozza. Mit lehet tenni ugyanis mindenféleképpen megszeretnék szabadulni a javától, esztétikai okok miatt. A család, rokonság férfi tagjai közel, s távol sem olyan szőrösek mint én. Kérem segítsen.
A fokozott szőrnövekedés mindig a fokozott férfihormon-termeléssel áll összefüggésben (tehát férfiban-nőben egyaránt)
Nőkben a PCOS, a petefészek tömlős betegsége, vagy valamely rejtetten fejlődő esetleg mellékvese-elfajulás okozhat ilyen jelenséget, férfiban pedig gyakorlatilag természetesnek vehető, itt egyéni különbségek vannak csak.
Esztétikai okok miatt tüneti szinten meg tud szabadulni a fölös szőrzettől, erre ma már kiterjedt kozmetikai, lézeres stb. eljárások léteznek.
A fokozottabb tesztoszteron-termelődés kimérhető laboratóriumi úton, és ha ez Önnek a mindennapokban zavaró, endokrinológussal is konzultálhat. Nem tartom valószínűnek, hogy ezt férfiban gyógyszeres úton kezelnék, nőkben természetesen igen.

Jó egészséget kívánok!
üdvözlettel:
Szakterület: Urológia
Témakörök: férfi betegségek
Tisztelet Doktor úr!30 éves férfi vagyok,külföldön dolgozom itt nem élek szexuális kapcsolatott.Mikor otthon vagyok 3hét után megfigyeltem hogy az első,második szeretkezésünknél a párommal a spermámban vannak darabok.Ezek kisebbek ill, nagyobbak és átlátszoak.De utána már csak elenyésző mennyiségben fordul elő,később pedig nincs is,teljesen tiszta és szép fehér,és a mennyiséggel sincs baj!Voltam már vele orvosnál de azt mondták nincs semmi bajom.De szeretnénk a párommal gyereket és szeretnénk tudni mi ennek az oka.
Válaszát előre is köszönöm!
Másik kérdező hasonló problémával fordult hozzánk tehát lássuk mi lehet az ok:

- Fertőzés pl. prosztata-gyulladás),
- hormonhiány,
- genetikai rendellenesség,
- vérellátási zavar (herevisszérsérv, lágyéksérv utáni heg)
- toxikus ártalom (alkohol, dohányzás, gyógyszerszedés, sugárártalom).

A csoportdiagnózis az ondó egyszerű mikroszkópos megtekintésével is felállítható, attól függ, hogy a kivizsgálást és a kezelést milyen irányba érdemes folytatni.

A genetikai rendellenesség nem, de a többi jól kezelhető. Első teendő lenne tehát az ondó mikroszkópos vizsgálata.

Ha esetleg fertőzés áll fenn, az átvihető a partnerre, ezért is fontos többek között a vizsgálat. Háziorvosi beutalással az andrológus és/vagy az infektológus (fertőző betegségek) szakorvost kellene felkeresnie.

Jó egészséget kívánunk!
üdvözlettel:
Szakterület: InfektológiaUrológia
Témakörök: férfi betegségek
Tisztelt Doktor Úr.

Olyan kérdésem lenne,hogy a páromnak a herezacskó mellett a combhajlatban, találtunk egy kis dudort.Először azt hittük hogy pattanás,de megnéztem és valóban úgy néz ki,de ahogy végig tapintottam,kb.1cm-es dudort érzek a bőr alatt.Azt hozzá teszem,hogy pár hónapja a szex nem megy neki.(5 perc!)Azt gondoltam hogy már nem kíván,nem szeret,mire megmondta 4 hónap után hogy fáj neki.Tudna ebben segíteni,mi okozhatja?
Köszönöm
A combhajlatban lévő kicsiny dudor - ahogy leírta - elképzelhető hogy lágyéki nyirokcsomó, és annak megnagyobbodását észlelték. A szexszel kapcsolatos problémák nem biztos hogy "direktben" függnek ezzel össze, lehet hogy a fájdalom áttételesen rontja csak a teljesítményt.
Ami javallható: fel kellene várakozás nélkül keresni az orvost, megmutatni ezt a (feltehetően) nyirokcsomót, valamilyen gyulladásra utalhat ez valószínűleg. Egy vizsgálat és egy teljes vérkép alapján már közelebb lehetne jutni, milyen gyulladásról lehet szó a szervezetben.

Jobbulást kívánunk!
üdvözlettel:
Szakterület: BelgyógyászatUrológia
Témakörök: férfi betegségek
30 éves férfi vagyok. Közel egy éve jelentkezett nálam egy olyan panasz, hogy mintha a háttérből (tudatalattiból?), vagy saját magamból egy hang szólna hozzám, és rosszat akar. Nevezetesen a nemi szervemmel van probléma, mert nem elég merev az aktushoz. Szervi probléma nincs, voltam pszihológusnál is, gyógyszert is szedtem, de egy év elteltével sincs látványos változás, és ez engem aggaszt. Voltak időszakok, amikor jóbb volt (tehát megvolt a megfelelő erekció), de aztán idővel visszaállt a "félkemény" állapot. S mintha egy belső hang (de most már inkább gondolat) továbbra is azt akarná, hogy ne álljon fel a szerszámom. Kezd ebből elegem lenni, de már nem tudom mit tegyek, hogy e negatív gondolatok elmúljanak. Próbálkozom, próbálkozom, de nem igazán sikerül elűzni ezt a gondolatot. Mit lehet tenni?
Tisztelt Levélíró!

Ezt levélben küldöm Önnek, nem tesszük ki az oldalra.
Összetett problémát írt le, amelyben szerepel a "hanghallás", és szerepel egy erekciós zavar is.
A levél végén mindenképpen írok javaslatot, milyen szakember/eket kellene majd felkeresnie.
A hangok (külső/belső) csak és kizárólag az erekcióval kapcsolatosan tesznek megjegyzést, vagy egyéb hangok és más "témák" is felmerülnek?
Volt-e valamely pontosan azonosítható rossz élménye, kudarca szexuális aktus közben, ezzel kapcsolatosan, tett-e a partnere erre irányuló negatív megjegyzést stb... (?) Volt-e esetleg gyermek- vagy serdülőkorában valami trauma, ami a szexualitással kapcsolatban érte, akár a családból, akár kívülről? Ezeket azért érdemes tisztázni - a saját maga számára - hogy lássuk, honnan is eredhet a jelenlegi zavar.
Ugye minden esetben kétféle úton lehet elindulni a betegségekkel kapcsolatban, így az erekciós zavarnál is.
Először érdemes lenne tisztázni, hogy nem valamilyen szervi probléma áll a háttérben (pl. fel nem ismert cukorbetegség, keringési zavar, valamely urológiai probléma).
Amennyiben ezeket sikerül megnézetni, és kizárni, akkor marad a pszichés gond, tehát akkor lehet a lelki oldalt megvizsgálni.
Ami javasolható, először alaposabb belgyógyászati majd ha szükséges urológiai vizsgálat. Ha e betegségek kizárhatóak, akkor lenne érdemes pszichiátert felkeresni, és megtalálni a múltbéli lelki okot a jelenlegi problémák mögött...
Még egy és nem utolsó szempont: egy türelmes és szerető partner igen sokat segíthet, főleg ha a gond lelki eredetű, ha van ilyen személy, bízzon benne!

Jobbulást kívánok Önnek,
üdvözlettel:
Témakörök: férfi betegségek
Tisztelt Doktor úr!

A testvérem (21 éves) már jó ideje foglalkozik testépítéssel és tavaly elkezdett szteroidot szedni. Pontosabban STANZOLOL-t.
Tavaly március-április időszakban 400 szemet vett be (elvileg 5mg-oskat) napi 3ról indulva a vége felé napi 10 szemig. Mellé 2-3 doboz PROVIRON-t. Idén áttért a szuszpendált változatra melynek darabja 50mg-os. Eddig 3 db-ot injectált be és tervezi további 27db beadását április-május időszakban. Szeretném valahogyan lebeszélni róla, de sajnos nem tudok eleget a szerről, azon kívül, amit az Interneten olvastam. Magáról a stanzololról szeretnék, amennyiben lehetséges minél kiterjedtebb tájékoztatást kérni. Valamint milyen lehetséges következményei lehetnek az ez idáig beszedett mennyiségű szernek.
(Jelenleg 1 éve vagyok állatorvostan hallgató. Ezt azért említem meg, hogy egy komplexebb választ is el tudok fogadni, de sajnos gyógyszertanhoz még nem volt szerencsém.)

Idejét előre is köszönöm!
Nem először találkozom e hasábokon a stanazolollal...
Engedj meg, hogy idézzek egy korábbi levélből:
"Nagyon jól tette, hogy írt a stanazololról. E hasábokon egyszer ki kell ezt részletesebben beszélnünk.

