Jelenlegi hely

Hirdetés

A friss eper nagyszerű egészségügyi hatásairól már sokat olvashattunk, de azt is érdemes tudni, hogy nemcsak akkor vannak jó hatásai a szervezetünkre, ha megesszük, hanem akkor is, ha a bőrünkre tesszük! Hogyan szépülhetünk meg a segítségével?

Akár nőkről, akár férfiakról legyen szó, az egészséges, fényes és erős hajkorona mindenkinek fontos. A hajunk nagyon sokat elárul az egészségünkről, esetleges betegségeinkről, de arról is, hogy hol tudnánk javítani az életmódunkon.

Sokan nem számolnak azzal, hogy ha le is adják a felszedett kilókat, a has bőre megereszkedhet. Hogy lehet eltüntetni, újra feszessé tenni a hasat?

Végre megérkezett az igazi tavasz és vele a napsütés, elkezdődhetnek a szabadtéri programok, sőt, lassan már a nyári terveinket szövögethetjük. Annak érdekében viszont, hogy mindennek valóban csak a napos oldalát tapasztaljuk meg, fontos beszélnünk a fényvédelemről. 

A száj sarkának érzékennyé válása, kirepedezése, viszketése, esetleg vérzése rendkívül kellemetlen betegség, a cheilitisz, mely az idősebb korosztályt, illetve a fogászati problémákkal küzdőket gyakrabban érintheti.

Lézeres szőrtelenítést otthoni géppel vagy kozmetikában végezzünk? Hónapokig tart, amíg eredményes és fáj? Számos félinformáció és tévhit kering ezzel a modern és hatékony technológiával kapcsolatban. 

Sok bőrprobléma melegágyául szolgálhatnak, úgyhogy érdemes felszámolni azt a 6 hétköznapi szokást, amelyek elhagyásával akár napokon belül látványos eredményt érhetünk el.

A téli időszakban még az egyébként normál ápolást igénylő bőr is érzékenyebb, szárazabb lehet. A fűtési szezon kezdetével a lakások levegője gyakran túl száraz, és emellett a hűvösebb, szeles időjárás is kiszáríthatja bőrünket.

A benőtt köröm tulajdonképpen azt jelenti, hogy a köröm éles, hegyes széle „belenő” a köröm mellett található, lágy, puha bőrrészbe, és ott nemcsak kellemetlenségeket, de erős fájdalmakat is okozhat. A benőtt köröm a legtöbb esetben a lábon jelenik meg, de a kezünket is érintheti ez a probléma.

Fejben már kész az ünnepi menüsor? A karácsonyi finom falatok akár szépségünket is ápolhatják: mutatjuk, melyek ezek!