2015. szeptember 2. szerda, Rebeka, Dorina napja van
Nyitólap  >  Címkék
Továbbküldés
Tartalom címe: Címkék

Címke találatok

Keresett címke: terhesség
Összes találat: 276
Témakörök: terhesség
Üdvözlöm!

Igen a kérdéses időszakban volt közösülés!
Többször is!

Igen már gondoltunk mi is a tesztre, hogy elvégzem és utána felkeresem a nőgyógyászt!

Főleg, hogy egyre több a szédülés hányinger!

Üdvözlettel!
Kérem akkor cselekedjen eszerint... lehetőleg mielőbb.

üdvözlettel:
Témakörök: terhesség betegség
Üdvözlöm!!

Az lenne a problémám, hogy már lassan 3 hete szinte mindennapos a szédülés, hányinger. Másfél hét alatt híztam 2 kg-t, ami ezelőtt nem fordult elő, hogy hirtelen ennyi idő alatt ennyit hízzak! Meg túl sok mindent kívánok meg!

Lehet terhességre gondolni?

Vagy valami betegség állna e mögött!?

Várom válaszát!

Köszönöm!

Tisztelettel!
Tisztelt Levélíró!

Lehet terhességre gondolni, de csak ha a kérdéses időszakban volt közösülés, ami leveléből számomra nem derült ki...

Félretéve a tréfát, a szédülés hányinger lehetséges, ilyen gyors hízás valószínűtlen. Terhességi tesztet kellene végezni, ha ebben az időszakban valóban volt szexuális aktusa, esetleg több alkalommal is. A teszt patikában kapható, eléggé megbízható eredményt ad.. Utána pedig célszerű lenne nőgyógyászt felkeresni.

Amennyiben NEM áll fenn kezdődő terhesség, a szédülés, hányinger igen sokféle betegség tünete lehet, elsőként háziorvosával beszéljen ezügyben.

üdvözlettel:
Témakörök: terhesség változókor
... éves nő vagyok augusztusban menstruáltam utoljára kérdésem meddig kell még védekezés mellett szexuális életet élnem ? Mennyi időnek kell eltelnie az utolsó menstruációtól ,hogy már nem kell erre gondolni

Köszönettel
Az utolsó menstruációt követő egy év elteltével védekezésre már biztosan nincs szüksége,bár a teherbeesés valószínűsége addig is elenyésző.
Tisztelt doktor úr!

A párom Madagaszkárra utazott egy hónapra. Hepatitis ellen kapott védőoltást. Elkaphatja így is a betegséget és megfertőzhet engem? Van egy óvodás gyermekünk, és tervezzük a kistesót. Mennyi ideig várjunk a próbálkozással, miután hazajött? Küldjem el vérvételre a párom,amint hazaért? Aggódom miatta, malária gyógyszert sem szed.
Köszönöm előre is a válaszát.
Családtervezési elképzeléseit párja utazása semmilyen módon nem befolyásolhatja.SEM vérvételre,sem várakozásra nincs szükség.A hepatitisz elleni védőoltás az adott hepatitisz vírussal szemben természetesen védettséget nyújt.A megfelelő higiénés rendszabályok betartásával egyébként a fertőzések kockázata jelentősen csökkenthető.Malária elleni védekezés Madagaszkárra utazók részére ajánlott,de a megbetegedés kockázata kicsi.
Témakörök: terhesség
Tisztelt doktorúr! Tegnap voltam 6 napos vèrzèskimaradàs miatt (28 naposabbik a ciklus ami) ,ès pozitív tesztek miatt ultrahangon, és ott 2 szabàlyos alakú petezsákot làttak, de az egyik 9mm, a màsik pedig csak 4 mm. Ekkora méretkülönbsèggel van esèlye, hogy esetleg mind a kettő megmarad? Vagy aggodalomra adhat okot ekkora különbsèg?Vàlaszàt előre is köszönöm.
Ilyen korai terhesség esetén nagyon nehéz megjósolni a terhesség jövőjét,de természetesen van esélye arra,hogy két egészséges gyermeket szül a jelenlegi méretkülönbség ellenére.
Témakörök: bélbetegség terhesség
Tisztelt Doktor Nő/Úr!

2009 óta diagnosztizált Crohn beteg vagyok, jelenleg Pentasa granulátumot 2x2-t szedek, valamint Normafloret és Gragvidát.
Augusztus 26-án inszeminációm volt, előtte Clostilbegyt tablettát kellett szednem. Jelenleg 5 hetes kismama vagyok, és a múlt hét csütörtöki vérkép eredményemben a TSH érték 3,17 lett. A családtervezési időszakban ez az érték 2 körül mozgott.
Kérem segítségét abban, hogy ezzel a 3,17-es értékkel van-e valami teendő, kellene-e erre gyógyszert szedni. A háziorvosom szerint nincs teendő vele, endokrinológiára nem kaptam beutalót, a magán endokrinológus orvos csak jövő hét szerdán tud fogadni. Okozhat-e vetélést, vagy fejlődési rendellenességet ez 3,17-es érték? Várom megnyugtató válaszát! Köszönettel
Kedves Kérdező!