A stanazolol anabolikus szteroid, a testosteron férfihormon egyik származéka. Terápiás értelemben csak és kizárólag a következő javallatai elfogadottak:
1. Androgénhormon-hiányos férfiakon (pl. hereműködési zavar, herehiány), hormonpótlásra,
2. Igen ritka, speciális vérszegénységben, amely reagál e hormonra,
3. egyes országokban engedélyezett a szervezet általános leromlása, leépülése esetén, mint pl. súlyos baleseteket, traumákat követő állapotok.

A testépítésben való alkalmazása orvosilag, éa gyógyszerhatóságilag nem elfogadott.

Sajnos a mellékhatásaik nem túl biztatóak, tekintsünk bele, mindkét nemnél.
Krónikus (hosszantartó) alklamazás esetén:
Szexuális zavarok:
nőkön mensturációs zavar, szőrösödés, clitoris-túlnövekedés, akne, kopaszodás. Férfiakon impotencia, prosztatamegnagyobbodás, kopaszodás, herék sorvadása.
Belszervek: korán jelentkező szív-érrendszeri zavarok, (vérnyomásemelkedés, balkamra-megnagyobbodás), májkárosodás.
Mivel negatív hatásai a szív-érrendszert és a májat érintően is elég összetettek, javasolt lenne az Ön számára egy igen alapos belgyógyászati vizsgálat, valamint teljes vérkép, hormontükörrel. Amennyiben a vérképe a teljes májfunkcióra is kiterjedt, akkor rendben, de a hormonokat, és a tumor-markereket meg kellene nézetni.

További érdeklődése számára küldök egy linket a Toxnet nemzetközi adatbázis egyik cikkére:
http://toxnet.nlm.nih.gov/cgi-bin/sis/search/r?dbs+hsdb:@term+@rn+@rel+10418-03-8"

Talán ennyi is elegendő lehet... Hosszútávon iszonyú károkat okozhat a hormonkezelés, ezt Ön, mint jövendő kolléga egészen pontosan meg fogja tanulni. Érdemes mindennek elébe menni, megelőzni!

Jó egészséget kívánok!
üdvözlettel:
Szakterület: Andrológia
Témakörök: férfi betegségek
14 éves volt a fiam mikor eszrevettem hogy nem fejlödik ,a nemiszrve .teljesen szörtelen volt és akkora mint egy 6 éves korába.orvoshoz vittem kapott egy hosszadalmas kezelést miután beindult a fejlödés .be szörösödött a nemiszerve 18 cm-re nött .most 2 gyermekes apuka .most 38 éves és több mint egy éve csak 6honapjában egyszer érez nemivágyat.
Tisztelt Levélíró!

A kérdésével a serdülés és a férfihormon-kezelés problémakörét érintette.
A 14 éves korban megkezdett indukciós kezelés ezek szerint sikerrel járt.
Mivel két gyermeket nemzett - feltehetően többet is tudott volna - minden rendben lévőnek látszik a megtermékenyítő képesség szempontjából.

Amennyiben az illető jelenleg bármilyen problémát észlel szexuális téren, megvan a módja annak, hogy szakorvoshoz forduljon.

Üdvözlettel:
Szakterület: UrológiaAndrológia
T.Doktor úr!

Korábban voltam spermium vizsgálaton aminek az eredménye Oligozoospermia maximalis.
Az eredmény:8m sperm/ml,25m sperm/ejac.Ezután kisebb viszértágulatot fedeztek fel a bal herémnél amit műtét követett,ami után azt mondták,hogy javulni fog az eredmény.Néhány hónappal később is csak 9m és 27m volt az eredmény. Lehet ezen még javítani valahogy?
Köszönöm válaszát!
Tisztelt Levélíró!

Járjuk körül egy kicsit a spermium-zavarok kérdéskörét.
Néhány definíció:
oligospermia - kevés ondósejt jelenléte
apermia - egyáltalán nincsen ejakulátum
azoospermia - nincsen ondósejt az ejakulátumban
asthenozoospermia - csökken az ondósejtek mozgása
teratospermia - hibás, sérült ondósejtek

Ez tehát eléggé változatos kép, sokféle zavar adódhat. A leírtak szerint az Ön esetében az ejakulátumban lévő ondósejtek száma kevés.

Milyen okok lehetnek a háttérben?
Nem heréből származóak, pl.:
- dohányzás, alkohol, kábítószer
- egyes sportok, pl. kerékpározás, lovaglás
- gyógyszerek, pl. androgének

Heréből származó okok:
A hereműködés zavarai, és más okok, pl:
- életkor
- genetikai defektus (Y kromoszómán)
- heredaganat (seminoma)
- rejtett heréjűség
- heresérv, visszérsérv
- heresérülés
- mumpsz, malária utóhatása, szövődménye

Szóba jöhet még esetleges fertőzés (prosztatitisz, vagy az ondóvezeték elzáródása.)

Kezelési lehetőségek
Ez általában nem független a partner kezelésétől, tehát ha a nő fertilis, akkor nem szükséges kezelni, de ha nála is adódnak zavarok - akkor viszont mindkét felet egyaránt.
A műtéti korrekció ezek szerint sikerült, és a spermaszám valamelyest javult.
Sok esetben alkalmaznak gyógyszeres kezelést ill. vitaminok és egyéb szerek (antioxidánsok, cink, karnitin, magas fehérje-tartalmú diéta stb.) is szóba kerülhetnek.

Sok esetben azonban a hatásos megoldás a mesterséges eljárás valamely formája, tehát akár a méhbe történő injektálás (inszemináció), akár az IVF/ICSI néven ismert "lombikbébi" eljárások valamelyike.

Azért írtam le Önnek hosszabban, mert eléggé körültekintően kell eljárni a szakorvosnak, lett légyen urológus és/vagy andrológus - illetőleg a női partner esetén a nőgyógyásznak is.

Itt mindig az is tisztázandó, hogy mi a szándék, a cél, egy babára való készülés esetén nyilván az ember, a beteg - és az orvos igyekszik megtenni a legjobb tudása szerinti maximumot.

Sok szerencsét, jó egészséget kívánok!
üdvözlettel:
Témakörök: férfi betegségek
Kedves Doktor Úr!

Párommal kb. 8 hónapja babát szeretnénk, azonban eddig nem sikerült teherbe esnem. Nemrég kezdtük el a kivizsgálásokat.(én vérvétel, párom andrológia) Párom tegretol mr 400-at szed. Az andrológiai vizsgálat eredménye: a spermák motilitása 39%, gyors progresszív: 36%. Újabb vizsgálatot kért az andrológus, melynek eredményét várjuk. Ön szerint a spermák ilyen motilitása melllett természetes úton eshetek e teherbe? Aggódom, hogy nem ! Válaszát előre is nagyon köszönöm!
Az ondóvizsgálat eredménye kétségtelenül némileg a referenciatartomány alatt van,de a természetes úton történő teherbeesést nem zárja ki.
A vizsgálat megismétlése célszerű,mivel az ondóparaméterek még termékeny férfiak esetében is időben széles spektrumban változhatnak.Ismételten kóros eredmény esetén további vizsgálatok,és ezek eredményétől függően gyógyszeres kezelés ,illetve bizonyos esetben /pl- varicocele/ műtét oldja meg a problémát.
Kedves Doktor Úr!
Az lenne a kérdésem, hogy a párom tavaly ...-ben I. típusú cukorbeteg lett. Idén ...-ban kezdtünk el próbálkozni, eddig még sajnos sikertelenül. Mennyiben befolyásolhatja a cukorbetegség a teherbeesést? Lassulnak-e a spermák, vagy az állandó gyógyszerszedés+az inzulin ,,megakadályozza" a hím ivarsejteket valamiben?
Van-e valami javaslata, hogy sikerüljön a baba összehozása? :)
Válaszát előre is köszönöm!
A kezeletlen,vagy rosszul beállított cukorbetegség kétségtelenül gondot okozhat. A fő gond, amely a betegség következménye lehet az impotencia./ merevedési zavar vagy az ejakuláció rendellenességei/.
Férfiaknál hormonális rendellenességet,illetve spermium képződési zavart nem okoz, a spermiumok minőségét nem befolyásolja. Így tehát a kezelt cukorbetegség a terhesség létrejöttét nem akadályozza.
Amennyiben a terhesség egy év elteltével sem jön létre - a cukorbetegségtől függetlenül - nőgyógyászati és andrológiai vizsgálat javasolt.

