2015. szeptember 3. csütörtök, Hilda napja van
Nyitólap  >  Címkék
Továbbküldés
Tartalom címe: Címkék

Címke találatok

Keresett címke: fül-orr-gégészeti betegségek
Találatok: hírek (2), cikkek (5), gyógyszerleírások (0) orvos válaszol (45), betegségleírások (4)
Összes találat: 56
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Pár napja vettem észre, hogy nyelés közben (nem ételnél) kattogó, recsegő hangot ad a torkom, gégém környéke. Voltam fül-orr gégészeten ahol azt mondták be van gyulladva a mandulám. Viszont ennek a betegségnek a tüneteit egyáltalán nem vette észre magamon. Se láz se semmi. Lehet ez a kattogó hang a mandulagyulladástól, vagy keressek fel egy másik orvost? Tisztelettel:
Tisztelt Levélíró!

A fül-orr-gégészeti vizsgálat ilyen értelemben szakorvosi, tehát a diagnosztizált mandulagyulladás tényként volt vehető.
Ha jól érzékelem, Ön felnőtt fiatalember. Ebben a korban a láz már egyáltalán nem jellemző, tehát lezajlanak úgy is fertőzések hogy egyáltalán nem kíséri a gyermekkorban megszokott láz jelensége. A nyelési zavar, nehezítettség jellemzőbb tünet.
Az egészben igazából az lenne a fontos, (azóta nyilván már meggyógyult), hogy ismétlődik-e a mandulagyulladás. Amennyiben igen, és nem 1-2 alkalommal fordul elő, a szervezetben lévő gyulladásos gócot, fokozottabb gyulladásos hajlamot jelez. Néhány éven belül többször ismétlődő mandulagyulladás két dolgot vet fel:
1. Az immunrendszer működésével kapcsolatos vizsgálatok indokoltáságát
2. Fül-orr-gégészeti szempontból (ez ritka) a mandula felnőttkori eltávolítását.

üdvözlettel:
Tisztel Cím!
Kilenc hónapja van állandóan a bal fülemnél kellemetlen égő érzés. A fülészeten nem találtak elváltozást. A koponya CT és MRI, továbbá a vírusokra végzett vérvizsgálat negatív. Ez az állandó kellemetlen érzés megkeseríti a napjaimat, kérem adjanak tanácsot, hogy milyen szakorvoshoz fordulhatnék.
Tisztelettel:
Tisztelt Levélíró!

A negatív leletek mellett egy lehetőség adódik még, neurológus /ideggyógyász felkeresése. Azt kellene megfigyelni - amit nyilván tud is - hogy bármilyen egyéb kísérőtünet fennáll-e. Illetve azt, hogy a 9 hónappal ezelőtti időpont körül történt-e bármi változás életében a korábbiakhoz képest. Esetleg felmerülhet még az allergia, de ha másutt nincsen tünete, akkor az nem valószínű.

üdvözlettel:
Tisztelt Doktor Úr!
Több egészségügyi problémával küzdök már évek óta, és már alig tudok dolgozni. Kérdezem hogy az alábbi betegségekkel orvosi bizottság elé állhatok -e?
Meniere, discus hernia, hemianacusis, hypertonia. diabetes. A járás is nehezemre esik, mert zsibbadnak a lábaim, baleset is ért emiatt. Leestem a létráról és csigolya törést szenvedtem. Az utobbi időben a szédülés és láb zsibbadás fokozodott, az egyensúlyi helyzetem nagyon labilissá vált. Kérdésem hogy Ön szerint bizottság elé állhatok-e?
Várom válaszát, amit előre is köszönök.
Tisztelt Levélíró!

Megértve, hogy számos egészségügyi problémával küzd egyidejűleg:
- Meniére-betegség
- discus hernia
- hemianacusis
- hypertonia
- diabetes
- csigolyatörés

Ebben a kérdésben foglalkozás-egészségügyi szakorvos, üzemorvos tud érdemi véleményt alkotni. Ismerni kell a beteg nemét, életkorát, korábbi betegségeket, műtéteket, fizikális vizsgálatokat végezni... stb. Ha a bizottságot megelőzően kíván ebben tájékozódni, akkor lenne érdemes megkeresni a fent említett szakembert.

üdvözlettel:
Elso sorban koszonom a gyors valaszat. Ezelott 10 evel volt mandula mutetem mert streptococcus mandulagyulladásom volt amit mutet elott 10 moldamin injekcioval kikezeltek. Megemlitem hogy ha vissza tartom a lelegzetemet es az orromon kiengedem a levegot meg iszonyatosabb a szaga, es van egy rossz fogam a bal felso reszen de meg nem fajt.A szamba nem erzem. Mi tevo legyek milyen gyogyszerrel lehet kikezelni? Elore is koszonom
Tisztelt Levélíró! Kedves Andrea!