A várandósság alatt a TSH szint normál tartománya valóban alacsonyabb, de a 3,17-es érték ekkor is ide esik. Egyetértek háziorvosával, én sem adnék Önnek gyógyszert.

Üdvözlettel:

Dr. Pallay Kinga
Témakörök: terhesség gyógyszer
Tisztelt Doktor Úr!

Harmadik gyermek vállalását tervezzük. Férjem szinte mindenre allergiás, így ahhoz, hogy levegőt kapjon és tudjon éjszakánként aludni Nasonex orrsprayt használ naponta 1-2 alkalommal (orrdugulása folyamatos egész éven át, nem szezonális). Kérdésem, hogy az említett szteroid tartalmú orrspray károsíthatja e a baba egészségét, ha ennek használata közben vállalnák gyermeket.

Válaszát előre is köszönöm
Aggodalomra semmi oka,az alkalmazott gyógyszer nem befolyásolja születendő gyermeke egészségét.
Témakörök: terhesség cukorbetegség
Tisztelt Válaszadó!

26 éves nő vagyok, párommal gyermeket tervezünk. Végeztettem inzulinterheléses vizsgálatot, ami kimutatta, hogy inzulinrezisztenciám van. Értékek a következők: Éhgyomri: 15,8; 60 perces: 103; 120 perces: 79,2.
Vércukor éhgyomri: 5,5; 60 perces: 9,4; 120 perces: 6,5.
A háziorvosom Merckformin XR 500mg Retard tablettát írt fel, napi fél szemet kell bevennem.
Súlyfelesleg (is) van rajtam.
A kérdésem az lenne, hogy a gyógyszer az számomra megfelelő?
Válaszát köszönöm!!
Kedves Kérdező!

A metformin (a Merckformin hatóanyaga) terápiás adagja napi 1500-3000 mg, a fél tabletta (250 mg) nem tudja kifejteni a kívánt hatást. A kezelést fokozatosan kell elkezdeni, hogy a szervezet hozzászokhasson a gyógyszerhez, este fél tablettával szokás kezdeni, amelyet fokozatosan kell emelni a kívánt adagolás eléréséig (2x1/2, 3x1/2, 1/2-1/2-1, 1-1/2-1, 1-1-1). A gyógyszer mellett nem szabad megfeledkezni a megfelelő étrendről és a testmozgásról sem.

Üdvözlettel:

Dr. Pallay Kinga
Andrea vagyok.és az lenne a problémám hogy kb 1 honapos terhes lehetek orvosnál nem voltam még.tavaly urologiai vizagálatokra jártam.mert fájt a hasam jobb oldalt nögyogyászatilag nemvolt gond.de a hasi ct én észre vtték hogy idézem kettös vese arteria mind két oldalon.a jobb vese caudalis artériája retrocavalis lefutásu és pyelo ureteralis határon nagy valoszinüségel leszoritást okoz. az orvos tavaszal mütétet javasolt de édesanyám nagyon beteg lett nem tutam elmenni.a kérdésem az lenne milyen kockázata van ha válalnánk a babát. mütéti javaslat a beteg jobb oldali passagezavarát renalis occlusiojátkeresztező érpár tartja fenn.javasolt laparascopos hyneas andersson plasztikaijobb oldali ureter antepositioval. mielöbbi válaszát köszönöm.tisztelettel.
A vese és a húgyhólyag közötti vizeletelvezetést biztosító húgyvezeték/ureter/külső leszorítása,melyet a rendellenesen futó ér okoz,vizeletelvezetési zavart és tartós fennmaradás esetén veseműködési zavart okozhat. A terhesség erre minden rendellenesség nélkül is hajlamosít.Így tehát ennek Önnél fokozott kockázata áll fenn. Átmeneti megoldásként a terhesség alatt a húgyvezetékbe felhelyezett katéter biztosíthat megoldást.

üdvözlettel
Tisztelt Doktornő!

Terhességem 12. heti vérvételének eredménye az alábbi volt: TSH 38,73uIU/ml, szabadT4 0,73ng/dl. Panaszom igazából nincs, bár fáradékony és fázós vagyok.
A 14. héttől kaptam rá Letrox 50-et.
Kérdésem, hogy ez az alulműködés milyen hatással lehetett a babára, ill. másik kérdésem, hogy szükséges/javasolt-e jód bevitele a szervezetembe jódos víz fogyasztásával, vagy tablettával, a mellett, hogy az általam szedett terhesvitamin 150 ?g jódot tartalmaz.

Válaszát előre is köszönöm!
Kedves Kérdező!

A kismama pajzsmirigy-alulműködése a kisbabánál később okozhat zavart a mozgásfejlődésben, illetve tanulási nehézséget. A terhesség alatti jódszükséglet kb. 200-250 mikrogramm/nap, ennek nagy részét fedezi az Ön által szedett terhesvitamin, a többit inkább étrendi úton javaslom bevinni. Jódban gazdagok a különböző halak (különösen a tőkehal és a tonhal), a rákfélék és a tojás, de használhat jódozott konyhasót is. A tabletta formájában történő jódpótlásról mindenképp egyeztessen endokrinológusával.

Üdvözlettel:

Dr. Pallay Kinga
1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23 
Hirdetés