Jelenlegi hely

Hirdetés

Csökkenteni kell az élelmiszerekben a rákkeltő akrilamid mennyiségét – a dec. 11- én hatályba lépett EU-rendelet elsősorban a sültkrumplit, bizonyos pékárukat és a kávét érinti.

Hogyan készítsünk tökéletes, egészséges kovászos uborkát? Mennyi só kell az erjedéshez, és milyen betegségeknél van terápiás hatása? 

 Mindig is szeretted volna kipróbálni, milyen az igazi francia fatörzs, vagy a német kuglóf? Az alábbi receptekkel garantáltan édes lesz az ünnep!

fekete_csokolade

Miért olyan egészséges a fekete csoki és mitől függ a csokoládé gyógyító hatása?

Nemcsak nálunk, de szinte minden nemzetnél vannak különleges édességek, sütemények, ezekből válogattunk az Olvasóknak.

Vérszegénységgel küzdesz? Méregteleníteni szeretnél? A betegségek megelőzésére és a tünetek kezelésére rengeteg zöldég közül válogathatsz a természet patikájából. Egy ilyen vitaminbomba és ásványianyag-forrás a cékla és annak levele, amely különböző formákban egész évben fogyasztható és sok betegségre jó hatással van.

December 1-jétől az év végéig tart az országos téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés - így lesz biztonságos az ünnepi lakoma!

Milyen tápanyagok és gyógyhatású anyagok vannak a mézben? Használhatjuk-e kúraként, és milyen egészségügyi problémákra?

Egészséges, tápanyagokban gazdag, finom és nassolnivalónak sem utolsó! Az olajos magvak, csonthéjasok olyan „szuperélelmiszerek”, melyeket nyugodt szívvel beilleszthetünk az egészséges étrendbe. Lássuk, mely magvakat érdemes akár naponta fogyasztani!

A legtöbben már egy kicsit unjuk is az egészséges életmódra vonatkozó, állandóan ismételt szabályokat: aludjunk 8 órát, együnk sok zöldséget és gyümölcsöt, ne fogyasszunk alkoholt, igyunk naponta legalább 2 liter vizet. Tényleg érdemes követni ezeket a szabályokat? Ebben a cikkben a folyadékfogyasztásra vonatkozó ajánlásokat vizsgáljuk meg.