Javaslom ez alapján, hogy mindenképpen vizsgáltassa meg/ki magát, akár Németországban, akár itthon. A most leírtak utalhatnak pl. egy súlyosabb letokolt fogtályogra is. Célszerű lenne vagy egy fogászati "panorámafotó" vagy más képalkotó vizsgálat (CT, MR) ahol felderíthető lenne hogy valahol az szájüregben, orrüregben, melléküregekben, a hátsó garaton vagy hol található az a bizonyos góc, ami a panaszait okozza. Mivel kint ez nehézkesebb, a legközelebbi itthon tartózkodást kellene előre úgy megszervezni, hogy ezeket a vizsgálatokat elvégezzék.
Az ilyen krónikusan fennálló fertőző gócok súlyosabb szervi problémákat is okozhatnak, tehát ilyen fiatal lévén nem érdemes és nem is szabad elhanyagolni!

üdvözlettel:
Szeretnek segitseget kerni...27 eves lany vagyok Kb masfel honapja erzek az orromba budos levegot mikor kimegyek a friss levegore meg jobban erzem valadek nem folyik az orrombol probaltam parologtatni kamila teaba tettem egy keves sot akkor bedugul a bal oldali orrlyukam es sokot fajni bal oldalt a fejem egeszen a bal szemem hataig, amikor sutok valamilyen sult ennivalokat es elfogyaztom 1-2 nappig erzem az orromban a szagat.Az elettarsam azt mondja hogy nem erez semmit. Egy honapja kikoltoztem Nemetorszagba felek es meg nincs lehetosegem elmenni egy orvoshoz.Mit tevo legyek nagyon felek hogy valami sulyos betegsegem lesz. Kerem segitsenek nekem ha lehet otthoni modszerel kikezelni. Elore is koszonom
Tisztelt Levélíró!

Először szeretnék visszakérdezni. Volt-e valaha bármilyen/valamilyen fül-orr-gégészeti betegsége, problémája, pl. mandulagyulladás, esetleg mandulaműtét, orrmelléküreg-, homloküreg-gyulladás stb.
A leírottak alapján csak tippelni lehetne, javaslom, hogy amint lehetősége nyílik, vagy Németországban keressen fel egy orvost, vagy ha legközelebb hazajön, akkor talán itthon. Nem tudom, hogy a külföldieket milyen biztosítás alapján kezelik kint ugyanis. Ha a tünetek, panaszok aggasztják, ennek mielőbb utána kellene járni. Első olvasatra nem súlyos, sokkal inkább krónikus, régen fennálló állapotnak tűnik, mintha egy bakteriális fertőzés nyomai lennének az orrüregében, vagy azon a szakaszon "letokolt" állapotban.

üdvözlettel:
Kb. három éve kezdődött kezdetben ritkán később mind sűrűbben böfögés szerű levegő feláramlás, mely nagyon kellemetlen hangot is ad. Fájdalommal nem jár és nem függ össze étkezéssel sem Sajnos ez éjjel is előfordul és így zavarja az éjszakai alvást is. Reggelente meg napközben is köhögés, orrfolyás, illetve az un.torokköszörülés már legalább 20 éve meg van. Vajon van öszefüggés ezek között.Savas felböfögés csak nagyon
nagyon ritkán fordul elő és gyomorégést sem szoktam érezni.Ezt a hangot és pufogásnak neveztem el mert váratlanul jön, nem érzem mint a böfögést előre.Válaszukat előre is köszönöm.

Megjegyzések:
Tisztelt Levélíró!

Itt többirányú probléma lehet leírása alapján:
1. Reflux, savas visszaáramlás a nyelőcsőbe (gasztroenterológia)
2. Orr-torok-váladék lecsorgása a garatból (fül-orr-gégészet)

Ha esetleg megírná előző/egyéb jelenlegi betegségeit, műtéteit, életkorát, a szedett gyógyszereket az segítene a korrektebb válaszadásban.

üdvözlettel:
Tisztelettel !
A fül és torok között kb 5-6cmre érzek fájdalmat.Ez különösen
este felé erösődik fel. Voltam gégészeten nem találtak elváltozást.Lehetséges lenne nyaki nyirok probléma?
Tapintásra nem érzékelhető duzzanat.Ugyanakkor a fül felé is érzek kisugárzást.Esténként donalgint szoktam bevenni.
Szeretném kivizsgáltatni ,merre indujak.
Köszönettel
Tisztelt Levélíró!

Elég érdekes tünet, amit levelében jelzett. Főként, hogy fül-orr-gégészeten már kivizsgálták. Ezek szerint nem fül (értsd középfül, belsőfül) eredetű a panasz. Valószínűnek tűnik, hogy kisugárzó fájdalomról van szó. A fájdalomcsillapító az rendben van (annyira azért nem...) de az okra természetesen nem hat.
Érdemes lenne esetleg egy nyaki (fej-nyaki) CT vagy MR vizsgálatot készíttetni, talán azzal kideríthető, hogy milyen ok áll a háttérben. A nyirokcsomókat felteszem a gégész is megtapintotta a vizsgálat alkalmával. Amennyiben mégis nyirokrendszeri problémára gondolnak, érdemes lenne esetleg hematológust felkeresni.

