Hirdetés

Szüntesse meg fejfájását gyógynövényekkel!

Szüntesse meg fejfájását gyógynövényekkel!A fejfájás sok ember életét megkeseríti, ami rossz esetben akár munkaképtelenséget is okozhat. Vannak, akiknél csupán néha-néha jelentkezik, de olyanok is akadnak, akiknek visszatérő a probléma. Amennyiben semmilyen szervi eltérés nem áll a kínzó fejfájás mögött, úgy a gyógynövényeket is segítségül hívhatjuk, hogy mihamarabb leszámolhassunk a kellemetlen panasszal.

Az immunrendszerre ható gyógynövények - 1. rész

Az immunrendszer befolyásolására többféle növényi hatóanyag, illetve készítmény használható. Szervezetünket a fentieken kívül tartós idegi és fizikai megterhelések is érhetik, az ezekhez való alkalmazkodás (adaptáció) elősegítésére számos ún. adaptogén hatású növényi szer áll rendelkezésünkre.

Gyógyteák hatalma

Nem tud megszólalni? Gyógyteát neki! Kit ne kínozna legalább egyszer a tél folyamán a rekedtség? A számos orvosság helyett olykor hatásosabbak lehetnek a gyógynövények.

Gyógynövények: az aloe vera

Gyógynövények - aloe veraRégóta igen népszerű gyógynövény. A valódi - vagy orvosi aloe eredete Szudán tájaira tehető. Száraz klímán él, Afrikában és India egyes részein igen elterjedt. Alkalmazása az ókorból ered, nagy múltra tekint vissza, bár az újabb keletű tudományos vizsgálatok eredményei nem mindig egyértelműek hatásait illetően.

Gyógynövények - Ginkgo biloba

Gyógynövények - Ginkgo bilobaValódi földtörténeti ritkaság, a páfrányfenyők egyetlen élő faja, Távol-Keleten őshonos, főként Kínában és Japánban. Tradicionálisan imsert gyógyító hatású szer készül belőle, mely az utóbbi évtizedekben egyre népszerűbb.

A vérehulló fecskefű és jótékony hatásai

A vérehulló fecskefüvet sokáig gyomnövényként tartották számon, későbben tejnedvével szemölcsöket kezeltek, ma már több célra is alkalmazzák, kivonata belsőleg csak orvosi felügyelet mellett adható.

A borsos varjúháj... gyógyít vagy mérgez?

A borsos varjúháj... gyógyít - vagy mérgez?A borsos varjúháj misztikuma... Több ezer éve velünk él, de azóta sem sikerült kideríteni, hogy végül is gyógyít, vagy mérgez ez a sziklakertekben is gyakran feltűnő kis virág, a borsos varjúháj.

 

Gyógynövények - a gyömbér

A gyömbér közkedvelt fűszer, de talán kevésbé köztudott, hogy gyógyhatással is rendelkezik. Kínában már Kr. e. előtt több évszázaddal használták, Marco Polo is említi könyvében. A középkorban jelentős szerepet játszott a fűszerkereskedelemben. A 16. század óta Amerikában is ismert. Ma Dél-Ázsiában, Dél-Amerikában és Nyugat-Afrikában termesztik.

A bükki füvesember 10 tanácsa az egészséges élethez

Akit kicsit is érdekel a természetes gyógymód, annak Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember alap. Mára már élő legendává nőtte ki magát gyógyteakeverékeivel, tinktúráival. Most leírtuk a 10 legfontosabb tanácsát, mely az egészséges élethez szükséges!

Fokhagyma, zsurló, hársfa - mire jók és miért?

A fokhagymát és készítményeit arteriosclerosis és a következtében fellépő tünetek, mint a magas vérnyomás, szédülés, koncentrációs zavarok, fejfájás, alvászavarok, illetve agyvérzés, szívinfarktus megelőzésére és infarktus után használják. Az arteriosclerotikus plakkok kialakításában a lerakódott koleszterin oxidációja is szerepet játszik, így a fokhagyma antioxidáns hatása nagy jelentőségű a plakkok kialakulásának megakadályozásában.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Gyógynövények csatornájára