Hirdetés

Hogyan kezelhető a téli bőrszárazság?

A téli időszakban még az egyébként normál ápolást igénylő bőr is érzékenyebb, szárazabb lehet. A fűtési szezon kezdetével a lakások levegője gyakran túl száraz, és emellett a hűvösebb, szeles időjárás is kiszáríthatja bőrünket. A száraz bőr ápolásához Peterman Krisztina, a Dermatica kozmetikusának tanácsai nyújtanak segítséget.

Pakoljunk...! (arcpakolások titkai)

arcpakolások titkaiOtthoni "csináld magad" arcpakolások... Gyújts meg néhány gyertyát, ülj be egy kád forró vízbe a kedvenc magazinoddal, saját pakolásoddal az arcodon, és relaxálj!

 

A top 5 bőrszépítő étel

Talán bele sem gondolunk, hogy évente hány milliárdot költünk bőrápolási termékekre, fiatalító, ránctalanító krémekre, hiszen a cégek örök fiatalságot ígérnek. A legtöbb kutató egyetért abban, hogy a fiatalító krémek mögött álló valós tudomány kevesebb, mint gondolnánk.

Kezünket is ápolni kell!

A száraz bőr – legyen az a test bármely pontján – kellemetlen érzés, és nem különösebben vonzó látvány. Tél időszakban a kezektől kezdve, a lábakon, a sarkon, de akár a talpakon is könnyebben válik szárazzá a bőr.

Számos oka van a hajvesztésnek

A szép, ápolt haj hozzátartozik a jó megjelenéshez. Ezért szinte mindenkit érzékenyen érint, ha hullik a haja. mit nevezünk kóros hajhullásnak és mit lehet tenni, ha gyérül a hajunk, azaz kopaszodunk?

A téli bőrápolás titkaiból

Ezekre figyelj oda a téli hidratálásnál! Íme a téli bőrápolás élharcosai. A jeges szél és a téli hideg ismét bekopogtatott és komoly kihívások elé állította bőrünket. A most következőkben bemutatjuk, hogyan védheted meg a zord időben és melyek a téli hidratálás leghatékonyabb természetes eszközei.

Tippek korpa ellen

Tippek korpa ellenA házi praktikák olykor hatékonyabbnak bizonyulnak, mintha drága szerekre költenénk a pénzt: mi segít a korpán?

 

Közelít a tél - mit tehetünk arcunk ápolásáért?

A bőr szerkezete az életkorral együtt változik. A serdülőkori hormonális változások hatására zsírosabbá váló bőr állapota idővel normalizálódik, majd az életkor előrehaladtával egyre inkább a bőr szárazsága okoz problémát. A téli időszakban a helyzetet nem csak a csípős, hideg levegő, de a fűtési szezonban alacsonyabb páratartalmú, száraz belső levegő is súlyosbíthatja.

Néhány házi trükk és tipp a hajápolásra

Hajhullás, sajnálatos módon bárkinél, bármikor kialakulhat. Ennek számos oka lehetnek hormonális változások, pajzsmirigyproblémák, helytelen táplálkozás, genetikai okok, stb. Manapság mindenhol hallani a drágábbnál drágább hajápolási termékekről, amik általában csak ígérgetik az erős életteli, dús, hosszú hajat, pedig ez legtöbbször csak reklámfogás, semmi több….

Oldalak

Feliratkozás RSS - Szépségápolás csatornájára