Hirdetés

Stresszcsökkentés természetesen

A stressz a mindennapi életünk része, ám nem mindegy, ki felett mennyire uralkodik el. Sajnos manapság a szorongás és a depresszió népbetegségnek számít, amit nem ritkán gyógyszeresen kezelnek. Azonban nem csupán a kemikáliák, hanem enyhébb esetben a gyógynövények is segítségünkre lehetnek a feszültség leküzdésében.

Személyiségzavarok

Személyiségünk, belső élményeink és megnyilvánulásaink együttese tartós mintázatot alkot, megjósolható, adott helyzetben hogyan fogunk viselkedni. Normális esetben ez dinamikusan változhat: megpróbáljuk a legmegfelelőbbnek tartott viselkedést mutatni. A személyiségzavarban szenvedőek viszont erre nem képesek, viselkedésük rendkívül tartós és rugalmatlan.

6 hasznos tipp a memória fényesítésére

Szagolj rozmaringot, egyél agyfényesítő ételeket, rágózzál, játsszál társasjátékokat, figyeld agyad működését alvás közben is, mozogj eleget. Így visszafelé utazhatsz az időben, azaz óvhatod agyműködésed, memóriád épségét idősebb korban is...

A 10 leggyakoribb rémálom - és jelentése

A 10 leggyakoribb rémálom - és jelentéseA rémálmok, bármilyen ijesztőek is, hozzátartoznak az éjszakai pihenéshez. Míg a kellemes álmaink általában a vágyainkat tükrözik, a rémálmok a stresszhez és a mindennapi szorongásainkhoz köthetőek.

 

5 ok, miért érezzük fáradtnak magunkat

Ha reggelente sem ébredünk kipihenten, és napközben sem érezzük túl energikusnak magunkat, annak több oka is lehet. Dr. Vida Zsuzsanna neurológus, alvásspecialista, a JóAlvás Központ orvosának segítségével öt lehetséges magyarázatot sorolunk fel.

5 tipp a békés karácsonyért

Végre itt vannak az ünnepek. Karácsonyi fények, illatok, dallamok mindenhol. És az ajándékozás. Vagy mégsem? A karácsonyi menü kiválasztása, bevásárlás és sorban állás… A vendégek fogadása, takarítás, díszítés… Biztos, hogy erről kell, hogy szóljon az adventi készülődés?

Mindennapi nyűgjeink okai... tudtuk ezt?

Mindennapi nyűgjeink okai... tudtuk ezt?Rossz hangulatunk okai időnként teljesen nyilvánvalók, például amikor munkába menet beragadunk a dugóba, vagy hazatértünkkor csőtörés fogad a fürdőszobában. Máskor viszont a rosszkedv szinte a semmiből tör ránk, lehervasztva korábbi kedélyes lelkiállapotunkat. Mi lehet e mögött? Lássunk néhány meglepő tényezőt, amelyek szinte észrevétlenül ronthatják el a hangulatunkat.

 

Az elhízás lelki tényezői

Az elhízás lelki tényezőiAz elhízás lelki tényezői... A kövérség nem csupán túlevés miatt alakulhat ki. A testsúlynövelő lelki terhek is jelentősen befolyásolják a súlygyarapodást.

 

Színek titkai - mit mondanak el a lelkünkről?

A pszichológia szerint színválasztásunk, színkedvelésünk nagyon egyéni jellemző, alapvetően összefügg lelkületünkkel, alaptermészetünkkel. A színek köztudott módon érzelmeket keltenek, fokozhatják étvágyunkat, sőt egyes színek még a babákat is megríkathatják… A színpszichológia megmutatja személyes színkedvelésünket és azokat a kulturális és szociális hatásokat amelyek ezt befolyásolni képesek. Lássuk, melyek a színek titkai!

Oldalak

Feliratkozás RSS - Lelki egészség csatornájára