2015. augusztus 28. péntek, Ágoston napja van
Nyitólap  >  Címkék
Továbbküldés
Tartalom címe: Címkék

Címke találatok

Keresett címke: idegrendszeri betegség
Találatok: hírek (3), cikkek (32), gyógyszerleírások (0) orvos válaszol (155), betegségleírások (14)
Összes találat: 204
Szakterület: ReumatológiaNeurológia
Témakörök: idegrendszeri betegség
Tisztelt Doktor úr!
Egy évvel ezelőtt jelentkeztek a görcsök. Voltam neurógia vizsgálaton nem találtak elváltozást, kaptam magnézium injekciót, semmi, a görcsölés pedig egyre sűrűbben jelentkezik, már az egeret sem tudom kezelni...
Kérem sagítsen, hogy ki tudná felállítani a diagnózist, orvosolni a problémám!
Várom válaszát tisztelettel: Tóth S. Tibor
Tisztelt Levélíró!

Legyen kedves megírni, hogy érdemben lehessen segíteni,, milyen görcsökről van szó? (Végtagi? Hasi? Egyéb?)

Csak egy csekély utalás szerepel a szövegben az egérhasználattal kapcsolatosan, ami erre utal.

Néhány egyéb kérdés: nem, életkor, előző betegségek, főként ami görcskészség fokozódással járt, voltak-e korábban műtétei, szed- e bármilyen gyógyszert jelenleg.

válaszát várom,

üdvözlettel:


ps. amennyiben (csak következtetni tudok) végtagfájdalommal kapcsolatos görcsökröl, tehát izom-ideg eredetű görcsökről beszélünk minden valószínűség szerint naeurológus és/vagy remuatiológus szakorvos lehet a "végállomás" a diagnózis tekintetében.
Tisztelt doktor Úr!

Fiam, 2,5 éves. A napokban vettem észre nála, hogy ha nyelvét kinyújtja nehézkesen tudja szája csücskét elérni nyelvével. Jobbra megy neki, de balra inkább a fejét fordítja, mint a nyelvét korrigálná. Tehát a jobbra-balra kinyújtott nyelvöltés nem működik nála jól.
Kérdésem, ez normális?

Válaszát köszönöm!
Tisztelt Levélíró!

Célszerű lenne a kicsinél a gyermek-háziorvoson túl (főként ha esetleg vannak más idegi eredetű tünetek is) gyermek-neurológiai vizsgálat (reflexek, agyidegek stb. átvizsgálása).

üdvözlettel:
Szakterület: Neurológia
Témakörök: idegrendszeri betegség
Tisztelt Doktor Úr/Nő

Két napja voltam agykoponya natív CT vizsgálaton, de csak januárra van időpontom a neurológiára . Kérhetnék egy véleményt a leletemről?

A középvonal megtartott ,nem iszlokált. Infratentorialisan bal oldalon a cisterna magna tágult ,axiális síkban 10x15 mm átmérőjű ,egyebekben szimetrikusak , a harmadik és a negyedik agykamra középállású.

Köszönöm!
Tisztelt Levélíró!

Nem lévén neurológus, sem radiológus, utánanéztem a kérdésnek, az alábbit tudom írni Önnek:

A középvonal (agyi feltehetően) nem tér el. A kisagy-nyúltvelő magasságában bal oldalon a cisterna magna (a kettő közötti "rés") nagyobb. Egyéb eltérés nincsen, az agykamrák állása is normális.

Javaslom mielőbb neurológussal szakvéleményeztetni a leletet.

üdvözlettel:
Szakterület: Neurológia
Témakörök: idegrendszeri betegség
Kedves Doktornő /Úr!

34-éves vagyok, 3 gyermekem van-

A problémám a nyár elején kezdődött fej és fűlzúgással.... Kétszer olyan erős hangos zúgás nyilalt a halántékom tájékára ,hogy a szemem sem tudtam kinyitni...ez kb 10 mp-ig tartott. Szeptemberben a háziorvosom beutalt a Neurológiai szakrendelésre ,ahova november 28.-ára kaptam időpontot. Az éjjel szintén a fejem hátsó részénél forróságot éreztem és zsibbadást.... ájulás érzetem volt és rosszullét fogott el.. A forróság még mindig van de jobban vagyok. Ez komoly betegségre utalhat?
Válaszát köszönöm!
Tisztelt Levélíró!

