Jelenlegi hely

Hirdetés

Csakra-gyógyítás

Gyógyítsd a csakráid - egyszerűbb, mint hinnéd! Az, hogy a színek összefüggenek a betegségekkel, nem új keletű, hiszen maguk a betegségek is előidéznek különböző színeket a testen.

Hirdetés

Csakra-gyógyításGondoljunk csak arra, hogy a láz kipirulást, a fagyás elkékülést, az ütés, zúzódás kék, lila foltokat, a szívbetegség vöröses bőrszínt okoz a testünkön. Sokszor diagnosztikus értékű, hogy a beteg testrész feletti területen vagy máshol a bőrön (pl. az arcon) milyen színű elszíneződés jelenik meg.

Ugyanígy igaz az is, hogy a színekkel eredményesen gyógyíthatjuk a testi tüneteket. Bizonyos betegségek és lelkiállapotok színéhséget váltanak ki, így például tüdőbetegség esetén piros színt kívánhat a beteg, epebetegség esetén pedig sárgát. Ha tudjuk, hogy melyik csakránkhoz tartozik a beteg szerv, akkor a csakra színének különböző alkalmazásával, például az adott csakra színével azonos színű ruha viselésével segíthetjük a gyógyulásunkat.

A vörös, a narancs és a sárga


A vörös szín aktivizál, erőt ad, növeli a pulzust és a vérnyomást, segíti a vérkeringést; használható fáradékonyság, nem gyulladásos bőrbetegségek, vérszegénység, a nemi szervek betegsége ellen.

A narancs ösztönző hatású a szervezetre, hiszen segíti a koncentrációt, növeli az immunitást, hatásos depresszió, megfázás, fáradékonyság, reuma, hörghurut, köhögés, a lép és a hasnyálmirigy betegségei, valamint étvágytalanság ellen (fokozza a bélperisztaltikát), és elhízás esetén is alkalmazható.

A sárga szín segíti a logikus gondolkodást, serkenti a kiválasztást, jótékonyan hat cukorbetegségre, mert növeli az inzulin mennyiségét, hatásos ödéma, vizenyő, az alsó végtagok bénulása, valamint az emésztőrendszer problémái és hólyaggyulladás ellen is. A citromsárga serkenti az agyműködést, míg a zöldessárga nyugtatja az idegrendszert.

A zöld, a kék és a lila


A zöld az általános regenerálódás színe, ezért kiválóan alkalmazható krónikus fáradékonyság, szembetegségek, valamint a vegetatív idegrendszer zavarai ellen, de javasolható kiegészítő kezelésként daganatos betegségeknél, szívpanaszokra, fejfájásra, égési sebek gyógyítására, illetve értágító hatása is ismert, és csökkenti a vérnyomást.A kék lassítja a pulzust, csökkenti a vérnyomást, görcsoldó hatású, jótékony a mirigyekre, enyhíti a klimaxos tüneteket (főként a hőhullámot), de használható pajzsmirigybetegség, torokgyulladás, gégehurut, rekedtség ellen, vagy az aranyér csökkentésére, fogfájásra, fogzási panaszokra, alvászavarokra, lámpalázra, gyulladásos betegségekre, szembetegségekre és fülbetegségekre is. Csökkenti a túlsúlyos beteg étvágyát, és általános fájdalomcsillapító hatású.

A lila köztudottan a spiritualitás színe, segíti a meditációt, egyensúlyba hozza a két agyféltekét, művészetre inspirál, jótékonyan hat a központi idegrendszerre, és kiválóan alkalmazható epilepsziára, álmatlanságra, valamint a fejbőr elváltozásai esetén és a nyirokkeringés zavarai ellen is.

A színek alkalmazása egyszerű, hatékony módszer, ami segíthet egészségünk megőrzésében, és tudatos használatukkal kedvezően alakíthatjuk hangulatunkat a mindennapokban.

A vonzás törvénye


A vonzás törvénye egy létező természeti törvény. Arról van szó, hogy amire sokat gondolsz, azt anélkül, hogy tudnál róla, bevonzod az életedbe mint egy mágnes. Ezért annyira fontos, hogy válogassuk meg mire gondolunk és miket beszélünk. Kattints a képre a videóért!

Jót, jó helyre


Az első csakra a Gyökércsakra, amelynek színe a vörös, szervei a vese és a mellékvese, a vastagbél, valamint a csontok, fogak és a gerincoszlop. Akinek tehát problémái vannak ezekkel a szervekkel, azoknak mindenképpen érdemes piros színű szoknyát, nadrágot, stb. viselniük.

A második csakra a Nemi- vagy Szexcsakra, amelyhez a narancssárga kapcsolható. Szervei az ivarmirigyek, a nemi szervek, a méh, a prosztata és a vékonybél. Ha például valamelyik nemi szerveddel van problémáid, akkor mindenképpen jótékony hatással lehet rád, ha narancsszínű fehérneműt viselsz.

A harmadik csakra a Napfonat, melynek színe a sárga, és amelyhez a hasnyálmirigy, a máj, az epe, a gyomor és a lép tartozik. Akinek betegségei ezekhez a szervekhez kapcsolódik, sokat javíthat problémáin, ha sárga színű felsőruházatot visel rendszeresen.

A negyedik csakra a Szívcsakra, amelyhez a zöld színt kapcsoljuk.
Ehhez a csakrához természetesen elsősorban a szív tartozik, de ugyanide soroljuk a csecsemőmirigyet, a tüdőt és a testünk teljes bőrfelületét is. Ha problémád van a szeretet megélésével, vagy önmagad elfogadásával, akkor minél gyakrabban viselj zöld színű felsőt, pulóvert, blúzt, inget, vagy zöld követ tartalmazó medált, mert ennek a színnek az energetikája felébreszti benned ezt az érzést, ezzel együtt pedig egészségi állapotodon is javíthatsz.

Segíts magadon!


Az ötödik csakra a Torokcsakra, melynek színe a világoskék, szervei pedig a hangképző szervek, a nyelőcső, a légcsők, a nyak és pajzsmirigy. Akinek gyakran vannak légúti problémái, torokgyulladása, stb., nagyon jól teszi, ha beszerez egy világoskék színű kendőt vagy sálat, és ezt mindennap viseli. Egészségi állapotán igen gyorsan javít majd ennek a színnek az energetikája.

A hatodik csakra a Homlok- vagy Harmadikszem-csakra, színe az indigókék, szervei az agyalapi mirigy, a kisagy, a homloküreg, az arcüreg, a szem és a fül. Ha ezekhez a szervekhez kapcsolódó betegséged vagy betegséghajlamod van, mindenképpen fontos, hogy beszerezz magadnak valamilyen indigókék színű homlokkendőt, stb.

A hetedik, legfelső csakra a Koronacsakra, amelyhez a lila szín kapcsolódik, és amelynek szervei a tobozmirigy, valamint a nagyagy. Akinek például gyakran van migrénes fejfájása, mindenképpen fontos, hogy hordjon rendszeresen lila színű fejkendőt, sapkát, stb.Hirdetés