2015. szeptember 2. szerda, Rebeka, Dorina napja van
Nyitólap  >  Címkék
Továbbküldés
Tartalom címe: Címkék

Címke találatok

Keresett címke: vírusfertőzés
Találatok: hírek (0) cikkek (53), gyógyszerleírások (4), orvos válaszol (48), betegségleírások (8)
Összes találat: 113
Témakörök: vírusfertőzés
(az előző levél folytatása)
Októberben újabb kenet vétel történt,eredmény: P2,benignus sejtelvál.járó gyulladás,vírus fert. gyanúja,reaktív sejtelv.járó gyulladás, kontroll 6 hónap múlva.
Semmilyen kezelést nem kaptam. Tüneteim nincsenek,fogamzásgátlót augusztus óta nem kapok,38 éves vagyok.Szeretném megkérdezni, hogy ön mit javasol ebben az esetben. Várom válaszát.Tisztelettel Stégermájer Mónika
A hüvelyben élettani körülmények között is számtalan különböző baktérium található.Ezek egyensúlyban lévén,semmilyen panasz nem okoznak,azonban a szűrés alkalmával vett kenetben az értékelést nehezítő elváltozást idézhetnek elő.Ilyen esetben szükséges a következő szűrés előtt gyulladásellenes kezelést alkalmazni.Az egyensúly felborulása esetén alakul ki a panaszokat okozó hüvelygyulladás.A hüvelyben a baktériumok mellett gombák és virusok is előfordulnak,pl.a méhnyakrák kialakulásában szerepet játszó HPV.Ezt a virust az Önnél elvégzett vizsgálat nem igazolta,és szűrési eredménye is negatív.Aggodalomra tehát nincs oka.
A hüvely gyulladásokkal szembeni ellenálló képességének fokozására alkalmas az Önnél egyszer már alkalmazott Vitagyn C rendszeres, heti egy alkalommal történő használata.
T. Doktor úr!
Mostanában észrevettem, hogy erősebben hullik a hajam, főleg ha picit beletúrok, bár régebben is hullott valamikor jobban. 21 éves vagyok, fiú. Szorongással kezeltek, szedtem gyógyszert, nem tudom, hogy attól lehet-e, valamint voltam GYORS-HIV teszten is, amikor konkrétan a vírust nézte a vérben a doktornő. Negatív, de olvastam, hogy a jó (nem hamis) eredmény esélye 98%. Mivel szorongásos koromban is rettegtem ettől a betegségtől, tüneteket olvastam az interneten, mennyi lehet az esélye annak, hogy HIV fertőzött vagyok, és attól van a hajhullás?
Mi okozhatja?
A nemi szervnél is ha kicsit ,meghúzom, egyből kijön a szőr, ott is, és hajamnál is mindig a kezemben marad 2-3 szál.
Vérvételre el fogok menni, de nem tudom, hogy van-e okom a félelemre főleg a HIV miatt.

Mitől lehet ez? Vagy lehetséges, hogy a szorongás nem múlt el?

Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelt Levélíró!

Ha a kérdéses HIV-teszt negatív lett, akkor nincsen oka az aggodalomra (különösen ha egyébként sem volt érintett ebben a kérdésben, tehát nem érintkezett igazoltan HIV-fertőzött személlyel.)
A haj- illetve szőrhullás ilyen mértéke nem ad szintén aggodalomra okot, hiszen a hajzat, szőrzet vált, váltakozik, nő és hull. Amennyiben hajhullásának mértéke fokozottabb és tartósan fennáll, érdemes orvoshoz fordulni.

A HIV-tesztet meg lehet ismételtetni, de valószínűleg ennek jelentősége nincsen, és a két dolog összefüggése sem valószínű.

