A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

ELFOGADOM
Hirdetés

Hogyan legyen felhőtlen a nyaralás? (X)

#hasmenés #megelőzés #probiotikum
2018.06.10. Módosítva: 2018.06.11.
Hirdetés

Már te is nagyban készülsz a nyaralásra? Az új élmények tervezgetése közben azért nem árt felkészülnöd néhány lehetséges kellemetlenségre. Az egyik leggyakoribb ok, ami elronthatja a pihenésedet, az a hasmenés, amelynek több kiváltó oka is lehet.

Hirdetés

Sokaknál az utazással járó stressz, a megváltozott környezet, valamint a nyaralás közben átalakult napirend a ludas. Emellett persze okozhatják a gyomrodnak szokatlan, helyi fogások is, de akkor is óvatosnak kell lenned, ha közelebbi, akár belföldi úti célt választasz.

Hogyan lehet megelőzni a hasmenést?

A megelőzés szempontjából először is fontos az alapvető higiénés szabályok betartása. Figyelj arra, hogy ne vigyél magaddal gyorsan romló élelmiszereket, vagy ha mégis emellett döntesz, akkor mindenképpen legyen nálad hűtőtáska. Megérkezés után pedig mindig tartsd be az alapvető higiénés szabályokat. Moss rendszeresen kezet, alaposan tisztítsd meg a gyümölcsöket, és ne hagyj semmilyen ételt a napon. Ha idegen országban jársz, akkor igyekezz csak palackozott vizet fogyasztani és csak megbízható helyen vásárolj élelmiszert, illetve körültekintően válassz éttermet is.

A felhőtlen nyaralás egyik alappillére, ha jól érezzük magunkat a bőrünkben - előzzük meg az utazás okozta hasmenést!

Probiotikumokkal a hasmenés ellen

Mindezek mellett emésztőrendszeredet is fel kell készíteni a változásokra. Ebben nyújtanak hatékony segítséget a probiotikumok, amelyek elősegítik az egészséges bélflóra kialakítását, ezzel pedig segítenek megelőzni az utazási hasmenést is. Ellenállóbbá teszik a gyomrod az idegen hatásokkal szemben (új ételek, szokatlan bacilusok, utazási stressz), így nyaralásodat nem ronthatja el az akár napokig tartó hasmenés.

Azt jó, ha tudod, hogy többféle probiotikus készítmény létezik, amelyek a bennük lévő mikroorganizmusok típusában térnek el egymástól. Vannak olyan szerek, amelyek baktériumokat, vannak, amelyek élesztőgombákat tartalmaznak, és vannak olyanok is, amelyekben ezek keveréke található meg. A különböző típusok nagyjából egyforma hatékonysággal alkalmazhatók például a bélflóra védelme vagy az immunrendszer támogatása esetén, viszont bizonyos szempontoknál egyértelmű az élesztőgomba-alapú készítmények előnye.

Élesztőgombát tartalmazó probiotikumok

Az élesztőgombát tartalmazó probiotikus szerek kiemelkedően teljesítenek például antibiotikumos terápiák esetén is, ugyanis nem gyengítik egymás hatását. A két szer így együtt is szedhető, és nem kell órákat várnod az antibiotikum bevétele után.

Az 50 éve forgalomban lévő, vény nélkül kapható Enterol probiotikum hatóanyaga a Saccharomyces boulardii élesztőgomba, amely a sörélesztők csoportjába tartozik. Nevét Henry Boulard francia kutató után kapta, aki jótékony hatását a dél-ázsiai gyümölcsökben fedezte fel az 1920-as években. A Saccharomyces boulardii élesztőgomba segít fenntartani a normál bélflóra egyensúlyát, erősíti az immunrendszert és segít visszaállítani a normális bélfunkciókat. Kúraszerűen alkalmazva napi egy kapszulával vagy tasakkal felkészítheted emésztőrendszeredet az utazásra, és megelőzheted a hasmenést, ha pedig már fennáll a probléma, alkalmazása pár nap alatt megszünteti a tüneteket, hogy nyaralásodat ne árnyékolhassák be a hasmenéssel járó kellemetlenségek.

A felhőtlen nyaralás egyik alappillére, ha jól érezzük magunkat a bőrünkben - előzzük meg az utazás okozta hasmenést!

Forrás: EgészségKalauz
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.