A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

ELFOGADOM
Hirdetés

Ennyi csésze kávét ihat egy nap

#álmatlanság #Alvászavar #Alzheimer-kór #csésze
2018.06.13. Módosítva: 2018.06.18.
Hirdetés

Sokan pedzegetik a témát: egészséges kávé? Igen. De nem mindegy, mennyi iszunk. Mutatjuk a kávé egészségre gyakorolt hatását, és a mértéket!

Hirdetés

A kávéban található koffein az egyetlen pszichoaktív drog, amit legálisan lehet kapni. Felébreszt minket, jobban tudunk koncentrálni tőle. Nem csak a kávéban, hanem a teában is megtalálható - ha az vesszük alapul, ami nem mesterséges.

A kávé egészségre gyakorolt hatása

Kutatások bizonyítják, hogy nem csak aszívbetegségek kockázatát csökkenti, de még az Alzheimer-kór kialakulását is meg lehet vele előzni.

Hatékonyabban tudunk tőle edzeni: a gyakorlatok előtt egy órával érdemes bedobni egy-két kávét. Tanulmányok mutatták, hogy akik rendszeres kávéfogyasztok sokkal nagyobb lelkesedéssel végzik a gyakorlatokat, mint azok, akik nem. Az optimális mennyiség 3mg koffein kilónként, tehát hogyha valaki 70 kilót nyom, akkor az 2 csésze kávét jelent egy órával az edzés előtt.

A mérték a kávéfogyasztásban

Ha azt vesszük alapul, hogy egy csésze kávéban körülbelül 60-80 mg koffein található, akkor egy nap alatt 2-5 csésze kávét szabad meginni, hogy még az egészségre gyakorolt pozitív hatásai is érezhetőek legyenek.

Ennél többet inni már felesleges. Sőt, akkor se fogyasszon túl sok kávét, ha terhes: enyhe kapcsolatot véltek felfedezni a koraszülés és a vetélés között is.

Magas vérnyomás: mégsem a kávé és a só a legveszélyesebb? Kattintson tovább!

A másik árnyoldala a kávénak, hogy alvászavart tud okozni. Lényegében testalkattól függ, hogy ki mennyi kávét tud a délután és az esti órákban fogyasztani. Annyi kávékell, hogy még ébren tudjon maradni, és később ne szenvedjen álmatlanságban - és ez nagyban függ a testfelépítésünktől!

forrás: RadioTimes

Forrás: EgészségKalauz
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.