A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

ELFOGADOM
Hirdetés

Segíti a teherbeesést a smootie? Kiderül!

#ásványi anyag #egészséges táplálkozás #férfi meddőség #gyümölcs
2017.12.22. Módosítva: 2017.12.23.
Hirdetés

Egy közelmúltban megjelent tanulmány alapján kiderült, hogy a smootie fogyasztása akár 5 százalékkal is növelheti a termékenységet. Tényleg számít ez az 5 százalék?

Hirdetés

Igen, ez az 5 százaléksokat jelent, tekintve hogy egy normál ovuláció alatt a baba esélye nagyjából 20%.

Miért pont a smootie segíti a teherbeesést?

A kifejezetten finom, és egészséges ital lényegében gyümölcsturmix, szüretlenül, annak minden beltartalmával. Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, vagyis érthető, hogy fokozza a termékenységet. Ráadásul szinte mindenki kedveli az édes, kissé fanyar ízeket, amik a gyümölcsök széles tárháza kínál, és ma már egy smootie készítő beszerzése sem jelent gondot.

A termékenység fokozása azért lehetséges a frissítő ital által, hiszen a test tápanyagraktárait segíti kisebb – nagyobb mértékben, ami pedig az egészséges működés feltétele. Ha a test a tápanyagokat megfelelően kapja, akkor a működése is nagy eséllyel lesz zökkenőmentes. Ehhez ugyan nem kell a smootie, hiszen már nagyanyáink is tudták, hogy mennyire fontos a gyümölcsök fogyasztása az egészségünk szempontjából.

Teherbe akarok esni! Tényleg elég ennyi?

Azoknak, akiknek ideális állapotban van a szervezete, számukra a smootie tökéletes megoldás. A dolog azonban egy kicsit bonyolultabb a régebb óta próbálkozó, vagy már várandós nők esetében, mint egy pohár friss gyümölcsturmix elfogyasztása. Napjainkban sajnos a környezeti hatások, és a munkahelyi stressz hatalmas terhelést jelentenek a testnek.

Könnyű smootiet készíteni banánból is lehet.

Mi ezt nem igazán érezzük, hiszen a szervezet a tartalékokból is adagol ahhoz, hogy a mindennapi működés rendben menjen. Ha azonban kifogy, akkor jönnek a betegségek. Ezek egy része pedig nem is látható, még csak tüneteket sem produkál, és csak akkor vesszük észre, amikor hátráltatni kezd bennünket. Ilyen a meddőség, vagy a sorozatos vetélés is, amikkel sajnos egyre több, lassan minden 4. pár szemben találja magát.

Vitaminkészítmény helyett gyümölcsök?

A tápanyagraktárak töltése tehát kifejezetten fontos, és ebben a gyümölcsök hatalmas segítséget jelentenek, ahogyan a mozgás is. ám a környezeti hatások nem csak az emberekre, a növényekre is kifejtik kicsit sem állhatatos tevékenységüket. Ezáltal a zöldségek, gyümölcsök beltartalma akár a felére, vagy annál is kevesebbre esik vissza. Vagyis a vitamintartalom már sokszor nem elég ahhoz, hogy megfelelően támogassa a nők testét a babára való felkészülésben, vagy a várandósságban – monda dr. Angyal Géza.

Mennyire befolyásolja a teherbeesés lehetőségét a paleo diéta? Lássuk!

Ez is hozzájárul ahhoz, hogy ma a szakemberek többsége valamilyen vitaminkészítmény fogyasztását javasolja. Fontos azonban, hogy a termék a lehető legjobban hasznosuljon. A gyümölcsök esetében ezt a szerves kötések teszik lehetővé, amik a felszívódást akár 80%-kal is javítják a szervetlen kötésekkel ellentétben. Vagyis a vitamin nem csak komplex, és megfelelően tagolt kell legyen, hanem fontos az is, hogy a benne szereplő anyagok közül a lehető legtöbb szerves kötéssel rendelkezzen (ez a készítmények esetében jellemzően -glükonátokat és –citrátokat jelent).

Forrás: ratkotunde.hu

Forrás: EgészségKalauz
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.