Hirdetés

Ismét: séta az emlőrák megelőzéséért

Újra rózsaszínbe borul szombaton Budapest az Avon rendezvénye miatt, amelyen a mellrák megelőzésének fontosságára hívják fel a figyelmet. A sétára és a programokra a szervezők több ezer résztvevőt várnak.

Hirdetés

Ismét: séta az emlőrák megelőzéséértAz egész napos programon bemutatkoznak a mellrákellenes harcban résztvevő szervezetek, alapítványok, egyesületek és önszerveződő csoportok, a Széchenyi István téren felállított nagyszínpadon rendezett kerekasztal-beszélgetések során pedig neves szakértők és orvosok osztják meg a betegséggel kapcsolatos tapasztalataikat a közönséggel.

A nap kiemelt eseménye a térről kora délután induló mellrákellenes séta lesz, amelynek során a több ezer résztvevő dobszó kíséretében, számos közismert művész és közszereplő vezetésével sétál végig a Lánchídon, majd a Duna budai oldalán a Döbröntei térig, onnan pedig az Erzsébet hídon és a pesti rakparton keresztül vissza a Széchenyi István térre. A rózsaszín menet résztvevői a 3,7 kilométeres táv megtétele után az összefogás jelképeként rózsaszín léggömböket engednek fel - közölték a szervezők az MTI-vel.

A téren egész nap várják az érdeklődőket: a Női Akadémia sátrában neves előadók osztják meg gondolataikat a női lét kihívásairól, az Angyalműhelyben Ördög Nóra és Törköly Erika beszélgetnek meghívott vendégeikkel, délután pedig szó lesz az otthoni munkavállalásról, a női szerepek sokaságáról és az egyensúly megteremtéséről, valamint a mindennapi stresszkezelésről is. Az életmód sátor programjain a résztvevők hasznos tippeket kaphatnak a sminkeléshez, arcápoláshoz, helyes étkezéshez, stílusos öltözködéshez, de még a családi fotók elkészítéséhez is, az asztrológia sátorban pedig grafológus és jós fogadja a vendégeket.

A gyerekek az Alma együttes és a Salátabár produkciója mellett kipróbálhatják az óriás társasjátékot, a távirányítós kisautópályát, az ugrálóvárat vagy éppen az aszfaltrajzolást, a férfiak pedig erőpróbán vehetnek részt, vagy dartsban és csocsóban mérhetik össze ügyességüket.

Az egész napos programot Tóth Vera, Vastag Csaba és a Back II Black fellépése zárja.

Forrás: 

Aktuális hírek

A betegségek oka Mózes és Buddha szerint

A preventív (megelőző) medicina tételei háromezer évesek, s bár sokáig figyelmen kívül hagytuk őket, azonban a nagy vallások szent könyvei és tanai között megtalálhatók az egészséges életmódra...

Pásztortáska legyen otthon, ha túl erős a menstruáció

Mire jó a híres gezemice, avagy pásztortáska?

Nyelőcsőgyulladás: reflux és ételallergia is okozhatja

Nyelési nehézség vagy fájdalom hívhatja fel rá a figyelmet, de hasi fájdalmat is okozhat. A nyelőcső gyulladását több tényező is kiválthatja, kezelni ezért minden esetben az alapbetegséget kell....

Zsibbad a lába ülés közben? Ez porckorongsérv is lehet

Mindenkivel előfordul olykor, hogy ülés közben elzsibbadnak a végtagjai. Amennyiben ez a kellemetlen tünet ugyanazon a területen, rendszeresen előfordul, akkor érdemes utánajárni a problémának,...

5 tipp, hogy jobban érezd magad a bőrödben

Nem szükséges óriási változásokat eszközölnöd, hogy jobban érezd magad. Elég, csupán ha beiktatsz néhány apróságot a mindennapjaidba, amitől közérzeted és önbizalmad is jelentősen javulhat. Íme,...

Gyógyító fűszerek

A jól eltalált fűszerezés kiemelkedő gasztronómiai élményt tud nyújtani, de a fűszernövények használatából egészségi állapotunk is jelentős hasznot húzhat.

további cikkek >>