2015. szeptember 1. kedd, Egyed, Egon napja van
Nyitólap  >  Keresők  >  Gyógyszer / gyógytermék kereső  >  Gyógyszer adatlap
Továbbküldés
Tartalom címe: Gyógyszer adatlap

MICETAL 10 mg/g gél

MICETAL 10 mg/g gél
Hatóanyag(ok):  flutrimazole
Forgalmazó: CSC Pharmaceuticals Handels
Címkék:  MICETAL gél
Csökkent májfunkciójú betegek: 10 mg kezdő dózis ajánlott, azonban óvatosság szükséges. Habár a hidrolízis sebessége csökkenhet, a hidrolízis mértéke nem csökken észrevehető mértékben májkárosodott betegekben. Ebben a betegcsoportban a fozinoprilát csökkent máj clearence-e mellett a renális exkréció kompenzatorikusan megnő. Nem áll rendelkezésre kontrollált klinikai vizsgálatban szerzett tapasztalat a Micetal gél terhesség idején történő alkalmazásáról. A Micetal gél a terhesség első harmadában csak akkor alkalmazható, ha a beteg állapota szempontjából ez elengedhetetlenül szükséges. Veseelégtelenségben szenvedő betegek: az ajánlott kezdő dózis 10 mg, azonban óvatosság szükséges, különösen, ha a GFR kisebb, mint 10 ml/perc.
Kiszerelés Kiadhatóság Fogyasztói ár Fizetendő ár
100 g vényköteles Orvosi rendelvényhez kötött készítmények. 1 945 Ft 1 945 Ft Tájékoztató jellegű ár
1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A MICETAL 10 MG/G GÉL ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?
A Micetal 10 mg/g gél hatóanyaga a flutrimazol, helyi hatású gombaellenes szer.
Pityrosporum sp. gomba okozta fertőzések, pl.: pityriasis capitis (hajas fejbőr korpásodása), illetve seborrhoeás dermatitis (bőrgyulladás) helyi kezelésére alkalmas.
2. TUDNIVALÓK A MICETAL 10 MG/G GÉL ALKALMAZÁSA ELŐTT
Ne alkalmazza a Micetal 10 mg/g gélt
- ha allergiás (túlérzékeny) a flutrimazolra vagy a Micetal 10 mg/g gél egyéb összetevőjére
- ha allergiás (túlérzékeny) valamelyik imidazol típusú gombaellenes szerre.
A Micetal 10 mg/g gél fokozott elővigyázatossággal alkalmazható
A Micetal 10 mg/g gél kizárólag külsőleges (bőrön történő) használatra alkalmas, és nem alkalmazható nyálkahártyákra. Szembe nem kerülhet!
10 éven aluli gyermekeken klinikai vizsgálatokat nem végeztek.
A kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.
Nemkívánatos interakcióról nem számoltak be.
Terhesség és szoptatás
Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
A Micetal 10 mg/g gél a terhesség első harmadában csak akkor alkalmazható, ha a kezelőorvos megítélése szerint a beteg állapota szempontjából ez elengedhetetlenül szükséges.
Nem ismert, hogy a gyógyszer kiválasztódik-e az anyatejbe, ezért szoptató anyáknak csak szigorú orvosi felügyelet mellett adható.
A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre
A Micetal 10 mg/g gél nem befolyásolja a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességeket.
3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A MICETAL 10 MG/G GÉLT?
A Micetal 10 mg/g gélt mindig az orvos által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.
Felnőttek és 10 évesnél idősebb gyermekek hetente 3-szor alkalmazzák a Micetal 10 mg/g gélt négy héten át. A hajas fejbőrre, illetve az egyéb érintett területre a gélt vékony rétegben kell felkenni, enyhén bemasszírozni, illetve bedörzsölni, majd 3-5 percig rajta kell hagyni, mielőtt bő vízzel leöblítik.
A kezelés időtartama:
A kezelés időtartamát az orvos határozza meg, az elváltozás, illetve a fertőzést okozó mikroorganizmus alapján, valamint az elváltozás helyének függvényében. A tünetek enyhülése már a kezelés első 5 napján bekövetkezhet, de a kezelést nem szabad abbahagyni az orvos által meghatározott kezelési időtartam végéig. Amennyiben a tünetek a 4 hetes kezelés után sem javulnak, tanácsos ezt a kezelőorvossal megbeszélni.
Ha az előírtnál több Micetal 10 mg/g gélt alkalmazott
Tekintettel a hatóanyag alacsony koncentrációjára és a helyi alkalmazásra, a Micetal 10 mg/g gél túladagolása, illetve mérgezéses esetek előfordulása valószínűtlen. Azonban észlelhető mennyiségek véletlen bevétele esetén forduljon ovoshoz.
Ha elfelejtette alkalmazni a Micetal 10 mg/g gélt
Ne alkalmazzon kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.
4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK
Mint minden gyógyszer, így a Micetal 10 mg/g gél is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
Az alábbi, nagyon ritkán előforduló (kevesebb, mint 10 000-ből egy esetben) mellékhatások jelentkezhetnek:
A kezelt területen a kezelés első napjaiban alkalmanként enyhe vörösödés, égető, szúró érzés, irritáció. Ezek a tünetek csak ritka esetekben tették szükségessé a kezelés leállítását.
Amennyiben a betegtájékoztatóban nem jelzett bármilyen mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
5. HOGYAN KELL A MICETAL 10 MG/G GÉLT TÁROLNI?
Legfeljebb 25 °C-on tárolandó.
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
A tartály címkéjén és a dobozon feltüntetett lejárati idő után ne alkalmazza a Micetal 10 mg/g gélt. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.
A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.
6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK
Mit tartalmaz a Micetal 10 mg/g gél?
- A készítmény hatóanyaga a flutrimazol. 1 g gél 10 mg flutrimazolt tartalmaz.
- Egyéb összetevők: Poliszorbát 20, "Timly" Robertet parfüm, diazolidinil-urea, dimetikon-propil-
PG-betain, akrilát/sztearát-20-metakrilát-kopolimer, kaprilil/kapril-glükozid, kokamido-propil-betain,
nátrium-hidroxid, tisztított víz.
Milyen a Micetal 10 mg/g gél készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás
Fehér, átlátszatlan, krém állagú, homogén gél jellegzetes illattal.
Kb. 100 g gél csuklós záródású, fehér, polipropilén kupakkal ellátott fehér, polietilén, ovális alakú tartályban. 1 tartály dobozban.
Információ

Hogyan juthatok több információhoz? A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Információ

Egészségügyi szakemberek a gyógyszer hivatalos alkalmazási előírását a www.pharmindex-online.hu oldalon találják!

Hirdetés

Ha ezt Kleopátra tudta volna!

Tegye fel a kezét, aki ragyogó, feszes és fiatalosan üde arcbőrre vágyik! Az Önök számára fantasztikus hírünk van! A TIENS két olyan innovatív arcmaszkot hozott a piacra, amely a SPA kényeztető simogatását nyújtja az otthoni környezet nyugalmában. 15 perc relaxáció és bőre ujjá éled. Járjon bőre kedvében és helyezzen fel egy TIENS Time Shadow Arcmaszkot!

Tovább a cikkre