2015. szeptember 4. péntek, Rozália napja van
Nyitólap  >  Címkék
Továbbküldés
Tartalom címe: Címkék

Címke találatok

Keresett címke: gyógyszer
Találatok: hírek (1), cikkek (33), gyógyszerleírások (8), orvos válaszol (61), betegségleírások (0)
Összes találat: 103
Témakörök: terhesség gyógyszer
Tisztelt Doktor Úr!

Harmadik gyermek vállalását tervezzük. Férjem szinte mindenre allergiás, így ahhoz, hogy levegőt kapjon és tudjon éjszakánként aludni Nasonex orrsprayt használ naponta 1-2 alkalommal (orrdugulása folyamatos egész éven át, nem szezonális). Kérdésem, hogy az említett szteroid tartalmú orrspray károsíthatja e a baba egészségét, ha ennek használata közben vállalnák gyermeket.

Válaszát előre is köszönöm
Aggodalomra semmi oka,az alkalmazott gyógyszer nem befolyásolja születendő gyermeke egészségét.
Szakterület: Gyógyszerészet
Témakörök: gyógyszer
Tisztelt doktor Úr/Nő !

Érdeklődnék hogy a Loratadin Hexal gyógyszer amit az orvosom adott allergiás panaszaimra szedhető-e egyidejűleg a Flector Rapid és a Frontin gyógyszerrel. És az érdekelne hogy nem e lehet mondjuk a Loratadin tablettát helyettesíteni a Calcium sandoz pezsgőtablettával.
Tisztelt Levélíró!

Orvosi oldalunk interakció-keresőjében megnéztem, a kérdéses gyógyszerek között klinikai szempontból jelentős interakció, kölcsönhatás nem várható, tehát együttes szedésüknek nincsen akadálya.
A Loratadin és Ca-Sandoz egymással azért nem helyettesíthető, mert az előbbi ún. szisztémás antihisztamin (H1-receptor gátló), a kalcium pedig egyszerűen, ionos hatásán keresztül ható szer, (csökkenti a kiserek áteresztőképességét). Valódi, pollen- vagy egyéb allergia esetén nem bír jelentős hatással.

üdvözlettel:
Szakterület: Infektológia
Témakörök: gyógyszer
Hol kapható a feltüntetett áron a fenti vakcina, mert én 8500 forintos áron találkoztam vele a patikákban, ahol meg akartam venni.
Köszönettel:
Tisztelt Levélíró!

Az FSME Immun vakcina szabadáras, nem támogatott készítmény, tehát ilyen esetben a nálunk feltüntetett "árak" kizárólag tájékoztató jellegűek, pontosan a gyártói-forgalmazói szabadáras kategória miatt.

üdvözlettel:
Témakörök: gyógyszer terápia
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő!
A nagymamám ... éves. Magas vérnyomásos. Az alábbi gyógyszereket szedi:
Roxera 15mg 1x1
ASA Protect 100mg 1x1
Medazempam TEVA 10mg reggel 1/2 este 1
Valsocard HCT 160mg/12,5mg regggel 1
Milurit 100mg reggel 1
Talliton 6,25mg 2x1
Furon 2x 1 héten fél szem.
A kérdésem a következő: Elkapta a mamát egy megfázás, mandulája, torka fáj, volt láza is. A fent említett gyógyszerek mellé szedhet-e Algopirynt, vagy milyen gyógyszert szedhet a láz ill fájdalomcsillapításra, ami nem akad össze a fenti gyógyszerekkel?
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel:
Tisztelt Levélíró!

Utánanéztem az Algopyrin gyógyszer-kölcsönhatásainak. A kedves mama által szedett gyógyszerek egyikével sem ad kölcsönhatást, tehát ha szükséges, az előírt dózisban bevehető a láz vagy a fájdalom csillapítására.

üdvözlettel:
Szakterület: Gyógyszerészet
Témakörök: gyógyszer
Évek óta alkalmazom a NEOCAPIL készítményt. jelenleg a környékemen lévő gyógyszertárakban (borsod, heves megye) hiánycikk. Kérdésem hol, melyik gyógyszertárba lehet kapni a NEOCAPILT ?
Tisztelt Levélíró!

