Íme a finom, foszlós és különleges húsvéti kalács receptje.
Egy hasznos vitaminpótló étel a szürke téli napokban: íme a reteksaláta!
Hamarosan itt a karácsony! Ideje elővenni a legjobb sütirecepteket. Próbáljátok ki a mandulás kalácsot!
Kora tavasszal az erdőt járva magunk is szedhetünk medvehagymát, csalánt, egyéb szezonális vadnövényt. Ezek többsége gyógynövény is, érdemes őket bevinni a konyhába. Most egy egyszerű krumplifőzeléket dobunk fel egy kis zölddel.
Gyümölcsös vagdalt hús
Hozzávalók:
70 dkg darált sertéshús (lehet a fele marhahús),
1 tojás,
só, törött bors,
4 alma,
1 kanál olaj,
1 zsemle,
1 dl tej.
A répatörténelmet a babilóniaiak, az egyiptomiak kezdték jegyezni, majd a görögök és a rómaiak is folytatták, csak éppen még mint vadon termő növényt, főként gyógyászati célokra használva.
Alacsony glikémiás indexű xilittel, lassan felszívódó Graham liszttel és vitamindús sütőtökkel készül, a hozzáadott gyömbérrel és fahéjjal pedig már a karácsony hangulatát idézi. Varga Dóra, a Budai Endokrinközpont dietetikusának új receptjét ajánljuk diétázóknak és a reform ételek iránt érdeklődőknek egyaránt.
Hozzávalók
- 1 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 50 dkg csirkemáj
- őrölt kakukkfű
- őrölt fekete bors
- só
- 1 csomag konyhakész leveles tészta
- 2 ek búzadara
- 1 db tojás
- 2 ek szezámmag
A raguhoz:
Hozzávalók: 1,5 bögre zabliszt 1 teáskanál sütőpor 1/4 teáskanál szódabikarbóna 2 evőkanál xilit 1 tojás 1 doloz natúr joghurt 1 bögre tej 2 evőkanál őrölt lenmag fél narancs picire felkockázva 1/4 bögre friss narancslé 1/3 bögre áfonya Elkészítés: 1. Egy nagy tálban keverd össze a zablisztet, sütőport, szódabikarbónát, majd add hozzá a xilitet, őrölt lenmagot. 2. Ehhez a keverethez add hozzá a tojást, joghurtot, tejet - jól keverd össze 3. Keverd hozzá a narancslét, narancsdarabokat és az áfonyát 4. Süsd ki úgy, mint egy átlagos palacsintát