A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

ELFOGADOM
Hirdetés

Rossz emésztés, fejfájás, fáradtság: nehézfém is okozhatja, így vezesse ki

#humicin #huminsav #magyar tőzeg #nehézfém kivezetés
2018.09.22. Módosítva: 2018.09.24.

Szponzorált tartalom -  Visszatérő panaszainkat gyakran nehézfém túlterheltség okozza. A sejtjeinkben lerakódott mérgező anyagokat természetes úton is ki lehet vezetni, erre sokan bizonyos algafajokat használnak, míg mások a növényi huminokat. Lássunk néhány konkrét példát, hogyan támogathatjuk az egészségünket a huminsavval!

Hirdetés

A humin anyagok a növényi eredetű biomassza évezredes bomlási folyamataiban, a növények humifikálódása során keletkeznek. A huminok családjába tartoznak abiológiailag aktívés igen értékeshuminsavak és fulvosavak, melyek legalább 70-féle ásványi anyagot tartalmaznak önmagukban, és mindezeket felvehető, biológiailag hasznosítható formában. Ezek a különleges tulajdonságokkal rendelkező szerves makromolekulák a karbon kori növényzetből keletkezetttőzegből nyerhetőkki.

Serkentheti a méregtelenítési folyamatokat

Ahuminsavakserkentik a szervezetünk méregtelenítési folyamatait,többek között (mivel természetes kelátképzők)megkötik azokat a toxinokat és nehézfémeket,melyek az élelmiszereinken, az ivóvizen, a gyógyszereken, a szennyezett levegőn vagy a háztartásban használt kemikáliákon keresztül a testünkbe jutnak.

Jótékonyan hathat a bélrendszerünkre és az immunrendszerünkre

Egyre több bizonyítékot találnak arra a tudósok, hogy a bélrendszerünk nemcsak az emésztésünkben játszik szerepet, de a hangulatunkat is befolyásolja, sőt azimmunrendszerünk megfelelő működéséhezis nélkülözhetetlen, hogy a beleink rendben legyenek. Abélrendszerrendellenességei – vagyis ha túlságosan alacsony a jótékony hatású baktériumok száma – gyakoribb fertőzésekhez, hasmenéshez és egyéb betegségekhez vezethetnek.

A huminsavban jó néhány olyan tápanyagot találhatunk, melyek javítják a bél egészségét:nyomelemeket, pre- ésprobiotikumokat, zsírsavakat és elektrolitokat.A huminsav rendszeres fogyasztásával segíthetjük a jó baktériumok munkáját, és erősíthetjük azt a képességüket, hogy újra megteremtsék az egészséges mikrobiológiai környezetet.

Vezesse ki a nehézfémeket és építse be még a tél előtt a hiányzó ásványi anyagokat, kattintson ide!

Segítheti az emésztést és a tápanyagok felszívódását a huminsav

Köszönhetően annak, hogy a huminsavak jótékonyan hatnak a bélben található baktériumokra, fogyasztásával csökkenthetőek a kellemetlen emésztési tünetek, például ahasmenés, aszékrekedés, a puffadás, vagy az ételérzékenységgel összefüggőgörcsök és fájdalom. Arról sem szabad elfeledkeznünk, hogy a huminsav különösen "tiszta" formában tartalmazza a tápanyagokat, vagyis hatékonyabban és gyorsabban adja át azokat a sejteknek.

A 70 különböző ásványi anyagot tartalmaz a huminsav többek között agyunkat is védi.

A huminsav csökkenti a szabad gyökök okozta károsodás mértékét

Az úgynevezett szabad gyökök természetes folyamat során képződnek a szervezetünkben (sőt nélkülözhetetlenek is a testünk működéséhez), ám közel sem mindegy, hogy milyen mennyiségben. A modern életvitel következményeként sajnos a kelleténél több ilyen szabad gyök képződik, ez pedigkrónikus betegségek, gyulladások kialakulásához, az öregedési folyamatok felgyorsulásáhozvezet. A szabad gyökök ellen az egyik legjobb módszer, ha nagyobb mennyiségben viszünk be antioxidánsokat, melyek megkötik ezeket a sejtkárosító molekulákat. A huminsav fogyasztása az egyik leghatékonyabb módszer erre, így védi a sejtjeinket a korai öregedéstől és a betegségeket okozó károsodásoktól.

Védi az agyat

A szabad gyökök és a nehézfémek súlyos betegségeket is okozhatnak, de a kognitív képességeinkre is hatással vannak: a kutatások szerint a mikroszkopikus gyulladások növelik például a memóriazavarok kialakulásának rizikóját. Mivel ahuminsavnakerősantioxidánshatásai,valamint kelátképző hatása révénnehézfémkivezető hatása van, ezért ezen betegségek ellen is védhet.

Csillapíthatja a fájdalmakat

A szervezetünkben felgyűlő toxinok, a gyulladások és a krónikus betegségek bizony kellemetlen tünetekkel járnak együtt, nemcsak fájdalommal vagy egyéb problémákkal, de az energiaszintünk csökkenésével,állandófáradékonysággalis. A huminsav aktiválja, erősíti a szervezetünk biokémiai folyamatait, csökkenti a fájdalmakat, és olyan gondok ellen is hatásos, mint az álmatlanság vagy az érzelmi stressz okozta szorongás.

Megszépíti a bőrt ahuminsav

A szabad gyökök okozta károsodás sajnos túlságosan is jól látszódik a bőrünkön: itt lehet ugyanis először észrevenni az idő előtti öregedést. Ahuminsavantioxidáns tulajdonságainak segítségével segít hosszabb ideig megőrizni a bőrünk fiatalságát, de olyan problémák ellen is hatásos, mint azekcémavagy a gombás fertőzéssel összefüggő kiütések.

Hozzájárul a szervezet elsavasodásának megelőzéséhez

Már az ideális pH-értéktől való legkisebb eltérés is komoly következményekkel jár az egészségünkre, például sokkal fogékonyabbá válunk a fertőzésekre. A huminsav megakadályozza, hogy a testünk elsavasodjon, elősegíti, hogy aszervezet megőrizze az optimális pH-értékét.

Így legyen bivalyerős az immunrendszere - nézze meg videónkat!

Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő szedése nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

Forrás: EgészségKalauz
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.