Gyógyszerforgalmazással kapcsolatos kérdésekkel nem foglalkozunk, javaslom valamelyik nagykereskedő cég (pl. Hungaropharma, Medimpex stb.) megkeresését a gyógyszerhiány problémájával.

üdvözlettel:
Szakterület: Diabetológia
Témakörök: gyógyszer cukorbetegség
Tisztelt Doktor Úr!
2.-es tipusú cukorbeteg vagyok,és ...éves. Kezdetben a Meforál,majd később a Metfogamma nevű gyógyszert szedtem. Mind a két gyógyszertől hasmenésem volt. A mikor már csak széntabletával mertem elmenni itthonról,akkor szakorvoshoz fordultam. Most Velmentia nevü gyógyszert szedek 2 hete. Megint hasmenésem van. Létezik nekem olyan gyógyszert találni amitől nincs hasmenésem?
Tisztelt Levélíró!

A metformin-tartalmú gyógyszerek (Meforal, Metfogamma) valóban okozhatnak hasmenést, maga a hatóanyag is.
A Velmetia esetén erre konkrét utalásként az orvosi leírásban "nem gyakori"-nak jelölik.

Célszerű lenne - mivel cukorbetegség elleni tablettás típusú gyógyszer elég sok elérhető a metformin mellett is - olyan készítményt találni, amiben metformin még kombinációban sem szerepel.

Ezt beszélje meg kezelőorvosával, feltehetően a hasmenéses panaszok így megszüntethetők.

üdvözlettel:
Szakterület: Andrológia
Üdvözlöm!!

... éves férfi vagyok! Köszvényes beteg vagyok évek óta! Most szeretném elkezdeni szedni a MILURITOT! napi szinten, megelőzésre!!! A kérdésem az lenne hogy a párommal szeretnénk gyereket vállalni ,de azt hallottuk hogy e gyógyszer mellett ez nem a legszerencsésebb!! Szóval a milurit vagy a köszvény ellenes gyógyszer befolyásolja- e a gyermek vállalást??
Fontos lenne....

köszönöm a válaszát!!!
Tisztelt Levélíró!

Érdekes kérdést vetett fel, azonban a készítmény (Milurit, allopurinol) orvosi leírása sem tartalmaz több információt, csak annyit, hogy a férfi meddőség (infertilitás) előfordulásának aránya 1:10.000 alatti.
Küldök Önnek egy amerikai linket, ahol mellékhatásokat elemeztek az allopurinolt illetően:
http://www.ehealthme.com/ds/allopurinol/infertility+male
Lényegében ebből is hasonló arány látszik, adott esetben közel 47 000 eset között fordult elő 1 férfi infertilitás. Esetleg érdemes klinikai genetikust megkérdezniük még.

üdvözlettel:
Szakterület: Fogorvoslás
Szájfenék tumor műtét utáni sugárkezelést alkalmaznak édesapámnál, ami alatt szúró torokfájdalom jelentkezett, érdeklődnék hogy van e olyan készítmény ami alkalmazható a fájdalom csökkentésére ? Köszönettel
Tisztelt Levélíró!

Első közelítésben azt javasolnám Önöknek, hogy a normál terápiában alkalmazott fájdalomcsillapítókat kellene megpróbálni, természetesen kizárólag orvosi javaslat alapján. Ha a sugárterápiát végző orvos erre nem tesz külön javaslatot, akkor a háziorvossal kellene feliratni ún. NSAID (nem szteroid gyulladásgátlót) ezeknek elég jelentős a fájdalomcsillapító hatásuk, akár ilyen speciális fájdalmak esetén is. Amennyiben ez esetleg nem lenne elegendő, a háziorvos jogosult erősebb hatású fájdalomcsillapító felírására is.