üdvözlettel:
Rákszűrés eredményemen ezek szerepelnek P2 negatív HPV gyanú HPV tipizálás 6 hónap múlva kontol.Panaszom amivel orvosomhoz mentem menstruáció után rendszeresen 14 napra kis menyiségü vérzésem volt ami legtöbbször toalett papíron mutatkozót egy két napig tartót és utána újra menstruáció előtti napokba jelentkezett.Kaptam egy gyógyszert amit három hónapon keresztül kell szednem Clostlbegyt.Egy hónapba már szedtem de csak ugyan úgy jelentkezik a problémám most akkor mit csináljak? Lehet hogy rákos vagyok?
Az teljesen biztos,hogy nem rákos!
Félelme alaptalan. Negatív szűrési eredmény esetén még a rákot megelőző elváltozás is kizárható. Az Ön által szedett gyógyszer bizonyos hormonális zavarok esetén javasolt,elsősorban terhesség tervezése esetében. A középidőben jelentkező vérzés a peteérés idejét jelzi,jelentősége nincs. Ha aktuális a családtervezés,szedje a Clostilbegytet, amennyiben még nem kíván terhességet,szedjen fogamzásgátlót. Vérzészavara rendeződni fog.

üdvözlettel:
Azzal a kerdessel fordulok onokhoz,hogy huvelygombam volt es amelett gyulladas is..ezzel egyutt rakszurest is vegeztek majd egy honap mulva kiderult hogy p2 es hpv gyanu..nagyon felek..partenerem nem valtogatom 17eves vagyok. Van okom aggodalomra? Vagy csak a gombas gyulladas miatt lehetett elvaltozas? Koszonom!!!!
Aggodalomra semmi oka! A P2 eredmény teljesen rendben van-ez a normális.A HPV vírus okozta sejtelváltozás gyanúja felmerülhet egyéb gyulladás esetén is.Egyébként a HPV vírus jelenléte sem okoz gondot,addig amíg nem hoz létre olyan elváltozást a sejtekben,amely már a szűrés pozitív eredményében is jelentkezik.
Szakterület: Infektológia
Témakörök: vírusfertőzés
Három hónapja piros folt jött ki a makkomon ezért elmentem bőrgyógyászhoz azt mondták allergiás reakció de?

kötelességük csinálni nemi tesztet, szifilisz hív meg ilyesmi. Nem mentem vissza az eredményért mert nincs semmi ilyen bajom egy partnerem van akivel már ... éves korom óta járok. Gondolom ha valami bajom lenne már felhívtak volna? A telefonszámom is elkérték. Ha jól tudom ilyen titkos teszten csak kapsz egy számot és névtelennek lehet maradni, de mi a helyzet ha egy normál szakrendelőben csinálod?
Kedves Kérdező!

Tudomásom szerint ma Magyarországon kizárólag a HIV szűrés lehet anonim és az is csak meghatározott helyeken. Az eredmény miatt keresse fel ismét a szakrendelőt, mert bár elkérték a telefonszámát, mégis előfordulhat, hogy valami miatt mégsem értesítették, holott pozitív az eredménye. Lehetséges, hogy telefonon nem adnak felvilágosítást, ezért személyesen kell megjelennie, ez azonban arra is alkalmat ad, hogy pozitív eredmény esetén azonnal konzultálhasson az orvossal.

Üdvözlettel:

Dr. Pallay Kinga
Szakterület: Infektológia
Témakörök: vírusfertőzés
T. Doktor nő/úr! Kérdésem lehet, hogy banális, azonban eléggé aggódós vagyok és félek a fertőző betegségektől. A minap frissen borotváltan (láb, hónalj, bikinivonal) mentem egy szálloda wellness részlegébe és az uszodában, gőzkabinban, szaunában, stb. töltöttem az időt. Ez nem is lenne baj, de a borotválkozás közben több apró sebet is ejtettem magamon, ami vérezhetett. Aztán ráültem törülköző nélkül pl. a gőzkabin ülőkéjére, ahol sok más ember is ült, és a sebem érintkezhetett esetleg fertőző testváladékkal, stb. Akkor ezen nem is gondolkoztam, csak utólag merültek fel bennem az aggályos kérdések. Kérdésem, hogy elkaphattam-e ily módon a HIV vírust? Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelt Levélíró!

Az kétségtelen, hogy a HIV-fertőzés bizonyos testfolyadékokon keresztül terjed (ondó, vaginális váladék, vér, anyatej) egyes testfolyadékokkal pedig nem (verejték, könny, vizelet, széklet) és az is hogy elsősorban közvetlen szexuális kontaktus révén (vaginalis szex, orális szex, anális szex, stb.), de kétségtelen hogy vannak egyes határesetek is.
Figyelmébe ajánlom egy amerikai oldal vonatkozó cikkét:
http://www.hiv.va.gov/patient/basics/how-HIV-spread.asp
Javaslom, hogy mindenképpen keresse fel orvosát, ha ezt a helyzetet aggályosnak érezte.

