Hirdetés

Ismét: séta az emlőrák megelőzéséért

Újra rózsaszínbe borul szombaton Budapest az Avon rendezvénye miatt, amelyen a mellrák megelőzésének fontosságára hívják fel a figyelmet. A sétára és a programokra a szervezők több ezer résztvevőt várnak.

Ismét: séta az emlőrák megelőzéséértAz egész napos programon bemutatkoznak a mellrákellenes harcban résztvevő szervezetek, alapítványok, egyesületek és önszerveződő csoportok, a Széchenyi István téren felállított nagyszínpadon rendezett kerekasztal-beszélgetések során pedig neves szakértők és orvosok osztják meg a betegséggel kapcsolatos tapasztalataikat a közönséggel.

A nap kiemelt eseménye a térről kora délután induló mellrákellenes séta lesz, amelynek során a több ezer résztvevő dobszó kíséretében, számos közismert művész és közszereplő vezetésével sétál végig a Lánchídon, majd a Duna budai oldalán a Döbröntei térig, onnan pedig az Erzsébet hídon és a pesti rakparton keresztül vissza a Széchenyi István térre. A rózsaszín menet résztvevői a 3,7 kilométeres táv megtétele után az összefogás jelképeként rózsaszín léggömböket engednek fel - közölték a szervezők az MTI-vel.

A téren egész nap várják az érdeklődőket: a Női Akadémia sátrában neves előadók osztják meg gondolataikat a női lét kihívásairól, az Angyalműhelyben Ördög Nóra és Törköly Erika beszélgetnek meghívott vendégeikkel, délután pedig szó lesz az otthoni munkavállalásról, a női szerepek sokaságáról és az egyensúly megteremtéséről, valamint a mindennapi stresszkezelésről is. Az életmód sátor programjain a résztvevők hasznos tippeket kaphatnak a sminkeléshez, arcápoláshoz, helyes étkezéshez, stílusos öltözködéshez, de még a családi fotók elkészítéséhez is, az asztrológia sátorban pedig grafológus és jós fogadja a vendégeket.

A gyerekek az Alma együttes és a Salátabár produkciója mellett kipróbálhatják az óriás társasjátékot, a távirányítós kisautópályát, az ugrálóvárat vagy éppen az aszfaltrajzolást, a férfiak pedig erőpróbán vehetnek részt, vagy dartsban és csocsóban mérhetik össze ügyességüket.

Az egész napos programot Tóth Vera, Vastag Csaba és a Back II Black fellépése zárja.

Aktuális hírek

Veszélyesebb a fogkő, mint a szuvas fog?

Sokan nem tudják, hogy a fogkő és az ínygyulladás szívbetegséget, gócbetegségeket (hajhullást, bőrgyulladásokat, nőgyógyászati gyulladásokat, szembetegségeket, stb.) és koraszülést is okozhat....

Vastagbélrák: ezek az árulkodó tünetek

A vastagbél rákmegelőző állapotának felismerése nagyon fontos: minél korábbi a daganatos elfajulás kimutatása, annál jobbak a gyógyulás esélyei. Milyen jelekre figyeljünk?

Életet menthet az anyajegyszűrés? Igen!

A  bőrgyógyász-kozmetológus szerint a daganatáttétek kockázata miatt ne halogassuk a szűrővizsgálatot, hiszen akár hónapok alatt is kialakulhat a melanóma. Mikor és milyen időközönként...

Fertőzhet is a fülzsír: így pucoljuk ki

A hallójárati fülzsír sokak életét keseríti, sőt betegségek melegágya, de nem mindegy hogyan, milyen eszközökkel távolítjuk el.

Pattanást és rosaceát is okozhat a bőratka

A pattanásoktól, rosaceától szenvedők közül sokan már beazonosítani vélték, hogy bőratka okozza a problémájukat, esetleg már be is szerezték az otthoni kezelésre alkalmas szereket. Miért veszélyes...

Így jelzi a szervezete, ha vashiányos

Úgy érzi nincs elég energiája a napi feladatokhoz? Fáradékony, gyenge, gyakran fázik ok nélkül? Valószínűleg a vashiány kellemetlen tüneteitől szenved. Íme a legfontosabb tudnivalók a nők...

további cikkek >>