Hirdetés

OEP: gyógyszertörzs-változás, mi lett olcsóbb, mi lett drágább mától?

Az OEP augusztus 1-jétől életbe lépő gyógyszerlistájában 12 szer lett jelentősen olcsóbb, és 25 gyógyszert fogadtak be a támogatott gyógyszerek csoportjába.

OEP: gyógyszertörzs-változás, mi lett olcsóbb, mi lett drágább mától?Az OEP által közzétett rendszeres havi gyógyszerlistában e hónaptól a következő jelentősebb változások voltak:

A támogatásba befogadták 11 gyógyszerkészítmény 25 kiszerelési formáját, melyben egyes szív-érrendszerre ható, csontritkulás kezelésére alkalmazott, epilepszia-ellenes szerek, daganatellenes hormonkészítmények és egyes antibiotikumok szerepeltek.

Jelentős mértékben (5-20% között) vált olcsóbbá 9 gyógyszer 12 kiszerelési formájának bruttó fogyasztói ára, közöttük: egyes asztmaellenes szerek, szív-érrendszeri szerek, trombózisgátlók, depresszió ellen alkalmazott készítmények, vírusellenes szerek és daganatellenes hormonkészítmények.

Az e havi listában gyógyszereket érintő jelentős drágulás nem szerepelt.

További tartalmak gyógyszer témában

További tartalmak terápia témában

Aktuális hírek

A vashiány 6 furcsa tünete

A vas a szervezet számára nélkülözhetetlen elem, mert biztosítja az oxigén eljutását a sejtekhez, vagyis a hiánya komoly problémákat okozhat. A vashiányt felismerni, amikor még a vérképen esetleg...

A hőhullámok a szívet is kikészítik

Egy új kutatás szerint összefüggés van a menopauza körüli hőhullámok és a szív- és érrendszeri betegségek közt, vagyis megdőlt az a nézet, hogy a szívbetegségek inkább a férfiakat sújtják.

Fehér foltok a körmön: ártalmatlan pöttyök?

A körmökön megjelenő fehér pöttyök, foltocskák nagyon gyakoriak, szinte minden ember észreveheti ezeket a kezén legalább egyszer. De érdemes ezekkel foglalkozni, esetleg bőrgyógyászati vizsgálatra...

Mekkora az ideális péniszméret? - Nők elmondták

Számtalan vicc forrása a kérdés, egy újabb kutatás szerint azonban végre megvan a megoldás, mit is mondanak erről a hölgyek. A PlOS One-ban megjelent tanulmány talán pontot tehet a talányra. 

Házi praktikák benőtt körmök ellen

A benőtt köröm tulajdonképpen azt jelenti, hogy a köröm éles, hegyes széle „belenő” a köröm mellett található, lágy, puha bőrrészbe, és ott nemcsak kellemetlenségeket, de erős fájdalmakat is...

Mikor kóros a menstruációs vér?

Bár nem a legkellemesebb, legesztétikusabb téma, a menstruációs vér meglepően sokat elárulhat a hölgyek egészségéről. Akárcsak a ciklus egyéb jellemzőit, ezt is érdemes figyelni, mert az esetleges...

további cikkek >>