A neurológiai beutalás valószínűsítheti a zúgás agyi / keringési eredetét.

Feltehetően készítenek majd CT vagy MR-felvételt, esetleg szükség esetén agyi érfestést (angiográfia).

Ezek eredménye előtt bármit nehéz lenne mondani, a neurológus nyilván emellett végigvizsgálja a reflexeket, agyidegek reakcióit stb.

üdvözlettel:
Szakterület: IdegsebészetOrtopédia
tisztel t doktor úr! férjemet epekővel műtötték és altatás után elkezdett fájni a válla nagyon azóta is kinlodik kapott márt inyekciokat az ortopéd orvostól meg is röggenezték meszesedést álapitottak meg de egyre erősebbek a fájdalmai .vajon mit tehetnénk? mozdulatokra kegyetlen fájdalmai vannak erős szúrások jönnek bele mintha valami idegszál lenne becsípődve de ezzel mit csinálnak hogy kezelnék szívbeteg is márt nem nagyon lenne jó az altatás mert nemlyó a szívének ezzel az epe kő műtéttel is megszenvedte .köszönöm előre is a választ
Tisztelt Levélíró!

A levelében részletesen leírott panaszok alapján célszerű lenne kedves férjénél egy alaposabb gerincgyógyászati kivizsgálás, amennyiben megoldható, javaslom a Budai Gerincgyógyászati Központ, amennyiben vidéken élnek, valamelyik egyetemi neurológiai klinika (Pécs, Szeged, Debrecen) felkeresését.

üdvözlettel:
Szakterület: Neurológia
Témakörök: idegrendszeri betegség
Üdvözlöm!

A problémám a következő ajobb karom zsibbad, de csak az alkarom, a könyökömtől lefelé. Ha például fekszem a telefont nyomkodom akkor is tapasztalom és ha fekvőtámaszt vagy kerékpározom akkor is sajnos. Napokban vettem észre hogy ha a kézfejemet a karom felé próbálom szorítani akkor egy szempillantás alatt érzem a zsibbadást az alakromban.
A jobb lábam is hasonlóan zsibbad annyi különbséggel hogy itt a farizmom szúr is éppen ezért kellemetlen ülnöm, de ez többségében csak este tapasztalom.Voltam már gerinc röntgenen de a háziorvosom csak annyit javasolt hogy szedjek vitamint és jógázzak.
sajnos 3000km dolgozom így csak havonta 2-3 napot töltök otthon de szeretném megtudni hogy hova kérjek beutalót hogy megtudjam mi áll a problémám hátterében.

Válaszát köszönöm, szép napot/estét!
Tisztelt Levélíró!

A végtagi zsibbadásérzés hátterében is több dolog állhat, pl. mozgásszervi, tehát gerincprobléma, de lehet valamilyen idegrendszeri bántalom, és lehet egy diabetes, tehát cukorbetegség is a háttérben.
Célszerű lenne neurológiai vizsgálatot kérni a zsibbadásos jelenség idegi hátterének tisztázására.

üdvözlettel:
Szakterület: KardiológiaNeurológia
T.Doktor ur!
56 éves vagyok és kb 12 éve mindig vvt-t találnak a vizeletben/6-20 db/ Két éve a kreatinin-kináz is mindig emelkedett/ 200-380/ és sokszor vannak testszerte izomgörcseim.Szeretném megkérdezni hogy összefügg-e a két dolog és veseerdetü probléma áll fennt?Nem tudom milyen irányban induljak el kivizsgálásra.Ezért kérnék segitséget.Tisztelettel Patakiné.Előre is köszönöm válaszát!
Tisztelt Levélíró!

A magasabb kreatin-kináz érték több dologra is utalhat:
az izomzat, szív, és néha az emésztőrendszer sejtjeinek károsodása (pl.: szívinfarktus, szívizom-gyulladás, izomsérülés, fokozott fizikai terhelés - sportolók -, égésbetegség). Szóba jöhet még muscularis (izomba adott) injekció, erőteljes fizikai munka, esetleges izombetegség fennállása. Egyes gyógyszerek szedése is növellheti a CK-szintet, pl.: aszpirin, egyes szteroidok, egyes lipidszint-csökkentők, egyes vizelethajtók.

A CK-MB-nek a labtestonline weboldalon is utána lehet nézni.