Kérem mindezt háziorvosával is beszélje meg.

üdvözlettel:
Kedves Dr.úr!
Pár évvel ezelőtt otosslerosissal műtöttek mindkét oldalon.Utána hallókészülékes lettem nemsokára.Kb 2 hónappal ezelőtt kezdtem használni a balos készülékemet mert előtte elég volt csak a jobbos,de az elromlott.És nagyon jól hallottam a balossal,aminek nagyon megörültem.Aztán egyik pillanatról a másikra mintha "leszakadt" volna valami odabent.Nem fájt egyébként csak sokkal de sokkal rosszabbul hallok mint előtte mint ez történt.És azt is észrevettem,hogy evés megkezdése után az első falatnál mindíg kísér egy kis szédülés.Nem tudom ,hogy van e köze a kettőnek egymáshoz..Állandó fülzúgásom van,most kezdtem el szedni a recept nélküli bilobilt hátha kicsit csökkenti a sistirit.Elképzelhető?hogy ezek közül a kristályok közül szakadt le valami?Lehet gyógyítni?Gyógyszeresen vagy műtéttel?Köszönöm válaszát előre is,tisztelettel
Tisztelt Levélíró!

Az otosclerosis műtétet követő hallásromlás és szédülés - valószínűleg - annyiban függ össze, hogy a (vélhetően stapedectomiás) műtét esetleg érinthette az igen közelben lévő egyensúlyszervet is.
Mindenképpen javaslom az eredeti operációt végző fül-orr-gégész/fej-nyak sebész szakorvos felkeresését. Egyrészt a hallókészülék miatt, másrészt viszont a szédülés pontosabb kivizsgálására. A vény nélkül kapható Bilobil hasznos lehet, azonban ismert diagnózis nélkül nem sok értelmét látom. E kérdésben célszerűen a szakorvosé a döntés joga és felelőssége egyaránt.

üdvözlettel:
Tisztelt Szakértő!
19 éves vagyok, problémám a következő : a szájüregemben a nyál-váladék viszkózus, nyúlós, áttetsző, enyhén szagos; ez állandóan folyik a torkomba, valamint az orromat folyton dugultnak érzem, de valójában semmi nincs benne. Kórtörténetem : Kisgyermek korom óta rengetegszer gyulladt be a torkom, hajlamos vagyok a torokfájásra ,3 éve a tüszős mandula (garat) gyulladások sorozata miatt kivették a garatmandulámat is (az orrmandulámat 2 évesen). A műtét után tenyésztésre lett küldve a váladék és húsevő baktériumot diagnosztizáltak, antibiotikummal ki lett iktatva. Egy hete vérvizsgálaton voltam, a laborban gyulladást fedeztek fel a véremben. Az ízlelésem megváltozott negatív irányba, sok dolgot nem tudok megenni emiatt.
Észrevétel: Ha úszok a klóros víz erőteljesen szaggatja fel a váladékot az orrból és szájból egyaránt.
Problémám a mai napig megvan, nem találok rá megoldást sehol. Nagyon nagy segítség lenne a válasza!
Segítségét előre is köszönöm!
Tisztelettel:
Tisztelt Levélíró!

A leírt kórelőzmény alapján úgy tűnik, hogy szervezetében jelenleg is valamilyen "fertőző góc" van jelen, amelynek tisztázása szükséges lenne. Erre elsősorban az alábbiak jöhetnek szóba: felső légutak - fül-orr-gégészet, fogászati probléma (gyulladás, tályog stb.) - fogorvos, húgyúti fertőzés - urológia. A húsevő baktérium az MRSA, amely az átlagos antibiotikumokkal nem eliminálható, tehát ha Önnél ez állt /állna fenn, ahhoz minimálisan kórházi osztályos kezelés lenne, lett volna szükséges. A "gyulladást fedeztek fel a véremben" mondatot értelmezzük úgy, hogy hemokultúra, tehát vérből való baktériumtenyésztés történt?
A klóros víz mar, tehát ilyen szempontból ez nem javasolt.

Üdvözlettel:
Tisztelt Doktor Úr!
Kb 8-10 hónapja egy edzésen ütköztem csapattársammal és vszinüleg eltörhetett az orrom meg elferdült és sajnos hibáztam és nem mentem kivizsgáltatni.
Tudnak vmit kezdeni vele?? :// rem hogy igen :)
Tisztelt Levélíró!

Mielőbb el kellene menjen fül-orr-gégészetre, az eltörött orrcsont elképzelhető, hogy rosszul forrt össze, tehát sürgősen keresse fel a szakorvost. Lehet hogy nem lesz kellemes, de így viszont hosszú távon sok problémát okozhat.

Üdvözlettel:
1  2  3  4  5 
Hirdetés