A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

ELFOGADOM
Hirdetés

Csak a dalmatákon szépek a foltok, a bőre így lehet makulátlan (X)

#foltos bőr #hámlasztás #lézerkezelés
2018.08.14. Módosítva: 2018.08.14.
Hirdetés

Ha nem védjük kellőképpen a bőrünket a napfénytől, barna foltok jelenhetnek meg rajta, amelyek sokkal idősebbnek mutatják az embert, mint amilyen. Elkerülni ezeket az elváltozásokat szinte lehetetlen. Szerencsére azonban – ha nem is tüntethetőek el teljesen – ez az esztétikai probléma kezelhető ősszel és télen!SZPONZORÁLT TARTALOM

Hirdetés

Ugyan a csapból is az folyik, hogy fontos a megfelelő fényvédelem, sokan egyáltalán nem, vagy csak csekély mennyiségben használnak ilyen termékeket. Ők azok, akik hamar megismerkednek a napfoltokkal, melyek az UV sugárzás miatt alakulnak ki. Megjelenésüket befolyásolhatják egyes gyógyszerek, élelmiszerek és hormonális változások is, de a vége egy és ugyanaz: a festéktermelő sejtek több melanint termelnek, ezáltal a bőrön barnás foltok-pöttyök jelennek meg.

Napozás során nélkülözhetetlen a megfelelő fényvédelem.

Hogyan lehet eltüntetni a foltokat?

Ezeket az elváltozásokat a hámlasztás képes halványítani, bár, ha egyszer kialakultak, tökéletesen már el nem tüntethetőek. A bőrfelszín hámlasztása többféle módon történhet: otthon használatos, gyenge hatásfokú készítményekkel, kozmetikai szerekkel és a leghatásosabb módon, az orvosi hámlasztással. Ez utóbbi kétféle módszerrel történhet, triklórecetsavval vagy CO2 lézerrel.

A TCA hámlasztás igen tömény hatóanyaggal történik, a kezelések után 3 nappal jelentkezik a fokozott hámlás, de a sav a mélyebb bőrrétegekben is jelentős hatást vált ki. Ezt a fajta hámlasztást négyalkalmas kúrában ajánlott elvégeztetni, egy hónapon át, heti gyakorisággal. Az első két kezelés után intenzívebb a hámlás, a harmadiknál, negyediknél már nem annyira intenzív, hiszen a sorozat elején jelentősebb réteg dobódott le a felhámról. A páciens a triklórecetsav kezelés során enyhe viszketést, bőrpírt, húzódást tapasztalhat, de ezek átmeneti mellékhatások. – tudtuk meg Dr. Földes Mártától, a Dr. RoseBudapest Plasztikai Intézet bőrgyógyász, kozmetológus szakorvosától, aki a CO2 lézerkezeléssel kapcsolatban elmondta, hogy ez a beavatkozás kicsit kellemetlenebb a páciensek számára, hiszen a bőrbe hatoló lézersugár elégeti, elpárologtatja a felhámot, miközben mélyebben is hat, így adva utat az új bőrnek. Emiatt 3-4 napon át a bőr vörös lehet, ödéma és viszketés is felléphet. A hámlás 7-10 nap után jelentkezik csak. Mivel – a savas hámlasztáshoz hasonlóan – a CO2 lézerkezelés is kúraszerűen hozza meg a kívánt hatást, 2-3 kezelés ajánlott 4-6 hetes különbséggel. Mindkét esetben kötelező a hónapokon át tartó, magas fokú fényvédelem, hiszen a friss bőr még érzékenyebb az UV sugárzásra, ami a napfényben szegény hónapokban is ér minket. Sajnos teljesen nem lehet eltüntetni a napfoltokat, de ha megfelelően védekezünk a káros sugarak ellen és évente megismételjük a kezeléseket, szinte láthatatlanná válhatnak. – nyilatkozta Dr. Földes Márta bőrgyógyász, kozmetológus, a Dr. RoseBudapest Plasztikai Intézet szakorvosa.

Napozás során nélkülözhetetlen a megfelelő fényvédelem.

Dr. Földes Márta, aDr. Rose Budapest Plasztikai Intézet bőrgyógyásza, kozmetológusa.

Amire érdemes figyelni

Mivel mindkét hámlasztásos módszer irritálja a bőrt, aknés, gyulladt felületet nem lehet kezelni, ahogy olyan pácienst sem, akinek aktív ajakherpesze van, netán várandós vagy épp szoptat. Aknék-pattanások miatti retinoidos kezelés után 6 hónappal, gyümölcssavas hámlasztás után 2 hónappal később lehet csak bármilyen orvosi hámlasztást végezni. – mondta el aDr. RoseBudapest Plasztikai Intézet szakértője.

Ha több információra van szüksége az orvosi hámlasztás lehetőségeivel kapcsolatban, kérjen időpontot a Dr. RoseBudapest Plasztikai Intézet orvosaitól a www.budapestplasztika.huoldalon, vagy a +36 1 354 08 00 telefonszámon.

Forrás: EgészségKalauz
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.