üdvözlettel:
Témakörök: terhesség gyógyszer
Kedves Doktor Úr/Hölgy!
... óta prednisolon tablettát szedtem. ...-án vettem be az utolsó szemet(mg volt) 85 mg-mal kezdtem. Ezt fokozatosan csökkentettük. ... óta 10 mg-ot szedtem, ...-tól pedig csak 5 mg-ot. ... éves vagyok ... hetes terhes. A fogantatás napja ... -re tehető,tehát a terhesség első hónapjában szedtem a szteroidot.(vashiányos,vérszegény,vérzékeny vagyok). Eddig minden eredményem megfelelőnek mondható. Szeretném tudni, hogy milyen károsodás érheti a magzatot? Az előző ... gyermekemet nagy súllyal, simán szültem meg, de indítással,mert tágulni sem nagyon tudtam és a fájások is gyengék voltak. Szülés után nem tisztultam ki kellett kaparni. Ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy melyik lenne a megfelelő és biztonságos szülés?(sima v. császár?)A válaszát előre is köszönöm!!!

Nincs bizonyíték arra vonatkozóan,hogy a terhesség első három hónapjában szedett Prednisolon magzati fejlődési rendellenességet okozna./Igaz,az ellenkezőjére sincs./Az a tény ,hogy két nagysúlyú gyermeket hüvelyi úton szült jó eséllyel kecsegtet a hasonló szülésre.Ha egyéb körülmény nem teszi szükségessé-ez adott esetben csak a terhesség végén derül ki-nincs akadálya a természetes úton való szülésnek,amely ebben az esetben megfelelő és biztonságos lehet.
Nincs bizonyíték arra vonatkozóan, hogy a terhesség első három hónapjában szedett Prednisolon magzati fejlődési rendellenességet okozna. (Igaz, az ellenkezőjére sincs.)
Az a tény, hogy ... nagysúlyú gyermeket hüvelyi úton szült jó eséllyel kecsegtet a hasonló szülésre. Ha egyéb körülmény nem teszi szükségessé-ez adott esetben csak a terhesség végén derül ki-nincs akadálya a természetes úton való szülésnek, amely ebben az esetben megfelelő és biztonságos lehet.

Üdvözlettel:
A kérdésem az lenne, hogy Abilify (15mg) szedése mellett vállalható-e terhesség?
Üdvözlettel
Ide másolom Önnek az Abilify jelenleg érvényben lévő orvosi előírásának rövidített vonatkozó részét a terhesség/szoptatást illetően.

"Terhes nőkön nem végeztek megfelelő és jól kontrollált vizsgálatokat. Fejlődési rendellenességeket jelentettek, bár az ok-okozati összefüggéstét nem tudták megállapítani. A betegekkel közölni kell, hogy értesítsék kezelőorvosukat, ha terherbe esnek vagy terhességet terveznek a kezelés ideje alatt. Elegendő humán gyógyszerbiztonsági adat hiányában és állatokon végzett reprodukciós vizsgálatokból származó adatok alapján, ezt a gyógyszert nem lehet alkalmazni terhesség ideje alatt, hacsak a várható előny egyértelműen meghaladja a potenciális magzati kockázatot."

"Azon újszülötteknél, akik a terhesség harmadik harmadában antipszichotikumok szedésének voltak kitéve, születésük után fennáll a mellékhatások (pl. extrapiramidális és/vagy elvonási tünetek) jelentkezésének kockázata, amelyek változó súlyosságúak és időtartamúak lehetnek. Beszámoltak izgatottság, hypertonia, hypotonia, remegés, aluszékonyság, légzési elégtelenség vagy táplálási zavarok előfordulásáról. Ezért az újszülötteket szoros megfigyelés alatt kell tartani.

"Nem ismeretes, hogy az aripiprazol az emberi anyatejbe is kiválasztódik-e. A betegekkel közölni kell, hogy ne szoptassanak, ha aripiprazolt/Abilify szednek."

Tehát fentiek alapján terhességben (általában) nem alkalmazható és szoptatás idején sem. Ezt úgy lehet interpretálni, hogy már a terhesség tervezésekor tájékoztatni kell a kezelőorvost!

Kérem beszélje meg ezt természetesen nőgyógyászával ill. a gyógyszert felíró szakorvossal is.

Üdvözlettel:
1  2  3  4  5  6  7 
Hirdetés