A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

ELFOGADOM
Hirdetés

A németek többsége ellenzi a homeopátia betiltását

#Gyógynövények #homeopátia #terápia #természetes gyógymód
2018.09.11. Módosítva: 2018.09.11.
Hirdetés

Németországban a betegeknek is van hozzáfűznivalójuk a homeopátia körüli vitákhoz. Cikkünkből kiderül, a többség miért ellenzi a homeopátia betiltását!

Hirdetés

Az Ärzte Zeitung online felületén augusztus végén megjelent cikk szerint a németek 80%-a fontosnak érzi, hogy maga dönthessen betegség esetén az alkalmazott terápiáról és gyógyszerekről. A betegek 89%-a szeretne információt kapni arról, mi történik vele, milyen kezelést kap. A megkérdezettek 64%-a úgy gondolja, fontos, hogy háziorvosa természetes terápiákat és homeopátiát is javasoljon. Az adatok a Kantar homeopátia és a komplementer gyógymódok témájában folytatott reprezentatív kutatásából származnak.

A válaszadók 66%-a szeretné, ha szabad választási lehetősége lenne a konvencionális, illetve a természetes terápiák és a homeopátia között. Az integratív medicinát, azaz a fenti módszerek kombinált alkalmazását ideális megoldásnak tartja a németek 75%-a.A hagyományos, természetes gyógymódok és a homeopátiás gyógyszerek betiltását keményen ellenzi a válaszadók 72%-a. A kutatás szerint a németek 65%-a használt már homeopátiás gyógyszereket, főleg hétköznapi problémákra.

Mire használják a homeopátiát?

A kezelt betegségek spektruma széles: leggyakrabban megfázásokra és influenzára alkalmazzák (51%), ezt követi az alvászavar (33%), majd a fájdalom és az ízületi problémák (29%). Akut és krónikus gyomor és bélrendszeri megbetegedésekben is gyakori a homeopátia alkalmazása. Népszerű a homeopátia allergia és szénanátha (24%), sportsérülések (16%), bőrgyógyászati panaszok (15%) és menstruációs illetve klimaxos problémák kezelésénél is.

5+1 tény, amit sokan rosszul tudnak az influenzáról - kattintson tovább!

A beteg dönthessen a kezelésről

A kutatás vizsgálta azt is, mit gondolnak a németek a médiában megjelent, a homeopátiát kritizáló véleményekről. A válaszadók 68%-a úgy gondolta, hogy az ellenvélemény egyoldalú és lekezelő, és a beteg személyes joga, hogy maga döntsön a kezeléséről. A felmérésben résztvevők 42%-a szerint az ellenérvek hibásak, hiszen azt, hogy homeopátia működik, a terápia során mindenki saját maga tapasztalhatja. Általánosságban, a németek 26%-a gondolja egyáltalán valamennyire is hasznosnak az egyoldalú kritikus ellenvéleményeket a médiában.

Forrás: EgészségKalauz
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.