Üdvözlettel:
Szakterület: Andrológia
Témakörök: férfi betegségek
Tisztelt Doktor Ur!
Én egy 36 éves Fiatal ember vagyok aki nagyon el van keseredve a problémám miatt. Én olyan problémával fordulnék önhöz, hogy nem tudok semmit csinálni mert nincs merevedéssem. Azzal kezdeném, hogy gyerekkoromban volt egy bal oldali here sérvem, megmütötek vele de az a baj hogy mindkét oldalon felnyitottak és állitólag el vágtak valamilyen vezetéket és ez álltal nem müködik a szex sem semmi, nincs spermám, nincs életem ezáltal. Nem tudom van e rá lehetőség arra, hogy mütéti úton meg lehete menteni az életemet.Ollyasmire gondolok, hogy lehete be ültetni valamit ahellyett a vezeték helyett amiket elvágtak?????? Erre lennék kiváncsi. Kérném mihamarabbi válaszukat. ................J....
Több alkalommal is elolvastam levelét, amelyben szeretnél néhány dologra visszakérdezni, problémáját teljes mértékben megértve.
1. A gyermekkorában végzett heresérv műtéttel kapcsolatos kórházi zárójelentésben ennek a ténynek szerepelnie kellene, ha nem csak a sérvet oldották meg, de egyéb beavatkozás is történt, nem szólva arról, hogy akkor a szülőt is tájékoztatniuk kellett volna.
2. Ha jól értem, akkor gyakorlatilag mostanáig, tehát 36 éves koráig ezzel a gondjával nem fordult orvoshoz? (ez ugyanis nem derül ki a levélből).

Fentiek alapján mindenképpen, és várakozás nélkül javaslom Önnek, hogy a háziorvoson keresztül kérjen urológiai-andrológiai (ez utóbbi a férfigyógyászat) beutalót, ahol szakmai szempontból hozzáértő módon tudnák ezeket a problémáit kivizsgálni, és megállapítani, hogy van-e sebészi, vagy egyéb úton történő kezelési lehetőség.

Csak biztatni tudom, járjon ennek mielőbb utána!

Jobbulást kívánok,
üdvözlettel:
Szakterület: InfektológiaUrológia
Tisztelt Doktor Úr!

... éves férfi vagyok! Körülbelül ... óta szenvedek Klamídia betegségben. Ez idő alatt kétszer kaptam antibiotikumos gyógyszeres kezelést, sajnos eredménytelenül. Az urológián, ahová járok azt ajánlották, hogy keressek fel egy nemibeteg gondozót, aki talán jobban ért ennek a betegségnek a gyógyításához. Tudna esetleg ajánlani valakit, aki szaktekintélynek számít ezen a téren és nagy valószínűséggel meg tudna gyógyítani?
Köszönettel:
Két javaslatom:
1. Egyesített Szt., István és Szt. László Kórház, ebben az utóbbiban vannak kiváló infektológusok (fertőző betegségek szakorvosai)
2. Semmelweis Egyetem Urológiai Klinika, mint központi intézmény.
Amennyiben nem budapesti lakos, akkor fel kellene keresnie valamelyik orvosegyetem megfelelő klinikáját (Debrecen, Szeged, ill Pécs.)
A chlamydia csak antibiotikum-kezelés révén pusztítható el, a kezelés idején célszerű a partnerkapcsolattól tartózkodni - illetve a partnert is kezelni.

Üdvözlettel:
Szakterület: Andrológia
Témakörök: férfi betegségek
jó napot kívánok
olyan gondom lenne hogy a sexuális közösülések után nagyon kevés az ondó folyadékom,3-4 csepp ez mitől lehet és ha van rá mód hogyan lehet orvosolni a problémát.
válaszát előre is köszönöm.
A sperma mennyiség, és főként annak ondósejttartalma döntő a megtermékenyítés szempontjából.
Ezért javaslom andrológiai-urológiai szakrendelés felkeresését, és korrekt vizsgálatok elvégeztetését.

Üdvözlettel:
Szakterület: Andrológia
Témakörök: férfi betegségek
Kedves Doktor Úr! Számomra érdekes dologgal szeretnék Önhöz fordulni!Én egy 31 éves nő vagyok,ki több kapcsolaton is túl van.Párom 35 éves.Most múlt 2 hónapja,hogy együtt vagyunk.Ő neki én vagyok az első nő az életében,soha nem is volt még barátnője,se testi kapcsolata.Az észrevételem az,hogy a pénisz mérete az átlagosnál sokkal kisebb 5-7cm,ami még nem is zavar,mert nem írhatnám azt hogy merevedési problémája van.Ami inkább aggaszt,az-az,hogy azt vettem észre,ha van is előfolyása,az is alig.Amikor pedig aktusa van soha nem tapasztaltam,hogy lenne spermája!Írhatom azt,hogy száraz marad!Ilyennel még nem találkoztam,s nem tudom,hogy ez miatt kell-e orvoshoz fordulni,vagy mi lehet a baj?Vagy csak új neki a szexuális kapcsolat,s még gátlásai vannak,s később ez változik nála?Gondolkodtam egy meddőségi vizsgálaton,de nincs is sperma miből ezt ki tudnák vizsgálni!Előfordulhat,hogy családtervezésnél is ez miatt probléma adódhat?Kíváncsian várom a tanácsát!
Természetesen a férfi sperma problémáknak számos válfaja létezik, a csökkent spermaszám, a kevés mozgó élő ondósejt... stb. Mivel leírása szerint nincsen ejakulátum (orgazmus egyébként van? ui. elképzelhető az ún. retrográd - visszafelé történő - ejakuláció is, ritka de létezik.)
Javaslat: célszerűen urológus-andrológus mielőbbi felkeresése ezzel a problémával, főként ha babát is szeretnének majd.

Még egy gondolat: mivel az illetőnek nem volt még kapcsolata, elképzelhető pszichés gátoltság is, tehát amennyiben ezt már kitapasztalták, akkor mindenképpen érdemes a szakorvos felkeresése. Kérdés, hogy (mint minden férfi) maszturbáció alkalmával is eredménytelen volt a partnere?

Üdvözlettel:
Szakterület: BelgyógyászatUrológia
Témakörök: férfi betegségek
Ezekkel a gyógyszerekkel szedhető e potencia növelő?
béres kalcium,,huma folacid,,egalon,,meramyl hct,,meramyl,,tenox,,vitamin d3,,asactal,,medrol,,káldium..Tisztelettel köszönöm és várom válaszát
Tisztelt Levélíró!

Ha jól számoltam, leírásában 9-féle gyógyszer, ill. vitamin szerepelt. Próbáljunk sorban haladni.
1. Nem gyógyszerek: Béres Kalcium, Huma Folacid, és Vitamin D3.
2. Gyógyszerek: Valamennyi egyéb.

Az nem derül ki, hogy az illető milyen betegség/eire kapja ezeket, de a nevek alapján pl. a magas vérnyomás ill. annak kezelése valószínűsíthető. Az Egalon valószínűleg Legalon lehet, amely májvédő anyag. A szteroidot (Medrol) nem tudom mire kapja, de az nagyhatású, általános gyulladáscsökkentő szer.
Általában a vérnyomáscsökkentők szedése csökkenti másodlagosan az alhasi vérbőséget, és az erekciót is. A potencianövelő adása ilyen körülmények között kérdésesnek látszik, érdemes a kezelőorvossal beszélni ezügyben.

Üdvözlettel:
Szakterület: Urológia
Témakörök: férfi betegségek
Tisztelt Doktor Úr!
Arra gyanakszom, hogy hererákom van. A herezacskóm baloldali féltekén a felszín közelében (ki tudom tapintani) 2db kb 3mm átmérőjű csomó van, illetve a hímvesszőm tövében is található egy kisebb. Utóbbi korábban más helyen volt, eleinte pattanásnak véltem, mert fehér váladéka volt, a pattanáséhoz hasonló.
Jelenleg az Egyesült Államokban tartózkodom, ahol horribilis ára lenne egy kivizsgálásnak. Szept 4-én érkezem haza. Mit javasol? Amennyiben rossz indulatú daganatról van szó, még idejében ismertem fel a betegséget? Ez a hátralevő 2 és fél hét sokat ronthat a helyzetemen?
Köszönettel:
Egy aggódó 19 éves
Tisztelt Levélíró!

A leírtak alapján egyetlen javaslatot tudok tenni Önnek, amint hazaérkezett az USA-ból, fel kell keresni várakozás nélkül egy urológus szakorvost a panaszaival, tüneteivel, és alapos vizsgálatot kezdeményeztetni.

