Jelenlegi hely

Hirdetés

A haj életünk bármelyik időszakában elkezdhet őszülni. Általában mindkét nemnél a 30-40-es évekre jellemzőek az első ősz hajszálak, akár nagyobb tömegben is. Itt merül fel először a kérdés, hogy használjunk-e hajfestéket. Vannak persze "nem tüneti" kezelési módszerek, amelyek szerencsésebbek a hajfestésnél, főleg a vitamin-és étrend-kiegészítő szerek szedése. Mi hatásos?

hámlasztás, foltok, bőr, barnás, bőrápolás, májfolt, napfolt, fényvédelem

Ha nem védjük kellőképpen a bőrünket a napfénytől, barna foltok jelenhetnek meg rajta, amelyek sokkal idősebbnek mutatják az embert, mint amilyen. Elkerülni ezeket az elváltozásokat szinte lehetetlen. Szerencsére azonban – ha nem is tüntethetőek el teljesen – ez az esztétikai probléma kezelhető ősszel és télen!

SZPONZORÁLT TARTALOM

Sajnos még napjainkban sem köztudott tény, pedig nem minden fényvédő készítmény egyforma. A jelenleg forgalmazottak mintegy háromnegyede hatástalan, vagy olyan vegyi anyagokat tartalmaz, amely káros lehet egészségünkre is.

Az életmódunk olyan jelentős hatással van az egészségünkre, hogy bizonyos szokások bevezetésével, megváltoztatásával hosszú évekkel tovább élhetünk.

Számtalan ember bőrén lelhetők fel kisebb-nagyobb májfoltok, melyek az esetek többségében veszélytelenek, ám előfordulhat, hogy valamilyen hormonális betegségre hívják fel a figyelmet. 

A zsíros bőr gyakran együtt jár tágabb pórusokkal is, ugyanakkor talán kevésbé ráncosodik. Peterman Krisztinának, kozmetikus mesternek, gyógykozmetikusnak tanácsait követve pedig a zsíros bőr nyáron is jól karbantartható, a problémái kezelhetők.

Ápold a tested szőlővel! Ha szeretnéd bőrödet megfiatalítani, a szőlő kincsnek bizonyul: akár nassolod, akár krém vagy olaj formájában használod, csodát művel a bőröddel.

A plasztikai trendek is folyamatosan változnak, ami tegnap még menő volt, az mára már meghaladott. Ilyen a hialuronsavas kezelés is, amit kezd felváltani a saját zsírral történő töltés. Melyik a jobb?

A nyári hónapokban az egyik leggyakoribb bőrprobléma a napégés. Számos olyan tanácsot kaphatunk, melyek – elvileg – meggyorsíthatják a gyógyulást. Néhány szer azonban többet árt, mint amennyit használ! Mit kerüljünk el, és mit kenjünk a bőrünkre?

Mit árul el rólunk a körmünk?

A szép, ápolt kéz és köröm rendkívül sokat elárul a tulajdonosáról: odafigyel magára, igyekszik jó benyomást kelteni másokban. Azonban a körmünket nemcsak esztétikai szempontból érdemes rendszeresen megvizsgálni: meglepően sokat elárulhat ugyanis az általános egészségi állapotunkról.