Hirdetés

Ismét: séta az emlőrák megelőzéséért

Újra rózsaszínbe borul szombaton Budapest az Avon rendezvénye miatt, amelyen a mellrák megelőzésének fontosságára hívják fel a figyelmet. A sétára és a programokra a szervezők több ezer résztvevőt várnak.

Hirdetés

Ismét: séta az emlőrák megelőzéséértAz egész napos programon bemutatkoznak a mellrákellenes harcban résztvevő szervezetek, alapítványok, egyesületek és önszerveződő csoportok, a Széchenyi István téren felállított nagyszínpadon rendezett kerekasztal-beszélgetések során pedig neves szakértők és orvosok osztják meg a betegséggel kapcsolatos tapasztalataikat a közönséggel.

A nap kiemelt eseménye a térről kora délután induló mellrákellenes séta lesz, amelynek során a több ezer résztvevő dobszó kíséretében, számos közismert művész és közszereplő vezetésével sétál végig a Lánchídon, majd a Duna budai oldalán a Döbröntei térig, onnan pedig az Erzsébet hídon és a pesti rakparton keresztül vissza a Széchenyi István térre. A rózsaszín menet résztvevői a 3,7 kilométeres táv megtétele után az összefogás jelképeként rózsaszín léggömböket engednek fel - közölték a szervezők az MTI-vel.

A téren egész nap várják az érdeklődőket: a Női Akadémia sátrában neves előadók osztják meg gondolataikat a női lét kihívásairól, az Angyalműhelyben Ördög Nóra és Törköly Erika beszélgetnek meghívott vendégeikkel, délután pedig szó lesz az otthoni munkavállalásról, a női szerepek sokaságáról és az egyensúly megteremtéséről, valamint a mindennapi stresszkezelésről is. Az életmód sátor programjain a résztvevők hasznos tippeket kaphatnak a sminkeléshez, arcápoláshoz, helyes étkezéshez, stílusos öltözködéshez, de még a családi fotók elkészítéséhez is, az asztrológia sátorban pedig grafológus és jós fogadja a vendégeket.

A gyerekek az Alma együttes és a Salátabár produkciója mellett kipróbálhatják az óriás társasjátékot, a távirányítós kisautópályát, az ugrálóvárat vagy éppen az aszfaltrajzolást, a férfiak pedig erőpróbán vehetnek részt, vagy dartsban és csocsóban mérhetik össze ügyességüket.

Az egész napos programot Tóth Vera, Vastag Csaba és a Back II Black fellépése zárja.

Aktuális hírek

10 fehérjeforrás - a húson túl

Egy átlagos felnőtt napi fehérjeszükséglete aktivitástól függően 70-100g. Ez a mennyiség húsevőkre és vegetáriánusokra egyaránt érvényes. Talán nem is gondolnánk, milyen értékes és ízletes...

Súlyos betegségeket jelezhet a fogínyünk?

Az egészséges íny feszes, élénk rózsaszín árnyalatú és biztosan „tartja” a fogainkat. Azonban az ínyünk könnyen megbetegedhet, és az ínybetegségek miatt nemcsak a fogainkat veszíthetjük el, de más...

A szívelégtelenség gyógyszeres kezelése

Szívelégtelenségben mindig kombinált gyógyszeres kezelésre van szükség, melynek célja a beteg panaszainak csökkentése vagy megszüntetése, az életminőség javítása, a betegség rosszabbodásának...

Ugrótérd, meszes váll, sarkantyú: ez a legjobb terápia

Érdekes elnevezések, amelyek mögött komoly panaszok, fájdalmak húzódnak meg, de az ugrótérd, a meszes váll és a sarokcsontkinövés, vagyis a sarkantyú is jól kezelhető egy kombinált terápiával. 

Miért ellenőrizzük a lábnyomunkat?

A lábnyomunk meglepően sokat elárulhat a lábunk egészségéről, még abban az esetben is segítheti az esetleges betegségek diagnosztizálását, ha (még) nem érzünk fájdalmakat, kellemetlenségeket....

Ritka menstruáció - milyen bajt jelezhet?

A nőgyógyászati rendelőkbe érkező páciensek nagy része menstruációs zavarokkal küzd. Ezeknek egyik típusa az, amikor túlságosan is ritkán jelentkezik vérzés. Mit jelez mindez?  

további cikkek >>