Hirdetés

6 hasznos tipp a memória fényesítésére

Szagolj rozmaringot, egyél agyfényesítő ételeket, rágózzál, játsszál társasjátékokat, figyeld agyad működését alvás közben is, mozogj eleget. Így visszafelé utazhatsz az időben, azaz óvhatod agyműködésed, memóriád épségét idősebb korban is...

A 10 leggyakoribb rémálom - és jelentése

A 10 leggyakoribb rémálom - és jelentéseA rémálmok, bármilyen ijesztőek is, hozzátartoznak az éjszakai pihenéshez. Míg a kellemes álmaink általában a vágyainkat tükrözik, a rémálmok a stresszhez és a mindennapi szorongásainkhoz köthetőek.

 

5 ok, miért érezzük fáradtnak magunkat

Ha reggelente sem ébredünk kipihenten, és napközben sem érezzük túl energikusnak magunkat, annak több oka is lehet. Dr. Vida Zsuzsanna neurológus, alvásspecialista, a JóAlvás Központ orvosának segítségével öt lehetséges magyarázatot sorolunk fel.

5 tipp a békés karácsonyért

Végre itt vannak az ünnepek. Karácsonyi fények, illatok, dallamok mindenhol. És az ajándékozás. Vagy mégsem? A karácsonyi menü kiválasztása, bevásárlás és sorban állás… A vendégek fogadása, takarítás, díszítés… Biztos, hogy erről kell, hogy szóljon az adventi készülődés?

Mindennapi nyűgjeink okai... tudtuk ezt?

Mindennapi nyűgjeink okai... tudtuk ezt?Rossz hangulatunk okai időnként teljesen nyilvánvalók, például amikor munkába menet beragadunk a dugóba, vagy hazatértünkkor csőtörés fogad a fürdőszobában. Máskor viszont a rosszkedv szinte a semmiből tör ránk, lehervasztva korábbi kedélyes lelkiállapotunkat. Mi lehet e mögött? Lássunk néhány meglepő tényezőt, amelyek szinte észrevétlenül ronthatják el a hangulatunkat.

 

Az elhízás lelki tényezői

Az elhízás lelki tényezőiAz elhízás lelki tényezői... A kövérség nem csupán túlevés miatt alakulhat ki. A testsúlynövelő lelki terhek is jelentősen befolyásolják a súlygyarapodást.

 

Színek titkai - mit mondanak el a lelkünkről?

A pszichológia szerint színválasztásunk, színkedvelésünk nagyon egyéni jellemző, alapvetően összefügg lelkületünkkel, alaptermészetünkkel. A színek köztudott módon érzelmeket keltenek, fokozhatják étvágyunkat, sőt egyes színek még a babákat is megríkathatják… A színpszichológia megmutatja személyes színkedvelésünket és azokat a kulturális és szociális hatásokat amelyek ezt befolyásolni képesek. Lássuk, melyek a színek titkai!

Stresszcsökkentés természetesen

A stressz a mindennapi életünk része, ám nem mindegy, ki felett mennyire uralkodik el. Sajnos manapság a szorongás és a depresszió népbetegségnek számít, amit nem ritkán gyógyszeresen kezelnek. Azonban nem csupán a kemikáliák, hanem enyhébb esetben a gyógynövények is segítségünkre lehetnek a feszültség leküzdésében.

A nevetés gyógyító ereje

A nevetés gyógyító erejeA mosoly, a nevetés összehozza az embereket, boldogsággal és meghittséggel tölt el mindenkit. Előidézhet egészséges fizikális változásokat is az emberi szervezetben. Erősíti az immunrendszert, fokozza az energiát, csökkenti a fájdalmat, és stressz ellen is kiváló „orvosságnak” bizonyul. A humor maga bizony fertőző. A felmorajló nevetés hangja sokkal ragályosabban hat, mint bármilyen köhögés, vagy tüsszentés. Az egyik leghatékonyabb orvosság, – és még fizetnünk sem kell érte!

Oldalak

Feliratkozás RSS - Lelki egészség csatornájára