A kivizsgálást fentiektől célszerű függővé tenni, tehát volt-e hasonló jellegű betegsége, szív-érrendszeri eseménye, esetleg szed-e olyan gyógyszereket, amelyek emelik a CK-MB-szintet.

Kardiológiai és/vagy neurológiai (izmobetegségek) jellegű vizsgálat lenne célszerű, mindezt beszélje meg háziorvosával.

üdvözlettel:
Szakterület: Neurológia
Témakörök: idegrendszeri betegség
Kedves Doktornő!
A 93 éves Dédim múlthéten rosszul lett!Lefordult a székről!Beszélni nem tudott a lábai sem működtek!Az orvos mikor kijött azt mondta keringési zavarra van!Kapott egy injekciót majd felírt egy gyógyszert amit minden nap szednie kell!Ma megint rosszul lett!Ugyan ezekkel a tünetekkel!Nagymamám adott neki egy gyógyszert majd fél óra múlva jobban lett!Egy hete sajnos nem érzi azt sem ha kakilt!Azőorvos nem külte be kórházba!A kérdésem az lenne hogy mennyire súlyos az esett?Készüljünk fel hogy valami rossz fog történi?
Köszönöm válaszát!
Kedves Kérdező!

Távolról nem tudok semmi konkrétumot mondani, az agyi keringészavar diagnosztizálása ideggyógyász szakorvos feladata, aki a betegvizsgálat és az esetleges képalkotó és egyéb vizsgálatok fényében tud pontosabbat mondani Önöknek.

Üdvözlettel:

Dr. Pallay Kinga
Szakterület: Gyermekgyógyászat
Tisztelt Dr. Úr/Nő!

1 éves fiamat megkésett mozgás fejlődés miatt gyógytornára(Dévény)hordjuk.Elküldtek minket vérvételre is.A vérvétel magas ck mutatott.3 nap múlva megismételték a vérvételt,de ismét magas volt a ck értéke 580 volt.A többi eredmény jó lett.Elküldtek minket mellkas röntgenre,nézték a szív nagyságot is és ott is minden rendben van.Fiam gyógytorna mellett nagyon szépen behozta a lemaradást.Rendesen mászik és már a felállással próbálkozik.Volt neki nyaki és háti hypothonia kisebb korában.Azt mondták,hogy a dévény tornától lehet magas a ck érték,de viszont izom betegség is lehet.Viszont az izom anyagcsere betegségre semmi nem utal a magas ck értéken kívül.A véleményükre lennék kíváncsi,hogy tényleg lehetséges e,hogy a dévény torna miatt emelkedett meg ez az érték.
Kedves Kérdező!

Kérdésére válaszolva: igen, lehetséges, hogy a torna miatt emelkedett meg a CK értéke, de csak akkor jelenthetjük ki egyértelműen, hogy nincs szó izombetegségről, ha szakorvos (pl. gyermekneurológus) zárja ki azt. Feltételezem, hogy a Dévény-tornára tapasztalt, lelkiismeretes szakemberhez járnak, aki jelezte volna Önöknek, ha bármilyen izombetegségre utaló jelet észlel, de megnyugtatásul javaslom, keressenek fel egy gyermekneurológiai szakrendelést.

Üdvözlettel:

Dr. Pallay Kinga
Szakterület: Neurológia
Témakörök: idegrendszeri betegség
Tisztelt Doktor Ur!
Az lenne a problemam hogy mar 2 napja minden levegovetelnelver szagot erzek,pedig nem is verzik semmim.
Mar volt 2-3 x ilyen es magarol elmult.a kerdesem az lenne hogy ez mitol lehet esetleg forduljak orvoshoz vagy mit tegyek,mert eleg zavaro hogy ver szagot erzek mindenhol.valaszat elore is koszonom
Tisztelt Levélíró!

Elég speciális kérdés, de járjunk utána... a rövid leírás alapján úgy tűnik, ha valóban nincsen fül-orr-gégészeti eredetű vérzés, érprobléma stb. a háttérben (ezt szakorvos kellene igazolja), akkor elképzelhető a szagérzékelés zavara.
Különösen, ha ez a tünet már korábban is előfordult "megfogható" ok nélkül.
Javaslat: neurológus szakorvost kellene felkeresni ezzel a problémával.
Előzetesen azonban a fül-orr-gégészeti ok, eredet, esetleg rejtett vérzésforrás mindenképpen kizárandó.

üdvözlettel:
1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16 
Hirdetés