Üdvözlettel:
Szakterület: Andrológia
Témakörök: férfi betegségek
Elnézést, hogy levelemmel zavarom.Páromat 30 évvel ezelőtt here rák miatt műtötték az egyik herét el is kellett távolítani.Kapott sugarat is.Sugarazás előtti spermium eredménye:Oligaspermia sugarzás utáni spermium eredménye:Azoospermia.Azt mondták saját babánk nem lehet csak donor baba.8 éve újra elmentünk egy spermium vizsgálatra ahol megint csak azt írták a papírra:Hogy a kenetben spermium nem található.Here biopsziát nem ajánlottak fel.Párom azt mondja még a sugarazás után s megmaradt heréből vettek szövet mintát és,hogy nem lehet gyereke,De azt hiszem 30 évvel ezelőtt még nem volt here biopszia amit párom mondhat azt gondolom azért csinálták, hogy megnézzék nincs e káros sejt.
Ön szerint van e esélyünk közös babára?Miért nem ajánlottak fel here biopsziát?Azt hallottam, hogy a másik megmaradt here is át tudja venni a spermium müködést de ha így lenne akkor a kenetben is kellett volna spermiumokat találni.
Kérem segítsen mit tegyünk .Levelét nagyon várom válaszát előre is köszönöm.
Sajnos a sugárkezelés a megmaradt herében végleges károsodást okozhatott, így a herebiopsziától sem várható más eredmény.
Mindennek ellenére keressen fel egy meddőségi központot, ahol felvilágosítást kaphat esetleges speciális eljárásról.

Üdvözlettel:
Szakterület: Andrológia
Témakörök: férfi betegségek
Férjemmel 3 éve próbálkozunk hogy teherbe essek de eddig hiába. Orvostól orvoshoz jártunk h kideritsék mi lehet a gond.Elvégeztük a hormon vizsgálatokat,minden rendben van ezen a téren.Aztán elmentünk urológiai vizsgálatra ahol kiderült h a férjemnek herevisszértágulata van.Megmütötték.A műtét előtt igy nézett ki a spermogramm:14m/ml,10% gyors,20% helyben mozgó,20% lassú mozgás,50% mozdulatlan.Morfológia 80%,ph 7,8.Műtét után Masculion illetve Orthomol Fertil Plus gyógyszert szedett.Műtét után két hónappal ismét csináltunk spermogramot:volum 2%,10%gyors,20% lassú,30% helyben mozog,összetétel normális,ph 7,8.Ön szerint a herevisszértágulat okozta a meddőséget?Vajon mennyi esélyünk van arra hogy természetes úton teherbe essek?És mennyi idő szükséges ahhoz h ez a spermakép normális legyen?Tisztelettel
Teherbe eshet természetes úton is, de az eredmények alapján, a gyorsabb és biztosabb siker érdekében azt javasolom, hogy forduljanak egy Meddőségi Központhoz, ahol az úgynevezett asszisztált eljárások valamelyikével könnyen segíthetnek a problémán.

Üdvözlettel:
Témakörök: férfi betegségek
17 éves a gyermekem nagyon kicsi a pénisze es "nem, jön ki belöle semmi"szerintem ez már aggasztó segitsenhová forduljunk,mert már kissebbségi érzét vált ki belöle? Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelt Levélíró!

Ez esetben gyermek-endokrinológust javasolnék, célszerű lenne megnézni a 17 éves fiú hormonháztartását, érését, hogy az mennyire rendezett.
A gyermek-háziorvos tudja őt beutalni szakvizsgálatra.

Üdvözlettel:
Szakterület: Andrológia
Témakörök: férfi betegségek
Tisztelt Doktor Úr!
A közel jövőben szeretném elkezdeni az első stanazol kúrámat.
A kérdéseim a következők:
Szabad-e vérhigító mellett szedni a stanazolt is?
Nőknek napi hány mg ajánlott?(testsúlytól függ-e? Ha igen,akkor ... kg-os nőknél mennyi szedhető?)
Milyen májvédő gyógyszert ajánlana mellé?
A kúra után gondolom érdemes kímélni a szervezetet(májat). Ezt milyen módon tudom folytatni?

Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelt Levélíró!

Korábban már volt stanozolollal kapcsolatos válaszunk. Ebből idéznék néhány részletet.

A stanozolol anabolikus szteroid, a testosteron férfihormon egyik származéka. Terápiás értelemben csak és kizárólag a következő javallatai elfogadottak:
1. Androgénhormon-hiányos férfiakon (pl. hereműködési zavar, herehiány), hormonpótlásra,
2. Igen ritka, speciális vérszegénységben, amely reagál e hormonra,
3. egyes országokban engedélyezett a szervezet általános leromlása, leépülése esetén, mint pl. súlyos baleseteket, traumákat követő állapotok.

A testépítésben való alkalmazása orvosilag, és gyógyszerhatósági szempontból sem elfogadott.

Sajnos a mellékhatásaik nem túl biztatóak, tekintsünk bele, mindkét nemnél.
Krónikus (hosszan tartó) alkalmazás esetén:
Szexuális zavarok:
- nőkön mensturációs zavar, szőrösödés, clitoris-túlnövekedés, akne, kopaszodás.
- Férfiakon impotencia, prosztatamegnagyobbodás, kopaszodás, herék sorvadása.
- Belszervek: korán jelentkező szív-érrendszeri zavarok, (vérnyomás-emelkedés, balkamra-megnagyobbodás), májkárosodás.

Mivel negatív hatásai a szív-érrendszert és a májat érintően is elég összetettek, javasolt lenne az Ön számára egy igen alapos belgyógyászati vizsgálat, valamint teljes vérkép, hormontükörrel. Amennyiben a vérképe a teljes májfunkcióra is kiterjedt, akkor rendben, de a hormonokat, és a tumor-markereket meg kellene nézetni.

További érdeklődése számára küldök egy linket a Toxnet nemzetközi adatbázis egyik cikkére:
http://toxnet.nlm.nih.gov/cgi-bin/sis/search/r?dbs+hsdb:@term+@rn+@rel+10418-03-8

Összefoglalóan: szakmai szempontból egyáltalán nem tudjuk támogatni a stanozolol szedését. A véralvadásgátló ("vérhígító") hatást fokozhatja, tehát vérzésveszély alakulhat ki.

Üdvözlettel:
Szakterület: Urológia
Témakörök: férfi betegségek
Tisztelt Szakorvos úr ! 78 éves vagyok. A peniszem olyan mértékben rövidült, hogy már nem is merek szexuális közeledésre gondolni. Ez a jelenség kb.10 éve kezdődött. A barlangos test mérete csökkent, így a "kabátja " megőrizve eredeti méretét, mintegy nagy zsák lóg rajta. A szakrendelőben az urulógustól kértem véleményt ennek kiküszöbölésére, azt mondta, hogy ez korral jár. Nem lehet ellene tenni semmit. Így van ez ??
Várom megnyugtató válaszukat. Tisztelettel:
Tisztelt Levélíró!

Az urológusnak természetesen igaza van... részben.
Először mindig azt kell tisztázni, hogy fennáll-e valamilyen szervi betegség, adott esetben pl. a helyi keringést rontó cukorbetegség, vagy kismedencei keringési zavar, magas vérnyomás, gyógyszeres kezelés stb.
Amennyiben nincsen a háttérben szervi jellegű probléma, akkor lehetne esetleg kellő óvatosság mellett bizonyos segédeszközöket igénybe venni, ha szükséges, adott esetben a vákuum-pumpára gondolok - ha nincsen az időskorral kapcsolatos ellenjavallata.
Háziorvosának, vagy az urológusnak a véleményét e kérdésbe mindenképpen ki kell kérnie!

Üdvözlettel:
Szakterület: Urológia
Témakörök: férfi betegségek
Tisztelt Doktor Úr!
A párommal 8 hónapja élünk szexuális életet, ebből 2 hónapot fogamzásgátló mellett. Óvszert sosem használtunk. Rövid időn belül már a második húgyúti fertőzésemen megyek keresztül, pedig a higiéniára mindig figyelünk. Lehetséges, hogy az ondójában van a baktérium, azért most merül fel gyakrabban a probléma? Érdemes elküldenem urológiára? Vagy nincs összefüggés a szexuális életünk változásával a fertőzések gyakorisága? Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelt Levélíró!

A szexuális élet során fennállhat valóban a ping-pong fertőzés veszélye, illetve egyik fél megfertőzheti a másikat. Elképzelhető, hogy a kórokozók az ondó útján terjednek, ez valószínűsíthet egy krónikusan fennálló fertőzést esetleg pl a prosztata területén.
Érdemes és célszerű lenne a hosszú távú kapcsolat érdekében a párját elküldeni urológushoz. Megfelelő vizsgálat és tenyésztés szükséges lenne valóban. A krónikus gyulladás kezelését a szakorvos tudja megállapítani, elrendelni.

Üdvözlettel:


***
utóirat:
érdemes lenne a tenyésztés eredményéig tartózkodni a szexuális élettől, illetve óvszert használni.
Szakterület: Klinikai onkológiaUrológia
Témakörök: férfi betegségek
Kedves Szakértő,
a partneremnek 2013. márciusában eltávolították a jobb heréjét, nem derült ki mi okozta a problémát. Abban kérném a véleményét,hogy pár napja (2-3nap)ha merevedése van fáj a heréje. Nem hajlandó elmenni orvoshoz,mivel rengeteg antibiotikum és kórházban fekvés után nem mondtak neki semmit , és műtét lett a vége. Én nagyon aggódom. Előre is köszönöm a válaszát.
CseGitta
Tisztelt Levélíró!

