Jelenlegi hely

Hirdetés

A meddőség egyik oka a progeszteron hormon hiánya. Milyen tünetei vannak és hogyan segíthetjük elő a progeszteron termelődését?

A fogamzásgátló az egyik leghatékonyabb, és legkényelmesebb módja a családtervezésnek. Sajnos azonban sok olyan hatása is van a fogamzásgátlóknak, amikről nem igazán tudunk, és amikkel nem árt számolni.

A várandós kismamák ugyanúgy kívánják a szexet, mint más nőtársaik. De mi a helyzet akkor, ha veszélyeztetett terhességgel állunk szemben? Valóban kárt tud okozni a babának?

Azok a nők, akik családot szeretnének alapítani, a terhességi tesztet minden egyes alkalommal reménnyel telve csinálják meg. Ha pedig pozitív, akkor a fellegekben járnak. Sajnos egyes esetekben az örömöt nem sokkal később követi egy vérzés, és a nők értetlenül állnak a kialakult helyzet előtt.

A terhességi magas vérnyomást, vagy más néven preeclampsia betegséget a mai napig is sokan nem veszik komolyan, aminek hátterében valószínűleg a kevés ismeretanyag, illetve a rossz beidegződés áll.

A babatervezés időszakában a nők számára egy kérdés fontos: megfelelő-e a ciklusom? Ez érthető is, hiszen ez alapfeltétele a családalapításnak, ám így, önmagában ez nagyon kevés. A peteérés és a menstruáció ugyanis nem feltétlenül jár együtt.

A meddőség réme igen komolyan veszélyezteti a párokat. Nem csak testileg, hanem lelkileg is próbára teszi az embert, kikezdi a kapcsolatokat. Azonban nem mindegy, hogy hogyan is értelmezzük a meddőség kifejezést, hiszen ezen nagyon sok múlhat!

A hormonális fogamzásgátló tabletták szedése a nem kívánt terhességgel szembeni egyik legbiztosabb védekezési módnak számít. 

Sokan félnek a szüléstől, és nem is kifejezetten a fájdalom miatt. A félelem forrása az, hogy esetleg a vagina nem annyira rugalmas, hogy a szülést követően visszaálljon eredeti formájára, illetve hogy a gát mennyire fog roncsolódni. 

Magyarországon minden ötödik pár küzd meddőségi problémákkal, orvosi segítséggel azonban jó eredménnyel segíthető elő a terhesség.