Hirdetés

OEP: gyógyszertörzs-változás, mi lett olcsóbb, mi lett drágább mától?

Az OEP augusztus 1-jétől életbe lépő gyógyszerlistájában 12 szer lett jelentősen olcsóbb, és 25 gyógyszert fogadtak be a támogatott gyógyszerek csoportjába.

Hirdetés

OEP: gyógyszertörzs-változás, mi lett olcsóbb, mi lett drágább mától?Az OEP által közzétett rendszeres havi gyógyszerlistában e hónaptól a következő jelentősebb változások voltak:

A támogatásba befogadták 11 gyógyszerkészítmény 25 kiszerelési formáját, melyben egyes szív-érrendszerre ható, csontritkulás kezelésére alkalmazott, epilepszia-ellenes szerek, daganatellenes hormonkészítmények és egyes antibiotikumok szerepeltek.

Jelentős mértékben (5-20% között) vált olcsóbbá 9 gyógyszer 12 kiszerelési formájának bruttó fogyasztói ára, közöttük: egyes asztmaellenes szerek, szív-érrendszeri szerek, trombózisgátlók, depresszió ellen alkalmazott készítmények, vírusellenes szerek és daganatellenes hormonkészítmények.

Az e havi listában gyógyszereket érintő jelentős drágulás nem szerepelt.

További tartalmak gyógyszer témában

További tartalmak terápia témában

Aktuális hírek

10 fehérjeforrás - a húson túl

Egy átlagos felnőtt napi fehérjeszükséglete aktivitástól függően 70-100g. Ez a mennyiség húsevőkre és vegetáriánusokra egyaránt érvényes. Talán nem is gondolnánk, milyen értékes és ízletes...

Súlyos betegségeket jelezhet a fogínyünk?

Az egészséges íny feszes, élénk rózsaszín árnyalatú és biztosan „tartja” a fogainkat. Azonban az ínyünk könnyen megbetegedhet, és az ínybetegségek miatt nemcsak a fogainkat veszíthetjük el, de más...

A szívelégtelenség gyógyszeres kezelése

Szívelégtelenségben mindig kombinált gyógyszeres kezelésre van szükség, melynek célja a beteg panaszainak csökkentése vagy megszüntetése, az életminőség javítása, a betegség rosszabbodásának...

Ugrótérd, meszes váll, sarkantyú: ez a legjobb terápia

Érdekes elnevezések, amelyek mögött komoly panaszok, fájdalmak húzódnak meg, de az ugrótérd, a meszes váll és a sarokcsontkinövés, vagyis a sarkantyú is jól kezelhető egy kombinált terápiával. 

Miért ellenőrizzük a lábnyomunkat?

A lábnyomunk meglepően sokat elárulhat a lábunk egészségéről, még abban az esetben is segítheti az esetleges betegségek diagnosztizálását, ha (még) nem érzünk fájdalmakat, kellemetlenségeket....

Ritka menstruáció - milyen bajt jelezhet?

A nőgyógyászati rendelőkbe érkező páciensek nagy része menstruációs zavarokkal küzd. Ezeknek egyik típusa az, amikor túlságosan is ritkán jelentkezik vérzés. Mit jelez mindez?  

további cikkek >>