A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

ELFOGADOM
Hirdetés

Nemi úton terjedő baktérium: lassan már az antibiotikum se használ

#antibiotikum #meddőség #MG #nemi betegség
2018.07.11. Módosítva: 2018.07.11.
Hirdetés

Ha nem leszünk elég éberek, szuperbaktériummá alakulhat egy kevéssé ismert, nemi úton terjedő baktérium. Szakértők felhívják a figyelmet a megelőzés módjára - lássuk!

Hirdetés

Az egyszerűség kedvéért MG-nek nevezett Mycoplasma genitalium nevű baktérium okozta betegségeket sokszor félrekezelik.

A nemi betegség kezelése

A Brit Nemi Egészség és HIV Szövetség (BASHH) szakértői szerint az MG, ami gyakran tünetmentes, akár medencegyulladást is okozhat a nőknél, ami később meddőséghez vezethet. Ez az MG baktérium ráadásulkönnyen szuperbaktériummá válhat, mert gyakran kezelik félre, így rezisztenssé válhat az antibiotikumokra.

Hogyan lehet megelőzni az MG terjedését?

Ennek a baktériumnak a terjedését csak az óvszerhasználat tudja megfékezni. A legfontosabb a megelőzés, és a pontos diagnózis. Az orvosoknak is fel kell készülniük, hogy ne csak tüneti kezeléseket végezzenek el a betegeken, hanem azok "baktériummentesek" legyenek, hogy ne tudjanak tovább fertőzni. Jelenleg Nagy-Britanniában már 40% azoknak a fertőzöttöknek az aránya, akiknek már az antibiotikumos kezelés sem használ.

A cikk további részleteiért kattintson ide!

forrás: 444.hu

Forrás: EgészségKalauz
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.