Jelenlegi hely

Hirdetés

Íme a finom és különleges húsvéti kalács receptje.

Kora tavasszal az erdőt járva magunk is szedhetünk medvehagymát, csalánt, egyéb szezonális vadnövényt. Ezek többsége gyógynövény is, érdemes őket bevinni a konyhába. Most egy egyszerű krumplifőzeléket dobunk fel egy kis zölddel.

Egy hasznos vitaminpótló étel a szürke téli napokban!

Gyümölcsös vagdalt hús

Hozzávalók:
70 dkg darált sertéshús (lehet a fele marhahús),
1 tojás,
só, törött bors,
4 alma,
1 kanál olaj,
1 zsemle,
1 dl tej.

A répatörténelmet a babilóniaiak, az egyiptomiak kezdték jegyezni, majd a görögök és a rómaiak is folytatták, csak éppen még mint vadon termő növényt, főként gyógyászati célokra használva.

Alacsony glikémiás indexű xilittel, lassan felszívódó Graham liszttel és vitamindús sütőtökkel készül, a hozzáadott gyömbérrel és fahéjjal pedig már a karácsony hangulatát idézi. Varga Dóra, a Budai Endokrinközpont dietetikusának új receptjét ajánljuk diétázóknak és a reform ételek iránt érdeklődőknek egyaránt.

Hozzávalók

A réteshez:

  • 1 ek olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg csirkemáj
  • őrölt kakukkfű
  • őrölt fekete bors
  • 1 csomag konyhakész leveles tészta
  • 2 ek búzadara
  • 1 db tojás
  • 2 ek szezámmag

A raguhoz:

Hozzávalók: 1,5 bögre zabliszt 1 teáskanál sütőpor 1/4 teáskanál szódabikarbóna 2 evőkanál xilit 1 tojás 1 doloz natúr joghurt 1 bögre tej 2 evőkanál őrölt lenmag fél narancs picire felkockázva 1/4 bögre friss narancslé 1/3 bögre áfonya Elkészítés: 1. Egy nagy tálban keverd össze a zablisztet, sütőport, szódabikarbónát, majd add hozzá a xilitet, őrölt lenmagot. 2. Ehhez a keverethez add hozzá a tojást, joghurtot, tejet - jól keverd össze 3. Keverd hozzá a narancslét, narancsdarabokat és az áfonyát 4. Süsd ki úgy, mint egy átlagos palacsintát

Diétázók számára ajánlott finomság.

Itt a gombaszezon , amikor finomabbnál finomabb receptek várnak arra, hogy elkészítsük őket. Ezért mi is összeszedtünk néhány ötletet, amivel meglepheti a családot.