A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

ELFOGADOM
Hirdetés

Közérdekű lehet: az áldoktorra kiszabott büntetés

#életmód
2015.06.26. Módosítva: 2015.11.04.
Hirdetés

A maximálisan kiszabható bírságot, több mint 12 millió forintot rótt ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat folytatása miatt a Vargha Gyógymód-Metodika Egészségügyi Szolgáltató és Gyógyhatású termékeket Forgalmazó Kft-re - közölte a GVH az MTI-vel.

Hirdetés

A versenyhivatal megtiltotta a Kft "Vargha Metodika" elnevezésű kezeléseinek népszerűsítését, mert a cég a GVH szerint valótlanul tett közzé gyógyhatásra, valamint egészségre vonatkozó állításokat több televíziós műsorban és különböző hirdetésekben 2013 januárja és 2014 júliusa között.

A GVH a bírság kiszabásakor a kommunikációs eszközök költségeire alapozott, valamint súlyosító körülményként értékelte, hogy a jogsértéssel érintett termék bizalmi termék, a jogsértő kereskedelmi gyakorlat sérülékeny fogyasztókat célzott meg és a fogyasztók széles körét érte el.

Enyhítő körülményként értékelte a GVH, hogy a Kft. pénzvisszatérítési garanciát alkalmazott és a jogsértés megállapítása után igazoltan módosította kereskedelmi gyakorlatát.

Forrás: EgészségKalauz
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.