A here eltávolítása az orvosi gyakorlatban akkor történik meg, ha valamilyen rosszindulatú jelenséget tapasztalnak. Számomra nem világos, hogy ebben az esetben a beteget, illetve hozzátartozóját a sebész, és/vagy az onkológiai team erről nem tájékoztatta, ez a szakorvosi csoport feladata és egyben felelőssége is.
Kérem, mindenképpen keressék meg (újra) az operációt végző orvost, és egyben célszerű lenne konzultálni a kórházi betegjogi képviselővel is.

Üdvözlettel:
Szakterület: Urológia
Témakörök: férfi betegségek
Ez normális?Nálam ugy van,hogy mikor elélvezek az elso két spricc még fehér a tobbinek meg már olyan sárgás színe van,de ez csak fehér alapon tunik sárgás szinunek,amugy átlátszonak tunik. Ez ugye normális? Ha nem mi a teendo ? Esetleg valami gyogyszer? Antibiotikum? Vagy az étrend miatt ilyen a színe?

Megjegyzések:
Tisztelt Levélíró!

Figyelni kellene, hogy a változó szín mellett van- e bármilyen egyéb tünete (fájdalom, gyulladás, esetleg vér jelenléte az ondóban).
Amennyiben szeretne megnyugtatóbb eredményt kapni, célszerű lenne urológust felkeresni egy esetleges baktérium-tenyésztés kedvéért /is. Kezelni csak akkor szabad, ha van diagnózis. Az étrend is hat természetesen a testnedvek - így az ondó állagára, színére stb. Normál, "könnyű-vegyes" zöldség-gyümölcsben gazdag étrend általában is javasolt minden egészséges embernek, és a fehér húsok fogyasztása.

üdvözlettel:
Szakterület: Urológia
Témakörök: férfi betegségek műtét
Tisztelt doktor úr. ... éves vagyok ... gyermek apja. Az lenne a kérdésem hogyha nem szeretnék több gyermeket van e lehetőség rá hogy valamilyen műtéti eljárással kizárjuk a lehetőségét annak hogy gyereket nemzhessek természetesen anélkül hogy ez a szexuális életemre hatással lenne. Párom nem szed hormontablettát amit megértek így a védekezés rám marad s ő sem szeretne gyermeket.üdvözlettel
Van lehetőség arra,hogy egy kis műtéti beavatkozással megoldják problémáját.A nemzőképesség elvesztésén kívül egyéb szexuális funkciói épen maradnak.Keressen fel egy urológiai szakrendelést a részletek megbeszélésére.
Szakterület: Andrológia
Témakörök: férfi betegségek
Tisztelt Dr. Úr! A helyzet az hogy 19 éves, még szűz srác vagyok és mostanában mikor maszturbálok gyengébb a merevedésem, illetve ha pozíciót váltok akkor is hirtelen elkezd lankadni de aztán ismét megmerevedik. Ha pedig elérem a merevséget és nem ingerlem a péniszem tehát leállok az önkielégítéssel pár másodpercre akkor elkezd lankadni. Reggeli merevedésem nem mindig van,sőt van mikor egyáltalán nincsen vagy mikor van is az sem teljes merevség. Van mikor szinte minden nap nézek pornográf tartalmakat és maszturbálok de egy ideje már a pornófilmekre sem úgy merevedik mint régen, vagyis míg hozzá nem nyúlok nem nagyon merevedik sőt! A múltkor például egy nap háromszor is végeztem önkielégítést és másnap mikor újra elkezdtem már nem nagyon akart merevedni ha pedig valamennyire megmerevedett és abbahagytam az izgatását pár másodperc elteltével el is kezdett lankadni viszont a filmekben meg azt látom hogy ha a csaj nem nyúl hozzá akkor sem lankad neki! :( Tényleg valami merevedési gondom van, vagy ez normális?
Tisztelt Levélíró!

Köszönöm levelét. A probléma nem jelentéktelen egyébként. Nagy valószínűséggel a filmek miatt egy túlingerléses állapot jelentkezett Önnél. Mi lehet a megoldás?
1. Az önkielégítés adott helyzetben hasznos, de nem tekinthető kizárólagos megoldásnak. Nem célszerű teljesítménynek, "sportkihívásnak" tartani...
2. A filmnézést bizonyos mértékig ritkítani kellene, lépésről lépésre.
3. Ezzel egyidejűleg párkapcsolat kiépítését kellene kezdeményeznie, gyakorlatilag egyidőben az előző pont végrehajtásával. Igen fontos az emberi érzések valós megjelenítése, nem a virtuális térben való létezés...

Amennyiben fenti javaslatot nem találja megoldhatónak, javaslom szexológus, szexuálpszichológus mielőbbi megkeresését.

üdvözlettel:
Szakterület: Andrológia
Témakörök: férfi betegségek
Üdv!
16 vagyok,és a minap maszturbálás után elkezdett a nemiszervem bizseregni.nem tudom miért,ilyen elötte még nem volt.azóta is szinte egész nap olyan érzés,mintha hangyák mászkálnának benne,vagy mint ha áram ütné.mi lehet ennek az oka?sosem volt még ilyen ez elött.
Tisztelt Levélíró!

Egyszeri tünetre nehéz bármilyen javaslatot adni, tehát meg kellene figyelni, hogy:
1. a tünet idővel elmúlik-e (addig próbáljon önmegtartóztató lenni néhány napig)
2. ha ismételt maszturbálás után megint előjön ez a tünet, akkor valószínű az összefüggés
3. ha bármilyen egyéb tünet jelentkezik (pl. csípő, égő érzés, vizeléskor fájdalom stb.)

Ha tehát bármilyen tünet jelentkezik még a későbbiekben célszerű lenne felkeresni a háziorvost, az Ön esetében a gyermek-háziorvost, és négyszemközt megbeszélni vele ezt a problémát.

Üdvözlettel:
Szakterület: Gyógyszerészet
Tisztelt Doktorúr !
Kb 15 éve felfedezték nálam a hepatitisz C -t és szilegon szedek.Lehet e liderint vagy viagrát vagy valami más gyógyszert szedni a férfias problémára ? Igaz egy éve kaptam egy fél szem viagrát ki is próbáltam ,nagyon be is vált de orvosi rendelés nélkűl nem alkalmazom.Ha fel is íja ( ha felírja egyáltalán ) orvos lehet e valami káros következménye bármelyiknek is ha betertom az utasítást ?
Köszönöm előre is a választ !
Tisztelt Levélíró!

Oldalunk interakció-keresőjében megnéztem, és nem mutat a Silegon és a Viagra között "klinikai szempontból jelentős kölcsönhatást", tehát ennek fényében lehetne alkalmazni.

A Viagra ellenjavallatai, ezeket viszont mindenképpen figyelembe kell venni:
- instabil angina (szíveredetű mellkasi fájdalom)
- súlyos szívelégtelenség
- súlyos májkárosodás
- alacsony vérnyomás
- szívinfarktus vagy stroke a közelmúltban
- retinabetegség

Mindezekről orvosától tud pontosan tájékozódni.

üdvözlettel:
Szakterület: Urológia
Tisztelt Doktor Úr/Úrnő!
Olyan problémám van , hogy eddig az ondóm természetes szinü volt vagyis fehér fehéres szürkés. De körülbelül két hete megváltozott a szine barnás de inkább vörösses már már a vérhez hasonló szine lett.Mit jelent ez? Kellene-e ezzel orvoshoz forduljak?
Tisztelt Levélíró!

Igen mielőbb célszerű lenne urológushoz fordulni, esetleges fertőzés és/vagy fennálló gyulladás, egyéb folyamat tisztázása céljából.

Üdvözlettel:
Szakterület: Urológia
Tisztelt Doktor Úr!A kérdésem,hogy felfázásból eredően volt húgyúti fertőzésem,ami sajnos ráment a prosztatámra,mely gyulladást okozott és lecsökkent a nemi vágyam,illetve lehetséges,hogy emiatt nem tartós az erekcióm és lehetséges korai magömlésem?Medence és deréktáji fajdalmaim is vannak,néha nehéz vizelés.A háziorvosom egy Levoxa nevű gyulladáscsökkentő gyógyszert írt fel.Ez a gyógyszer rendbe hozhatj a prosztatagyulladásom és visszaállhat a régi nemi vágyam és erekcióm,illetve megszűnhet a korai magömlésem?Ezek a problémák csak a felfázás óta jelentkeztek.Válaszát előre is köszönöm
Tisztelt Levélíró!

