Hirdetés

Hét kijózanító tény a homeopátiáról

Köztudott a homeopátiáról, hogy a nagy hígítás miatt az ilyen típusú szerek semmiféle hatóanyagot nem tartalmaznak. A víz memóriája és biorezgései, a homeopátia áltudományos magyarázata, „eszmerendszere” tudományos szempontból értelmezhetetlen, természettudományos nonszensz.

1. A homeopátiás gyógyszerek alapanyagai nem csak gyógynövények lehetnek. Ledarált méh, kígyóméreg, ásványi anyagok vagy akár a berlini fal is alkothatja.

2. A homeopátia egyik alapelve, hogy hígítással az anyag hatékonysága nő. Az úgynevezett C30-hígítás azt jelenti, hogy az anyagot harmincszor egymás után százszorosra hígították. Ha ebből egyetlen molekulányi hatóanyagot szeretnénk magunkhoz venni, a Föld és a Nap közötti távolságnak megfelelő átmérőjű gömböt kellene lenyelnünk.

3. A homeopátia célja a beteg életerejének helyreállítása. Hahnemann, az alapító Organon című művében a vitális energia szerepét így írja le: „szellemszerű vitális erő, ami életre kelti az emberi organizmus anyagát”.  A gyógymód mai képviselői szerint is igaz, hogy „a gyógyításba olyan gyógyítói képességeket is bevon, mint  a világ metaforikus, szimbolikus látása, az analógiás, a mágikus gondolkodásmód”.

4. Hahnemann hitt abban, hogy a homeopátiát mennyei (földönkívüli) hatalmak kijelentése által nyerte. W. H. Schwartz homeopata pedig egy beszédében kifejtette: „A homeopátia nem csupán az ember fizikai, hanem spirituális fejlődésével is jár. A homeopátiás szer ily módon tulajdonképpen lelkeket ment meg. Segít a gonosz lelkek lerombolásában (...) segít megnyitni a felsőbb szinteket a spirituális és mennyei beáramlás felé.”

5. A homeopátiás szerek úgynevezett alkati szerek. A homeopaták hosszasan elbeszélgetnek a beteggel, feltérképezik személyiségét, érzelmi állapotát, kedvenc ételeit, színeit, illatait. Többek szerint Hahnemannra hatott az indiai orvoslás, mivel az ájurvédikus medicina hasonlóképpen gondolkodik.

6. A homeopátia másik alapelve a „hasonló szenvedés”. Ez azt jelenti, hogy egy tünetre olyan szert kell adni, amivel egészséges emberen az adott tünetet kiváltjuk. A beteg panaszai alapján a homeopaták célja a simillimum, vagyis a tüneteknek leginkább megfelelő szer megtalálása. A folyamat meglehetősen bonyolult, ezért különböző irányzatok alakultak ki a homeopátián belül. Vannak, akik ingával találnak rá a megfelelő szer nevére, mások az antropozófiában ismert szignatúratan, vagyis a kinézet alapján dolgoznak, például elmével kapcsolatos betegségekre dió alapú gyógyszert javasolnak, mert a dióbél az agyra hasonlít.

7.  Az influenzára javasolt Oscillococcinum kacsa szívéből és májából készül. Az anyagot a homeopátia elveinek megfelelően végtelenre hígítva egyetlen kacsa 20 millió dolláros forgalmat generál.

Szerző: Dr. Ipolyi-topál Gitta

Aktuális hírek

Izomfájdalom - lazítsunk gyógynövényekkel!

Még egy könnyű mozdulat is pokolian fáj - ugye ismerős? Az izomfájdalom kellemetlen tud lenni, de gyógynövény krémekkel, fürdőkkel is segíthetünk magunkon.

Dobd fel a szürke őszt különleges masszázsélményekkel! (X)

Képzeld el, hogy minden fárasztó, stresszes nap után egy profi masszőr vár az otthonodban, hogy különböző masszázsélményekkel kényeztessen. Fáradt izmaid felfrissülnek, a feszültséged elillan,...

Ezek a szén-monoxid mérgezés tünetei

Miért veszélyes a szén-monoxid és honnan ismerhetjük fel a szén-monoxid-mérgezés tüneteit? Íme!

Igazgatónak lenni káros az egészségre?

Steve Tappin, a "The Secrets of CEOs" című könyv szerzője szerint a felsőszintű vezetők nagy többségének életét a stressz, frusztráció, csalódottság, ingerültség és túlhajszoltság érzései uralják...

Női betegség a gyulladásos bélbetegség?

Összefügghet a Crohn-betegség és a vastagbélgyulladás megnövekedett kockázatával az endometriózis. Az endometriózisban szenvedő nőkben akár 80 százalékkal nagyobb valószínűséggel alakulhatnak ki...

Szexuális zavarokat okozhat a cukorbetegség

A legtöbb ember a cukorbetegséget a látásromlással, az érszűkülettel és a lábfekéllyel kapcsolja össze, azonban kutatások szerint a szexuális életre és a nemzőképességre is hatással van a...

további cikkek >>