2015. szeptember 4. péntek, Rozália napja van
Nyitólap  >  Keresők  >  Gyógyszer / gyógytermék kereső  >  Gyógyszer adatlap
Továbbküldés
Tartalom címe: Gyógyszer adatlap

PROVIRON 25 mg tabletta

PROVIRON 25 mg tabletta
PROVIRON 25 mg tabletta
Hatóanyag(ok):  mesterolone
Forgalmazó: Bayer Pharma AG
Címkék:  PROVIRON 25 tabletta
Doppingszernek minősülő készítmény A májfunkció károsodása esetén óvatosan alkalmazható, a napi adag csökkentése javasolt, vagy az egyes adagok csökkentésével, vagy az adagolás gyakoriságának csökkentésével. Súlyos májkárosodás (PT >18 másodperc) esetén ellenjavallt. Nem alkalmazható. Nem alkalmazható. Enyhe (GFR >30 ml/perc) vagy közepes súlyosságú (GFR=10-30 ml/perc) vesefunkciós zavar esetén óvatosan alkalmazható, adagját csökkenteni kell. Súlyos vesekárosodás (GFR <10 ml/perc) esetén ellenjavallt.
Kiszerelés Kiadhatóság Fogyasztói ár Fizetendő ár
50x (buborékcsomagolásban) vényköteles Szakorvosi/kórházi diagnózist követően, folyamatos szakorvosi ellenőrzés mellett alkalmazható készítmények. 4 091 Ft 4 091 Ft Forint összeggel még nem támogatott, de a támogatotti körbe már bekerült szer.
50x (buborékcsomagolásban) vényköteles Szakorvosi/kórházi diagnózist követően, folyamatos szakorvosi ellenőrzés mellett alkalmazható készítmények. 4 091 Ft 409 Ft Bizonyos betegségekben 90%-os OEP támogatással rendelhető szer.
1. Milyen típusú gyógyszer a Proviron 25 mg tabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?
2. Tudnivalók Proviron 25 mg tabletta alkalmazása előtt
3. Hogyan kell alkalmazni Proviron 25 mg tablettát?
4. Lehetséges mellékhatások
5. Hogyan kell a Proviron 25 mg tabletta tárolni?
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk
1. Milyen típusú gyógyszer a Proviron 25 mg tabletta és milyen betegségek alkalmazható?

Férfiak esetén az életkor előrehaladtával a férfihormon termelése csökken. A Proviron tabletta a csökkent hormontermelést pótolja. A készítmény tehát alkalmas a belső elválasztású mirigyek elégtelen férfihormon termelésének kezelésére.
A Proviron a mirigyek elégtelen működése következtében kialakuló férfihormon-hiány vagy terméketlenség kezelésére alkalmazható.
2. Tudnivalók a Proviron 25 mg tabletta alkalmazása előtt

Ne alkalmazza a Proviron 25 mg tablettát
- ha prosztatarákban szenved,
- ha régebben, vagy jelenleg fennálló májdaganata van,
- ha allergiás a meszterolonra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.
Figyelmeztetések és óvintézkedések
Az androgén hormonok nem alkalmasak arra, hogy egészséges egyénekben izomnövekedést idézzenek elő, vagy megnöveljék a fizikai képességeket.
Megelőző intézkedésként a kezelés alatt a betegeknél rendszeres prosztata-vizsgálatot kell végezni.
Az olyan hormontulajdonságú anyagok használatakor, mint amilyet a Proviron is tartalmaz, ritka esetekben jóindulatú, még ritkábban rosszindulatú májdaganatok kifejlődéséről számoltak be, amelyek azután egy-egy elszigetelt esetben életveszélyes hasüregi vérzéshez vezettek. Amennyiben szokatlan, nem múló, erős, a has felsőbb területein érezhető fájdalmat érez, azonnal értesítse kezelőorvosát.
Előírt adagban a Proviron nem gátolja a hímivarsejtek képződését. A Proviron rendszerint nem okoz májpanaszokat.
Egyéb gyógyszerek és a Proviron
Nem ismertek olyan készítmények, amelyek befolyásolják a Proviron hatását egyidejű bevétel esetén.
A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre
Nem ismert, hogy a Proviron befolyásolja-e a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket.

A Proviron 25 mg tabletta 60,5 mg tejcukrot tartalmaz
. Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel kezelőorvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.
3. Hogyan kell alkalmazni a Proviron 25 mg tablettát?

A Proviron tablettát csak férfibetegek szedhetik.
A gyógyszert mindig a kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
A készítmény ajánlott adagja:
Az ivarmirigyek csökkent működésének (hipogonadizmus) kezelésére
A másodlagos hím nemi jellegek kifejlődése érdekében több hónapon keresztül napi 3-szor 1-2 db Proviron tabletta szedése javasolt. Fenntartó adagként napi 2-szer 1 db, vagy 3-szor 1 db Proviron tabletta a legtöbb esetben hatékonynak bizonyul.
Terméketlenség - a spermiumok mennyiségének és minőségének javítására
Naponta 2-3-szor 1 db Proviron tabletta a hímivarsejtek fejlődési ciklusának ideje alatt, vagyis kb. 90 napon át. Ha szükséges, a Proviron kezelés néhány hetes szünetet követően újból megismételhető.
A pubertás után fellépő funkciózavarban, amikor a Leydig sejtek csökkent működése miatt az ejakulátum fruktóz tartalma nem megfelelő: a magasabb fruktóz koncentrációt több hónapon át szedett napi 2-szer 1 db Proviron tablettával lehet elérni.
Az alkalmazás módja
A tablettákat egészben, folyadékkal együtt kell lenyelni.
4. Lehetséges mellékhatások
Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
Nem ismert gyakoriságú mellékhatások: 10 000 betegből legfeljebb 1 embernél fordul elő.
Ha egyedi, elszigetelt esetekben gyakori vagy állandó merevedés áll be, a gyógyszeradagot a hímvessző sérülésének elkerülése érdekében csökkenteni kell, vagy a kezelést fel kell függeszteni.

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa
kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.
A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

5. Hogyan kell a Proviron 25 mg tablettát tárolni?

Legfeljebb 25 °C-on tárolandó.
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
A dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne alkalmazza ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.
Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.
6. További információk
Mit tartalmaz a Proviron 25 mg tabletta
- A készítmény hatóanyaga: 25 mg meszterolon.
- Egyéb összetevők: laktóz-monohidrát, kukorica keményítő, povidon 25000, metil-parahidroxibenzoát, propil-parahidroxibenzoát, magnézium-sztearát.
Milyen a Proviron 25 mg tabletta külleme és mit tartalmaz a csomagolás
50 db fehér, kerek, lapos, metszett élű tabletta, egyik oldalán felezővonallal, másik oldalán AX kóddal ellátva átlátszó PVC//Al buborékcsomagolásban és dobozban.
Információ

Hogyan juthatok több információhoz? A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Információ

Egészségügyi szakemberek a gyógyszer hivatalos alkalmazási előírását a www.pharmindex-online.hu oldalon találják!

Hirdetés

Ha ezt Kleopátra tudta volna!

Tegye fel a kezét, aki ragyogó, feszes és fiatalosan üde arcbőrre vágyik! Az Önök számára fantasztikus hírünk van! A TIENS két olyan innovatív arcmaszkot hozott a piacra, amely a SPA kényeztető simogatását nyújtja az otthoni környezet nyugalmában. 15 perc relaxáció és bőre ujjá éled. Járjon bőre kedvében és helyezzen fel egy TIENS Time Shadow Arcmaszkot!

Tovább a cikkre