A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

ELFOGADOM
Hirdetés

UNICEF: Kézmosás, első lépés az egészséghez!

#fertőző betegség #gyermeknevelés
2014.10.16. Módosítva: 2015.11.04.
Hirdetés

Kedves Támogatónk! A képen egy libériai iskola tanára mutatja gyermekeknek a kézmosás helyes módját. A világ számos régiójában (szubszaharai Afrikában, vagy Ázsia számos országában) a tiszta víz még mindig elérhetetlen luxus sokak számára. Ezekben az országokban a lakosság 80%-a nem jut tiszta vízhez. A kézmosás ezért nem válik a minden napok automatikus részévé. Pedig a kézmosás az első egyszerű lépés az egészséges élet megteremtéséhez.

Hirdetés

Kézmosás hiányában az öt év alatti gyermekhalandósági ráta a világon a legmagasabb az érintett országokban (pl. Guinea-Bissau-ban egy évben 1000 gyermekből 216 hal meg erre visszavezethető okok miatt). Az UNICEF összetett programokat működtet ezekben a régiókban, hogy csökkentsük a gyermekhalandóságot. A legtávolibb falvakba is eljutunk, hogy újabb és újabb közösségeket segítsünk hozzá az egészséges élet alapjaihoz.

1. Segítjük a közösségeket, hogy tiszta ivóvízhez jussanak.

2. Kézmosó állomásokat létesítünk, vigyázva a WC használat elkülönítésére.

3. Fertőző betegségeket megelőző oltási programokat indítunk, hogy egyetlen gyermek se haljon meg megelőzhető okok miatt.

Ezeknek a programoknak köszönhetően egy-egy közösségben az öt év alatti gyermekhalandóság jelentősen csökkenthető, sőt megállítható.

Kedves Olvasók!

Forrás: Sajtóközlemény
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.