A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

ELFOGADOM
Hirdetés

Hasznos gyógytorna: gyakorlatsor kismamáknak

#gyógytorna #Mozgásszervi betegségek #terhesség
2013.12.03. Módosítva: 2015.11.04.

A terhesség 2. trimeszterétől kezdve egyéni változékonyságokkal ugyan, de sok kismamának akadnak mozgásszervi, főként csípő-, derék- és nyak-vállöv eredetű panaszai. Ezek általában gyorsan orvosolhatóak, ha időben kezelésre kerülnek (gyógytorna, fizikoterápia, különböző mozgásprogramok, masszázs segítségével). Ezzel kapcsolatos gyakorlatsort mutatunk be, sok képpel.

Hirdetés

Kismamáknál legtöbbször az eltolódott, megváltozott szerkezet, izomegyensúly és a hormonális változások a probléma gyökerei, ezeket leginkább egy jó tornával, vagy mozgással oldhatjuk. Nézzük például, mit tehetünk, ha a kismama fájdalmat, feszülést, húzást érez a lapocka körül, vagy a dereka környékén.

Az alábbi könnyű gyakorlatsorral oldhatóak a panaszok, könnyebbé válhat a mozgás.

Ha nincs otthonában fizioball, egy nagy párnának dőlve is elvégezheti a gyakorlatokat, az ülős mozdulatokat pedig egy támla nélküli széken. Ha fekvéskor nem fér el hely szűkében a karja és lába, akkor a láb- és karnyújtások helyett enyhe könyök- és térdhajlítással is mozoghat.

A gyakorlatok ismétlésszáma 5-10 körüli. Egyik gyakorlatot se erőltessék túl, ahogy és amennyit a helyzet megenged, amennyi jólesik, annyit és úgy végezzenek! A légzés jól oldja az izmokat, csökkenti a feszültséget!

Kellemes tornázást és örömteli napokat kívánok!

Pap Andrea – Gyógytorna

06-20-426-3732

Forrás: EgészségKalauz
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.