A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

ELFOGADOM
Hirdetés

Festeti a haját? Ezt olvassa el!

#aszpirin #idegrendszeri betegség #Idegrendszeri betegségek #kávé
2018.10.03. Módosítva: 2018.10.06.
Hirdetés

Szponzorált tartalomTudta, hogy még a hajfesték és a szemceruza is tartalmazhat nehézfémet, például ólmot? A levegőből növényvédőszereket, vegyi anyagokat, a régi fogtömésből amalgámot "nyelünk" évtizedekig. Hogyan, mivel lehet ezeket az anyagokat kipucolni a szervezetünkből? Mutatjuk!

Hirdetés

A szervezetünk optimális működéshez nélkülözhetetlen nyomelemek és mikrotápanyagok között találhatjuk a fémeket is. Azonban az úgynevezett nehézfémek (pl. ahigany, az ólom, arzén, kadmium) nagyobb mennyiségben kifejezetten károsak lehetnek, megzavarhatják a szerveink működését is.

Hogyan kerülnek a szervezetünkbe a nehézfémek?

A földben megtalálható nehézfémeket évezredek óta hasznosítják az emberek. Idővel sajnos egyre nagyobb lett a koncentrációjuk, például az iparban, bányászatban alkalmazott módszerek miatt.

Gyakrabban "találkozhatunk" velük a különböző kemikáliákon (pl. festékeken, korrózióellenes felületkezelőkön), műtrágyákon, a levegőben lévő szennyező anyagokon keresztül, de az életmódunk miatt is a szervezetünkbe juthatnak a nehézfémek, a dohányzás során például kadmium.

None

A hajfestékek és a kozmetikumok - például szemceruza - is tartalmazhatnak nehézfémeket

Az elfogyasztott élelmiszerek is tartalmazhatnak nehézfémeket: a nehézfémek bekerülhetnek a növényekbe a talajból, a levegőből vagy a vízből, ezeket a növényeket pedig az emberek és az állatok egyaránt megehetik. Jellegzetes példája ennek a halakbanmegtalálható higany.

A nehézfémeket ráadásul rendkívül nehéz eltávolítani a szervezetből, kimutatni is nehéz jelenlétüket, így idővel még akkor is komoly problémákat okozhatnak, ha egyszerre csak viszonylag kis mennyiséggel találkozunk.

Milyen gondokat okozhatnak a nehézfémek?

A nehézfémek többek között a sejtjeinket alkotó fehérjéket és a biokémiai folyamatokért felelős enzimeket is károsítják, így számos különböző betegséget okozhatnak. Ezek jellege függ többek között anehézfém típusától,attól, hogymennyi ideigvoltunk kitéve a hatásainak, illetve attól, hogymilyen mennyiségbenvan jelen a nehézfém a szervezetünkben.

A legsúlyosabb esetekben a nehézfémek jelentős mértékben megnövelik a daganatos betegségek, a keringési rendellenességek vagy az idegrendszertérintő problémák rizikóját. Emellett a nehézfémek gyulladásos betegségeket, emésztési zavarokat (pl. hasmenést, hányást), vérszegénységet, vesebetegségeket, cukorbetegséget is okozhatnak. Vezesse ki szervezetéből a nehézfémeket minőségi, magyar huminsavval- kattintson ide!

Melyik nehézfém, hol rakódhat le?

Higany:Hőmérők, hashajtó szerek, oltóanyagok, egyes régebbi vízhajtók tartalmazhatják. Abélrendszer, fogak, vese, csont, bőr, agyés leginkább ahaja lerakódási helye. Elhúzódó mérgezés esetén fogínygyulladás, foghullás, bélhurut, emlékezési és koncentrálási nehézségek észlelhetőek.

Arzén:Festékek, rágcsálóirtó mérgek, elektronikai gyártófolyamatok terméke. Akut mérgezése (porbelégzéssel például) halálos is lehet. Arzénlerakódás tünete lehet:krónikus étvágytalanság, székletproblémák,nyálkahártyagyulladások, bőrpigmentáció, hajhullás.

Ólom:Föld, víz, levegő tartalmazhatja, kipufogógázokban, üzemanyagokban fordul elő. Lassan halmozódik fel, jellemző anemzőképesség zavara, izom- és csontfájdalom, bélrendszeri tünetek, veseproblémák.

Elindult a nyereményjáték- játsszon és nyerj meg a humicin ajándékcsomagot!

Kadmium:Festékek, dohányfüst, egyes, főként állati eredetű élelmiszerek hozadéka. Avesében, májbanévek múlva is kimutatható, gyengül az immunműködés, hörgő- tüdő- és ízületi gyulladás alakul ki.

A nehézfémek lerakódnak a szerveinkben, ezért a szennyezések többségét csak frissen a szervezetbe kerülése után lehet a keringővérből, vizeletből, nyálbólkimutatni.

Nehézfém kivezetés huminsavval

A nehézfémeket úgynevezett kelátképző anyagok segítségével távolíthatjuk el a testünkből. A kelátképző anyagok képesek kapcsolódni a fémionokhoz, azokkal komplexet képeznek, és nem engedik, hogy más molekulák hozzáférjenek. A szervezetből együtt kiürülnek - ezt a folyamatot nevezhetjük képletesen nehézfém kivezetésnek. A kelátképzőket gyógyszeres terápiábanis eredményesen használják nehézfémmérgezések kezelésében.

Emellett bebizonyították, hogy a kelátoknak köszönhetően a növények elegendő mennyiségben juthatnak hozzá a mikrotápanyagokhoz, mert a kelátképző huminsav jelenlétébenpéldául javul a vas felszívódása.

A természetes eredetű, ásványi anyagokban, nyomelemekben és antioxidánsokban gazdag huminsavak, amelyeket például a Hévíz közelében kitermelt tőzeg tiszta formában tartalmaz, mellékhatások nélkül, gyorsan és hatékonyan képesek eltávolítani a szervezetből a nehézfémeket.

Ezek a huminsav jótékony hatásai - nézze meg videónkat!

None

Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő szedése nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

Forrás: EgészségKalauz
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.