A prosztata bakteriális eredetű gyulladásának elektív gyógyszere a Levoxa (levofloxacin). Tehát kellő idejű kezelés mellett ez megszüntethető, illetőleg eredményesen javítható. Az nyilvánvalónak látszik, hogy a kismedencei gyulladás a szexuális aktivitás sajnálatosan ronthatja, a felsorolt tünetek mentén.

Amennyiben a gyulladás és fertőzés megszűnik, a zavarok nagy valószínűséggel javulnak, helyreáll az eredeti állapot. Ami a korai magömlést illeti, itt pontosabban kellene tudni, hogy ez csak a gyulladás és a gyógyszeres kezelés kapcsán alakult, vagy korábban is fennállt már. Amennyiben a kezelést - és a prosztatagyulladást megelőzően is voltak korai magömléses panaszai, azt pszichoterápiás módszerrel lenne célszerű kezeltetnie.

üdvözlettel:
Szakterület: Urológia
Témakörök: férfi betegségek
2012 nyarán történt először, hogy erős inger után nagy mennyiségű, bő sugarú vizelet távozott, majd ősz óta rendszeresen, még éjjel is. 2013 máj. urológia szerint prosztatagyulladás (melegségérzet is, a lábba kisugárzik, lehet emiatt+ alkalmilag egy kis alhasi szurkálás kb. a hólyag két oldalán), prostalongot szedek rá, de egy nyári szünet után továbbra sincs változás, szept. 10 napos Cifloxin/Fortedol kúra után szintén. Dec. hasi UH. szerint nincs más, csak58x35x30mm prostata. Viszont mostanában már gyakran 2x is fel kell kelni éjjel és nappal is gyakrabban vesz elő (min. 7-8). Most még kisvirágú füziketeát is szedek rá karácsony óta, szintén nem sok eredménnyel. Egyéb gyógyszerek: vérnyomásra Nebibeta napi 1/2, de nem mindennap, Tritace ua. de szintén nem mindennap, refluxra napi 1 Pantoprazol. 38 éves vagyok amúgy, de ez a legbosszantóbb gondom jelenleg, mert néha nem lehet tudni, hogy bírom ki a 2órás Bp-i utazást sem.
Tisztelt Levélíró!

Tekintve hogy Ön még igen fiatal a prosztataproblémákhoz, ezt kellene alaposabban megvizsgálni és kezelni.
A magas vérnyomásra kapott szerek és a refluxra kapott szer ilyen értelemben nem valószínű, hogy befolyásoló tényező lenne.
Feltehetően a prosztatagyulladást urológus állapította meg, és a célzott antibiotikumos kezelést is ő rendelte Önnek.
1. Elképzelhető, hogy egy 10 napos kúra ennek megoldására nem volt elegendő.
2. Lehetséges, hogy magasabb húgyúti /felső húgyúti / fertőzés áll a háttérben
3. Lehetséges az is, hogy valamilyen egyéb hólyagrendellenesség (inkontinencia?) is van emögött.

Javaslatom:
- felkeresni ismét az antibiotikumot rendelő urológus szakorvost jelenlegi panaszaival
- ha nem urológus írta fel a kezelést, akkor pedig mindenképpen meg kellene keresni, mert a leírtak alapján igen alapos szakorvosi diagnózis és kezelés lenne szükséges.

üdvözlettel:
Tisztelt Dr. Székely Gábor!
Gyermekvallalason gondolkodunk a ferjemmel, aki az alabbi antidepresszansokat szedi:
Anafranil 10 mg naponta, Deanxit 1 tabletta naponta, Sedoxil 10 mg naponta. A kerdesem az lenne, hogy ajanlatos-e gyermeket vallalni ezen gyogyszerek szedese melett? Nem tudom, hogy mennyire helytallo a kerdesem, hiszen a feejem szedi a fenti gyogyszereket. Ha abba tudna hagyni a gyogyszerek szedeset, mennyi ido alatt urulnek ki a szervezetebol? Valaszat elore is koszonom! Udvozlettel

Megjegyzések:
Tisztelt Levélíró!

Lássuk sorban az egyes gyógyszereket:
Anafranil (clomipramine): az orvosi leírás a férfi termékenységgel kapcsolatos negatív hatásról nem számol be.
Deanxit (flupentixol): nálunk más neveken van forgalomban, az orvosi előírás szerint:
"emberekben mellékhatásokról számoltak be, mint hiperprolaktinémia, galactorrhoea, amenorrhoea, csökkent libidó, merevedési zavar, ejakulációs zavar. Ezek a hatások negatívan befolyásolhatják a nők és/vagy férfiak szexuális funkcióját vagy termékenységét."
Sedoxil (mexazolam): nálunk semmilyen néven nincsen forgalomban. A vegyület benzodiazapin, tehát elsősorban szorongásoldóként alkalmazható. Termékenységre gyakorolt hatással kapcsolatosan kevés az adat, Európában kevés helyen törzskönyvezett gyógyszer.

Felteszem, hogy valahol külföldön élnek és dolgoznak. (?)

Összefoglalóan: a kérdés mindenképpen helytálló, hiszen ahogy látja, a flupentixol pl. nem kevéssé befolyásolhatja a termékenységet. Pontosabb javaslatot a pszichiáter kezelőorvos tehet ezügyben. Főleg a flupentixol és a mexazolam esetén ajánlanék fokozott óvatosságot a gyermekvállalásnál. Esetleg érdemes lenne megkérdezni klinikai genetikust is.

üdvözlettel:
Szakterület: Andrológia
Üdvözlöm!!

... éves férfi vagyok! Köszvényes beteg vagyok évek óta! Most szeretném elkezdeni szedni a MILURITOT! napi szinten, megelőzésre!!! A kérdésem az lenne hogy a párommal szeretnénk gyereket vállalni ,de azt hallottuk hogy e gyógyszer mellett ez nem a legszerencsésebb!! Szóval a milurit vagy a köszvény ellenes gyógyszer befolyásolja- e a gyermek vállalást??
Fontos lenne....

köszönöm a válaszát!!!
Tisztelt Levélíró!

Érdekes kérdést vetett fel, azonban a készítmény (Milurit, allopurinol) orvosi leírása sem tartalmaz több információt, csak annyit, hogy a férfi meddőség (infertilitás) előfordulásának aránya 1:10.000 alatti.
Küldök Önnek egy amerikai linket, ahol mellékhatásokat elemeztek az allopurinolt illetően:
http://www.ehealthme.com/ds/allopurinol/infertility+male
Lényegében ebből is hasonló arány látszik, adott esetben közel 47 000 eset között fordult elő 1 férfi infertilitás. Esetleg érdemes klinikai genetikust megkérdezniük még.

üdvözlettel:
Szakterület: Andrológia
Témakörök: férfi betegségek
Üdvözlöm! ... éves férfi vagyok. sajnos tesztoszteron használata miatt merevedési problémáim vannak és azt szeretném tudni hogy zitazóniumot szedhetem clostilbegyt tablettával eggyütt! Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelt Levélíró!

- Térjünk ki először néhány szó erejéig a tesztoszteron szedésére:
Ez minden esetben veszélyes, főleg kúraszerű szedést követően. Kivéve, ha férfi hipogonadizmus (tehát nemi szervi fejlődési zavarok) esetén, szakorvos rendelte annak idején. Ha valaki testépítés célzatával szedi, komoly mellékhatások veszélyének teszi ki magát a későbbiekben.
- Zitazonium és Clostilbegyt: ezeket elsősorban hölgyeknél alkalmazzák, nem egészen világos, hogy milyen indikációról, javallatról lehet szó amire rendelték. (gynecomastia?)

****

Alább a tesztoszteron okozta lehetséges mellékhatások:
Krónikus (hosszantartó) alklamazás esetén:
Szexuális zavarok:
nőkön mensturációs zavar, szőrösödés, clitoris-túlnövekedés, akne, kopaszodás. Férfiakon impotencia, prosztatamegnagyobbodás, kopaszodás, herék sorvadása.
Belszervek: korán jelentkező szív-érrendszeri zavarok, (vérnyomásemelkedés, balkamra-megnagyobbodás), májkárosodás.

Zizatonium és Clostilbegyt:

A két szer együttes adása: szakmai oldalunk interakció-keresője szerint a két szer együttes alkalmazásakor klinikai szempontból jelentős kölcsönhatás nem várható.

üdvözlettel:
Szakterület: Andrológia
Témakörök: férfi betegségek
Üdvözlöm!!

Köszönöm a válaszukat!! Már csak annyit szeretnék kérdezni hogy a MILURIT gyógyszer napi szedése lehet-e valamilyen negatív (rossz) hatással a születendő gyermekre nézve!!

Köszönettel!!!!
Tisztelt Levélíró!