üdvözlettel:
Szakterület: Infektológia
Tisztelt Cimzett!
Megallapitottak,hogy hpv fertozott vagyok.megcsinatattam a tesztet ahol a 6-os szamu eredmeny mutatkozott.A citologiam p2.kerdesem az lenne hogy kaptam ecsetelot,condyline es immunerositot isoprinoine.mar ket dobozzal beszedtem es meg egyet mondott az orvos,hogy szedjek be.viszont allandoan elojonnek a szemolcsok.nem tudom hogy tudnam ezt
megszuntetni.a paromnak is volt tavaly nyaron de azota tunet mentes.a kerdesem az,hogy ha nekem elmulik es neki sem jonnek elo a szemolcsok akkor meg o megfertozhet engem? A masik kerdes az lenne,hogy en magamat is fertozhetem tovabb? Arra gondoltam hogy amikor szunetelni kell az ecsetelovel aloe vera viragjanak a nedvevel kenegetnem.ez segithet? Esetleg valami mas gyogyszer?olvastam azt is hogy a gyogyszernel is kellene ket hetes szuneteket tartani...
Elore is koszonom valaszat!
A HPV vírusra direkt módon ható vírusellenes gyógyszer nincs,viszont egy egészséges immunrendszerű egyén a fertőzést előbb-utóbb leküzdi.Ebben segíthet az immunerősítő hatású Isoprinosine.Ha ez bekövetkezik,újabb szemölcs megjelenésétől nem kell tartania.Egyéb kezelés felesleges,és eredmény nem várható tőle.A gyógyszer szedésére több ajánlott séma is van,az esetlegesen várható jó hatására azonban meggyőző bizonyíték nincs.
Szakterület: Infektológia
Témakörök: vírusfertőzés
Kedves Dr. Úr!!!
Megszeretném kérni, hogy a következő labort értékelje ki, mi a véleménye?! Van ok aggódalomra, ha igen mi, és mit lehet tenni annak érdekében?! Adott a fertőzés, az illető fertőz, hogyan és mikor? Lehet tudni a fertőzés idejét?!
Előre is köszönöm válaszát!

1). Herpes Simplex IgG 7.72 < O.9 ELISA
2). Herpes Simplex IgM O.31 < O.9 ELISA
Tisztelt Levélíró!

Magam nem lévén infektológus, egy laboratóriumi normálérték-táblázat vonatkozó részletét másolom ide Önnek:

Herpes simplex 1 IgM / ELISA DiaPro <1,0 1,0-1,2 >1,2
Herpes simplex 1 IgM / ELISA Vircell <9,0 9,0-11,0 >11,0
Herpes simplex 2 IgM / ELISA DiaPro <1,0 1,0-1,2 >1,2
Herpes simplex 2 IgM / ELISA Vircell <9,0 9,0-11,0 >11,0
Herpes simplex 1 IgG / ELISA Focus <0,9 0,9-1,1 >1,1
Herpes simplex 1 IgG / ELISA Vircell <9,0 9,0-11,0 >11,0
Herpes simplex 2 IgG / ELISA Focus <0,9 0,9-1,1 >1,1
Herpes simplex 2 IgG / ELISA Vircell <9,0 9,0-11,0 >11,0

Tehát látható, hogy nem mindegy milyen vírustesztnek melyik változatával készült a vizsgálat. A szakorvosnak ebből a szempontból kell majd értékelnie a laborleletet.

