Jelenlegi hely

Hirdetés

Hét kijózanító tény a homeopátiáról

Köztudott a homeopátiáról, hogy a nagy hígítás miatt az ilyen típusú szerek semmiféle hatóanyagot nem tartalmaznak. A víz memóriája és biorezgései, a homeopátia áltudományos magyarázata, „eszmerendszere” tudományos szempontból értelmezhetetlen, természettudományos nonszensz.

Hirdetés

1. A homeopátiás gyógyszerek alapanyagai nem csak gyógynövények lehetnek. Ledarált méh, kígyóméreg, ásványi anyagok vagy akár a berlini fal is alkothatja.

2. A homeopátia egyik alapelve, hogy hígítással az anyag hatékonysága nő. Az úgynevezett C30-hígítás azt jelenti, hogy az anyagot harmincszor egymás után százszorosra hígították. Ha ebből egyetlen molekulányi hatóanyagot szeretnénk magunkhoz venni, a Föld és a Nap közötti távolságnak megfelelő átmérőjű gömböt kellene lenyelnünk.

3. A homeopátia célja a beteg életerejének helyreállítása. Hahnemann, az alapító Organon című művében a vitális energia szerepét így írja le: „szellemszerű vitális erő, ami életre kelti az emberi organizmus anyagát”.  A gyógymód mai képviselői szerint is igaz, hogy „a gyógyításba olyan gyógyítói képességeket is bevon, mint  a világ metaforikus, szimbolikus látása, az analógiás, a mágikus gondolkodásmód”.

4. Hahnemann hitt abban, hogy a homeopátiát mennyei (földönkívüli) hatalmak kijelentése által nyerte. W. H. Schwartz homeopata pedig egy beszédében kifejtette: „A homeopátia nem csupán az ember fizikai, hanem spirituális fejlődésével is jár. A homeopátiás szer ily módon tulajdonképpen lelkeket ment meg. Segít a gonosz lelkek lerombolásában (...) segít megnyitni a felsőbb szinteket a spirituális és mennyei beáramlás felé.”

5. A homeopátiás szerek úgynevezett alkati szerek. A homeopaták hosszasan elbeszélgetnek a beteggel, feltérképezik személyiségét, érzelmi állapotát, kedvenc ételeit, színeit, illatait. Többek szerint Hahnemannra hatott az indiai orvoslás, mivel az ájurvédikus medicina hasonlóképpen gondolkodik.

6. A homeopátia másik alapelve a „hasonló szenvedés”. Ez azt jelenti, hogy egy tünetre olyan szert kell adni, amivel egészséges emberen az adott tünetet kiváltjuk. A beteg panaszai alapján a homeopaták célja a simillimum, vagyis a tüneteknek leginkább megfelelő szer megtalálása. A folyamat meglehetősen bonyolult, ezért különböző irányzatok alakultak ki a homeopátián belül. Vannak, akik ingával találnak rá a megfelelő szer nevére, mások az antropozófiában ismert szignatúratan, vagyis a kinézet alapján dolgoznak, például elmével kapcsolatos betegségekre dió alapú gyógyszert javasolnak, mert a dióbél az agyra hasonlít.

7.  Az influenzára javasolt Oscillococcinum kacsa szívéből és májából készül. Az anyagot a homeopátia elveinek megfelelően végtelenre hígítva egyetlen kacsa 20 millió dolláros forgalmat generál.

Szerző: Dr. Ipolyi-topál GittaHirdetés