A születendő gyermekre nézve nem valószínű, mivel ugye mellékhatásként okozhat férfi meddőséget, azaz spermium-zavarokat. A károsodott spermiumok viszont nem képesek eljutni eleve a petesejthez.

üdvözlettel:
Szakterület: Andrológia
Témakörök: férfi betegségek
Tisztelt Doktor Úr!
Érdeklődnék hogy A stanazolol tabletta napi 10 mg bevitel mellett várható e izom fejlődés, valamint milyen mellékhatást tud kiváltani? Szédülés remegés esetleg görcsök hajhullás stb felléphetnek ilyen kis mértékü bevitelnél, vagy esetleg más tünetek észlelhetőek e? heti 4 edzés esetén gondolom a szedését , a lehető legkisebb beviteli mennyiséggel, szóval heti maximum 40 mg-ot igy használ e a szer valamit? Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelt Levélíró!

A stanazolol, tehát férfi szteroid hormon-analóg kezelést, kivéve az orvosilag igazolt hipogonadizmus eseteit, nem tudjuk támogatni. Ezzel kapcsolatosan csatolom egy korábbi válaszunkat, amely leírja a szer mellékhatásait hosszabb távon.
Magyarországon ilyen célra és ilyen javallattal nincs is engedélyezett készítmény, feltehetően a fenti okok miatt.

A tesztoszteron okozta lehetséges mellékhatások:

Krónikus (hosszantartó) alkalmazás esetén:
Szexuális zavarok:
nőkön menstruációs zavar, szőrösödés, clitoris-túlnövekedés, akne, kopaszodás. Férfiakon impotencia, prosztatamegnagyobbodás, kopaszodás, herék sorvadása.
Belszervek: korán jelentkező szív-érrendszeri zavarok, (vérnyomásem-elkedés, balkamra-megnagyobbodás), májkárosodás.

üdvözlettel:
Szakterület: Andrológia
Témakörök: férfi betegségek
Tisztelt doktor úr!
Azt szeretném kérdezni hogy Stanazolol tabletta mellé szedhető e a rutascorbin tabletta, ha igen hogyan közvetlenül vele egyszerre , vagy órákat kell esetleg várni és csak utánna beszedni, továbbá lehet e köze a stanazololnak az erezet romlásához, vagy arra különösebb hatása nincsen?
Válaszát bizalommal várom!

Megjegyzések:

2014-02-25 10:19:37
Dr. Székely Gábor 2014-02-27 14:31:10:
Tisztelt Levélíró!

A múltkor Ön kérdezett rá a stanazolol kúrára.

Akkor is, és most is szeretném hangsúlyozni, hogy a stanazolol szedése izomtömegnövelés céljából veszélyes, és olyan mellékhatásokkal jár, amelyek későbbi egész életére ki fognak hatni.

Ezt érdemes lenne most átgondolni, nem 10 év múlva.

Mindezt természetesen az Ön érdekében írtam le.

üdvözlettel:
Szakterület: UrológiaInfektológia
Témakörök: férfi betegségek
Utoljára januárban voltam az orvosnál, ahol megint prosztata masszás utáni vizelet vizsgálatot csináltak és mondta az orvos, hogy nincs semmi teendő, minden rendben van. Kérdésemre, hogy miért lett megint véres az ondóm azt mondta, hogy a régi gyulladás miatt és az mindig így lesz már, ha hasonló ellenőrzésre kerül sor. Egy hónap telt és ondóhoz egyáltalán nem hasonlító váladékot produkálok.
Kérdésem az lenne, hogy mit lehetne tenni, mert én elmentem orvoshoz, de nemhogy a vizelési problémák megoldódtak volna, hanem még lett ez a vérzéses dolog is, ami soha nem volt korábban nekem? A fenti vizsgálaton kívül (masszázs utáni vizelet és fizikai vizsgálat) semmi ondótenyésztés, ultrahang, vagy hasonló nem történt.

Köszönettel!
Tisztelt Levélíró!

Krónikusan fennálló gyulladás a szervezet bármely részében előadódhat. Itt mindig az a probléma, hogy minél régebbi egy betegség, állapot, annál kevésbé lehet látványos eredményeket elérni.
Az antibiotikus kezelések terápiás szempontból indokoltak, hiszen ha a bakteriális fertőzés igazolt, akkor az antibiotikum kezelés jogos. Itt a fő gond a következő:
1. ha nincsen tenyésztéses eredmény, akkor a kezelés nem célzott, hanem "tapasztalati".
2. Mivel ma egyre nagyobb az antibiotikum-rezisztencia, tehát a baktériumok egyre ellenállóbakká válnak az antibiotikumokkal szemben, egyáltalán nem könnyű látványos - vagy bármilyen eredményt elérni.

Javaslom egyébként, ha az urológus szakorvossal e kérdésben nem tudnak előbbre jutni, magasabb intézményt (kórházi, klinikai osztályt) kellene felkeresni, vagy esetleg magánklinikát. A lényeg, hogy alapos és türelmes vizsgálatokat követő, célzott és adott esetben tartós kezelésben részesüljön.

üdvözlettel:
Szakterület: Andrológia
Témakörök: férfi betegségek
Páromon fiatal korábban a nemi szervén árammal gyógyítottak. Az a kérdésem lehet-e így neki gyermeke???
Úgy tudom a neve hólyag stimulálás.
Kérdésére csak Párjának andrológiai vizsgálata adhat választ, bár sem a hólyagstimulálás, sem az ezt szükségessé tevő betegség sem okoz nemzőképesség csökkenést.

üdvözlettel:
Szakterület: Urológia
Témakörök: férfi betegségek
Jó napot!
Végre sikerült eljutnom urológushoz( Dr. Berényi Pál-hoz egy magánrendelőbe) Teljes körű ultrahang vizsgálatot csinált+prosztata vizsgálat. Ugye okom nemvolt elmenni csak megilyedtem mert a herém felülső-elülső részén tapintottam csomót,kiderült az a mellékhere volt,minden rendben odalent(2014.02.05.-én voltam a vizsgálaton) Nos tegnap este fürdés után elvégeztem az eddigi legalaposabb önvizsgálatot és a herém felülső részénél alul is találtam egy kisebb csomót-mintha cső lenne. Mind2 oldalon ugyanott megtalálható talán a jobb oldalon kicsit kisebb. A kérdés azlenne lehet ez még a mellékhere? Nem szeretnék ismét urológushoz menni,előre is köszönöm!
Tisztelt Levélíró!

Örülök, hogy elvégezte alapos önvizsgálatát. Mivel a közelmúltban járt urológusnál, aki szintén kellően átvizsgálta, úgy gondolom, hogy a tapintással, ultrahanggal stb. ,mindent át tudott vizsgálni, ami szükséges a diagnosztikához.

Ha bármilyen tünet, panasz jelentkezik, keresse fel a szakorvost, addig azonban felesleges.

üdvözlettel:
Szakterület: Andrológia
Témakörök: férfi betegségek
Tisztelt Doktor úr.
... évemet taposom és némi potencia zavarok merültek fel. Az erekcióm nem a régi ezért próbáltam keresni az interneten olyan szereket amit nem kell bevenni. Rátaláltam a ***** nevű sprayrre befújtam vele az erekcióm nagyobb lett erősen égetett és azóta nincs merevedésem. Okozhatja-e ez a szer a problémámat vagy más irányban keressek megoldást.
Tisztelt Levélíró!

A potenciazavaroknak számos oka lehet akár életkorról függetlenül is. Lehet pl. oka valamely szervi betegség, esetleg magas vérnyomás, cukorbetegség, és ezek miatt csökkent kismedencei keringés. Lehet pszichés oka is. Lehet oka valamely betegség miatt szedett gyógyszer.
Az interneten talált szerekről nincsen véleményem... Az említett szert nem ismerem, de a hatást követően gyanítható, hogy pl. kapszaicin tartalmú edzőszer lehetett, ami lokális gyulladást váltott ki. Ezek veszélyesek.
Javaslat: belgyógyászati kivizsgálás a fenti irányokban, majd urológusnál. Szakszerű módon ők tudnak foglalkozni ezzel a problémával. Ha nincsen szervi ok a háttérben, akkor lehet pszichológushoz, vagy pszichiáterhez fordulni.
Párkapcsolatról nem írt pontosabban.