üdvözlettel:
Témakörök: vírusfertőzés
Tisztelt Doktor úr!
Nemrég HPV 16ot diagnosztizáltak nálam. A citológiám szerencsére jó eredményt hozott. Viszont kezelést, egyéb infot nem kaptam. A neten találtam egy indole-3 carbinol nevű vitamint, amiről azt írták, hogy kialakult HPV esetén napi 2szer kell szedni 3 hónapon át a párommal együtt. Önök mit ajánlanak? Esetleg tudnak más vitamint?
A párom sajnos nem tud óvszert használni mert allergiás rá. Mit javasolnak, hogy kerülhetnénk el az oda- visszafertőzést?
Másik kérdésem pedig, hogy a fogamzásgátlóim hosszabb távú használata után hüvelyszárazság jelentkezik. Korábban a Mercilon szedését abbahagytam, a panaszaim teljesen elmúltak. A Yadinet több, mint egy éve szedem és ismét problémám van. Egy ismerősömnek az Ovestin krém használatát javasolták a fogamzásgátlóval egyidejűleg. A HPV nem kizáró ok a krém használatára?
Válaszát előre is köszönöm!
A magas kockázatú HPV vírusok-ezek közé tartozik a 16-os típus is-a hordozók csekély részében méhnyakrák kialakulását okozhatják.
Ez természetesen hosszú, több évig tartó folyamat, és fél évenkénti citológiai vizsgálattal még a rákot megelőző állapot felismerhető, és kis műtéti beavatkozással a folyamat megállítható. Negatív, tehát jó citológiai eredmény mellett kezelésre nincs sem lehetőség, sem szükség. Ugyanis nincs direkt módon a vírusra ható szer. Azonban egy egészséges ellenálló képességgel rendelkező szervezet a fertőzést legyőzi, és a vírus eltűnik a szervezetből. Ez évenkénti HPV vizsgálattal ellenőrizhető. Egyes vélemények szerint - bár ez nem bizonyított - az immunerősítő szerek segíthetnek a fertőzés leküzdésében. Valószínűleg ezek közé tartozik az Ön által talált vitamin is. Ártani valószínűleg nem árt, hatásossága azonban kérdéses. Párja,ha fogékony volt a fertőzésre, már valószínűleg megkapta, így ez ellen nincs teendő. A hüvelyszárazság ellen természetesen használható az Ovestin krém, Cikatridina krém, vagy hüvelykúp.

üdvözlettel:
Szakterület: Infektológia
Kérdésem az lenne, hogy mennyire kell megijednünk attól, hogy ha bárhol egy kóbor kutya megnyalja a gyerekünk vagy a mi kezünket, és nem tudjuk, hogy az állat tartozik-e valakihez, ill. be van-e oltva veszettség ellen egyáltalán? Ugyanis a lányom imádja a kutyákat, és bárhova megyünk, mindig kapcsolatba kerül idegen kutyákkal. Olvastam, hogy nem csak harapással terjed a veszettség vírusa, hanem benyálazással is, valamint nyálkahártya fertőződésével. Egyébként a nyálkahártya fertőződése mit jelent pontosan? Azt, pl. hogy a kutya által benyálazott kezünk hozzáér a szem nyálkahártyájához, vagy a száj nyálkahártyájához és így kerül be a vírus a szervezetbe?
Várom válaszukat.
Tisztelt Levélíró!

A lyssa virus, a veszettség (rabies) vírusa tipikusan a veszett állatok harapása útján terjed. Orvosi szakkönyv szerint
"... nyálkahártyára, vagy bőrsérülésre került (fertőzött) nyál ritkán okoz veszettséget. Más igen ritka esetekben a légutakon keresztül figyeltek meg átvitelt. Világszerte a veszett kutyák jelentik a legnagyobb veszélyt az emberre nézve..."
Szerintem kerülni kellene ennek ellenére minden lehetséges kontaktust, főként ismeretlen, idegen állattal, és főként ha az szokatlan módon viselkedik. A vírus neurotróp, tehát be kell kerüljön a vérbe, majd onnan az idegek útján a gerincvelőbe és az agyba. (majd onnan kerül az állatok nyálmirigyébe, nyálába.)
Tanácsom tehát a lehetséges teljes higiénia, szemhez még véletlenül se nyúljunk piszkos kézzel, ezek csak általános elvek persze, bármely fertőzésre. A személyes higiénia igen fontos, kisgyermeket kóbor kutyához ne engedjenek, megtalálhatatlan, hogy volt-e oltva.
Bármilyen gyanús tünet, illetve az állat okozta sérülés, harapás esetén azonnal orvoshoz kell fordulni.

üdvözlettel:
1  2  3  4  5 
Hirdetés