üdvözlettel:
Témakörök: férfi betegségek
Tisztelt Doktor úr .
... évet próbálkoztunk babával , majd nálam spermavizsgálatot végeztünk . Melynek eredménye :koncentráció.51,7M/ml Motilitás:49% Progresszív gyors:21% Lassú:28 Nem progresszív:3% Immotilis:48% Morfológia- normális :4% fejeltérés:84% középrészeltérés:11% farokeltérés:1% . Andrológiai vizsgálat után baloldali variocekele miatt műtétet javasoltak , mely meg is történt . Viszont kiderült ,hogy pont a műtét előtti próbálkozásnál spontán sikerült a teherbeesés . Aminek nagyon örülünk viszont a morfológiánál a 4% az nagyon alacsony (éppen a minimum határ alja) . Nem probléma a babára nézve ,hogy ilyen rossz volt a morfológia ?
Előre is köszönöm válaszát .
A normál morfológia 4%-os aránya csak a megtermékenyítés csekély valószínűségét jelzi.A bekövetkezett terhességre nézve semmilyen káros hatása nincs,aggodalomra tehát semmi ok!

üdvözlettel:
Szakterület: Andrológia
Témakörök: férfi betegségek
Tisztelt Doktor Úr!

Olyan kérdéssel szeretnék Önhöz fordulni, amely nagyon megkeseriti a párkapcsolatomat. A páromnak nem sikerül eljutnia az orgazmausig aktusközben 1x sem, csak a majdnem érzése van, majd feladja a probálkozást. Arra gondoltunk talán a stressz okozza ezt, de ő azt mondta, hogy régen nem fordult elő vele ilyen. Aktívan éljük a szexuális életünket, de ez a probléma egyre inkább aggaszt mindkettőnket. (friss kapcsolat a miénk, nagy szexuális vággyal) Ön szerint mi okozhatja ezt a tünetet? Nagyon félek, hogy elvesztem a páromat, ha ezt nem tudjuk orvosolni, nagyon szeretem őt. Csak aktus közben lép fel ez a probléma, más módon eltud jutni a csúcsig.Kétségbe vagyok esve nagyon, mi az amit tehetnék azért, hogy neki még jobbak legyenek az együttlétek? Nagyon köszönöm a válaszát.
Tisztelt Levélíró!

Férfi és női orgazmuszavarok egyaránt előfordulhatnak, azt hiszem ezzel nem mondtam különösebben újat Önnek.
A köztudatban mégis inkább a női orgazmus zavarai szerepelnek, a férfi úgyis teljesítménycentrikus, számára az aktus olyan mint egy sportteljesítmény, célba kell érni. Ez eleve hibás szemlélet...
Egy kis kitérő: nem tudom hány évesek, de a szexuális problémákat okozhatja esetleg a háttérben meghúzódó valamilyen szervi betegség, probléma is, pl. férfiaknál cukorbetegség, magas vérnyomás, urológiai jellegű problémák. Ilyen esetekben inkább a merevedési zavar jellemző a keringése csökkenése miatt.
Orgazmuszavar inkább más betegségek - és más gyógyszerek esetén lehet jellemző, adott estben szorongás, depresszió esetén az antidepresszáns gyógyszerek mellékhatása lehet.
Visszatérve az első részhez, elképzelhető egy teljesen betegség- és gyógyszermentes, fokozott bizonyítási vágy, főként ha egy kapcsolat elején tartanak. Könnyen lehet, hogy akár egy Masters-Johnson technika, akár egy speciális petting, akár egy jól vezetett szexuál-párterápia megoldaná ezt a problémájukat.
Ami igen fontos /lenne: az őszinte beszélgetés, és az egymás iránt tanúsított türelem és alkalmazkodás.

üdvözlettel:
Szakterület: Urológia
Témakörök: férfi betegségek
Aggódom a páromért. Már évek óta a herezacskójában 3 db golyót érzékelek, de ő ezzel nem foglalkozik, orvoshoz nem megy .Köldöksérvel operálták , de kiújult, - a hasa nagy és zsíros a hasfala is gyenge lehet. Tavaly voltunk sebészeten, mivel a bal mellében csomó van és ezáltal jól látható is , de nem múlik ez sem. Attól félek hogy (itt megszakadt a szöveg, a szerk.)
Kedves Kérdező!

Nem írja, párja hány éves, van-e valamilyen betegsége (pl. magas vérnyomás, cukorbetegség, szívbetegség stb.), illetve szed-e valamilyen gyógyszert. Sem a mellben található csomó, sem a herezacskóban lévő képletek sem fognak maguktól megoldódni, utóbbi miatt urológus szakorvoshoz kellene fordulniuk, aki pontosabb diagnózist fog tudni felállítani.

Üdvözlettel:

Dr. Pallay Kinga
Témakörök: férfi betegségek
Tisztelt Doktor Úr!

2 éve szeretnénk gyermeket, így elindítottuk a kivizsgálások sorát. Férjem spermavizsgálatának ereménye a következő: prog. motilitás: 5%, nem prog. motilitás 49%, immotilitás 46% össz spermiumszám 456,3 M, sperma mennyisége 2,5 ml, vitalitás 61%, peroxidáz teszt negatív. Az urológus azt mondta, hogy minden rendben, pedig nem. A nőgyógyászom mondta, hogy kezelni kellene. Mi a köveztező lépés, lehet egyáltalán kezelni? Hogyan? Nagyon rossz ez az eredmény? Gyerekkorában volt mumpszos. Ez lehet az oka a rossz eredménynek?
Amennyiben Önnél minden rendben van,és nincs akadálya a teherbeesésnek,ez valószínűleg be is fog következni.Ugyanis a spermavizsgálat eredménye nem rossz.Bár kétségtelen,hogy a progresszív motilitás aránya nem optimális,de ilyen spermiumszám mellett ez valószínűleg nem képez akadályt.

üdvözlettel:
Szakterület: AndrológiaUrológia
Témakörök: férfi betegségek
Tisztelt Doktor Úr!

29 éves férfi vagyok, párommal 2 éve szeretnénk babát. Már átestünk minden kivizsgáláson, jelenleg az inszeminációnál járunk. Eddig mind a kettőnkkel rendben volt minden. Legutóbbi andrológiai vizsgálatom tavaly tavasszal volt, akkor minden rendben volt. 70 millió/milliliter és 4 milliliter volt az ondó. Ebből mozgó 70% és egyenesen mozgó 40%. Ez 5 nap megtartóztatás után volt. Most inszemináció előtt péntek este együtt voltunk, hétfő reggel 8-ra kellett menni, tehát kicsit több mint két napos volt a sperma. (pénteken 3-szor élveztem el). A spermám rossz volt. 10 millió/milliliter és 4 milliliter volt. A mozgók arányával nem volt baj. Kérdésem az hogy ez most a pénteki együttlét miatt lett ilyen rossz, a meleg miatt, vagy valami bajom lett? Várom mielőbbi válaszát.
Sajnos a meddőségi esetek 10 %-ában az ok kideríthetetlen. Mindkét fél jó eredményei ellenére sem jön létre terhesség. Több inszemináció sikertelensége esetén lombik program jön szóba. Rossz spermaeredményének oka minden bizonnyal a pénteki halmozott együttlét. A következő inszemináció előtt lehetőleg tartsa be a javasolt öt napot!
Szakterület: Andrológia
Témakörök: férfi betegségek
Tisztelt Dr. Úr,

26 éves férfi vagyok, fáradékonysággal, szorongásos panaszokkal járok pszichiáterhez, 60mg Cymbaltát és 3,75mg Concor COR-t szedek, utóbbit magas pulzusra (nyugalmi 90-100).
Tüneteim: hangulatingadozás, ingerlékenység, csökkent libidó, fáradékonyság, súlygyarapodás.

Utánaolvasva láttam, hogy az alacsony tesztoszteron szint is okozhat ilyen tüneteket, a pajzsmirigy hormonjaim rendben vannak. 4 éve járok konditerembe, viszonylag izmos, 186 centi, 97 kiló vagyok(20-25% közötti testzsírral). Reggeli borotválkozás után másnap reggelre érezhető a borosta, mellkasom is van szőr viszont az utóbbi időben a libidóm csökkent és kicsit "vizesedtem", zsírosodtam.
Tudom, hogy lelki eredetű panaszaim is okozhatják a problémát illetve a Cymbalta szedése is járhat mellékhatásokkal, ennek ellenére javasolná a tesztoszteron szint vizsgálatot vagy nagy valószínűséggel a fent említettek miatt kizárható az alacsony tesztoszteron szint?

Válaszát előre köszönöm:
Roland
Tisztelt Levélíró!

A pszichiátriai szerek egy részénél (pl. az SSRI-, SNRI-típusú szereknél) jellemző a szexuális működészavar mint mellékhatás, pl. merevedési zavar, késleltetett vagy elmaradó ejakuláció. A gyógyszerszedés miatt nem érdemes tesztoszteron szintet nézetni, ami célszerűbb a kérdéses gyógyszert lecserélni.

ajánlok egy cikket is a témában:
http://mayoguide.org/Sexual-Side-Effects-Of-Cymbalta--Antidepressant.html

Mindezt természetesen beszélje meg a Cymbaltát rendelő kezelőorvosával is!

üdvözlettel:
1  2  3  4  5  6  7  8 
Hirdetés