2014. december 22. hétfő, Zénó napja van
Nyitólap  >  Keresők  >  Gyógyszer / gyógytermék kereső  >  Gyógyszer adatlap
Továbbküldés
Tartalom címe: Gyógyszer adatlap

PROVIRON 25 mg tabletta

PROVIRON 25 mg tabletta
PROVIRON 25 mg tabletta
Hatóanyag(ok):  mesterolone
Forgalmazó: Bayer Pharma AG
Címkék:  PROVIRON 25 tabletta
Doppingszernek minősülő készítmény A májfunkció károsodása esetén óvatosan alkalmazható, a napi adag csökkentése javasolt, vagy az egyes adagok csökkentésével, vagy az adagolás gyakoriságának csökkentésével. Súlyos májkárosodás (PT >18 másodperc) esetén ellenjavallt. Nem alkalmazható. Nem alkalmazható. Enyhe (GFR >30 ml/perc) vagy közepes súlyosságú (GFR=10-30 ml/perc) vesefunkciós zavar esetén óvatosan alkalmazható, adagját csökkenteni kell. Súlyos vesekárosodás (GFR <10 ml/perc) esetén ellenjavallt.
Kiszerelés Kiadhatóság Fogyasztói ár Fizetendő ár
50x (buborékcsomagolásban) vényköteles Szakorvosi/kórházi diagnózist követően, folyamatos szakorvosi ellenőrzés mellett alkalmazható készítmények. 4 091 Ft 4 091 Ft Forint összeggel még nem támogatott, de a támogatotti körbe már bekerült szer.
50x (buborékcsomagolásban) vényköteles Szakorvosi/kórházi diagnózist követően, folyamatos szakorvosi ellenőrzés mellett alkalmazható készítmények. 4 091 Ft 409 Ft Bizonyos betegségekben 90%-os OEP támogatással rendelhető szer.
1. Milyen típusú gyógyszer A PROVIRON 25 MG TABLETTA és milyen betegségek esetén alkalmazható!
Férfiak esetén az életkor előrehaladtával a férfihormon termelése csökken. A Proviron tabletta a csökkent hormontermelést pótolja. A készítmény tehát alkalmas a belső elválasztású mirigyek elégtelen férfihormon termelésének kezelésére.
A Proviron a mirigyek elégtelen működése következtében kialakuló férfihormon-hiány vagy terméketlenség kezelésére alkalmazható.
2. Tudnivalók a PROVIRON 25 MG TABLETTA alkalmazása előtt
Ne alkalmazza a Proviron 25 mg tablettát
- ha prosztatarákban szenved,
- ha régebben, vagy jelenleg fennálló májdaganata van,
- ha allergiás (túlérzékeny) a meszterolonra vagy a Proviron 25 mg tabletta egyéb összetevőjére.
Különleges figyelmeztetések és az alkalmazással kapcsolatos óvatossági intézkedések
Az androgén hormonok nem alkalmasak arra, hogy egészséges egyénekben izomnövekedést idézzenek elő, vagy megnöveljék a fizikai képességeket.
Megelőző intézkedésként a kezelés alatt a betegeknél rendszeres prosztata-vizsgálatot kell végezni.
Az olyan hormontulajdonságú anyagok használatakor, mint amilyet a Proviron is tartalmaz, ritka esetekben jóindulatú, még ritkábban rosszindulatú májdaganatok kifejlődéséről számoltak be, amelyek azután egy-egy elszigetelt esetben életveszélyes hasüregi vérzéshez vezettek. Amennyiben szokatlan, nem múló, erős, a has felsőbb területein érezhető fájdalmat érez, azonnal értesítse orvosát.
Előírt adagban a Proviron nem gátolja a hímivarsejtek képződését. A Proviron rendszerint nem okoz májpanaszokat.
A kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek
Nem ismertek olyan készítmények, amelyek befolyásolják a Proviron hatását egyidejű bevétel esetén.
A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre
Nem ismert, hogy a Proviron befolyásolja-e a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket.
Fontos információk a Proviron egyes összetevőiről
A Proviron 25 mg tabletta 60,5 mg tejcukrot tartalmaz tablettánként. Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.
3. Hogyan kell alkalmazni a Proviron 25 MG tablettát?
A Proviron tablettát csak férfibetegek szedhetik.
Ha az orvos másképp nem rendeli, az alábbi adagolás javasolt:
Az ivarmirigyek csökkent működésének (hipogonadizmus) kezelésére
A másodlagos hím nemi jellegek kifejlődése érdekében több hónapon keresztül napi 3-szor 1-2 db Proviron tabletta szedése javasolt. Fenntartó adagként napi 2-szer 1 db, vagy 3-szor 1 db Proviron tabletta a legtöbb esetben hatékonynak bizonyul.
Terméketlenség - a spermiumok mennyiségének és minőségének javítására
Naponta 2-3-szor 1 db Proviron tabletta a hímivarsejtek fejlődési ciklusának ideje alatt, vagyis kb. 90 napon át. Ha szükséges, a Proviron kezelés néhány hetes szünetet követően újból megismételhető.
A pubertás után fellépő funkciózavarban, amikor a Leydig sejtek csökkent működése miatt az ejakulátum fruktóz tartalma nem megfelelő: a magasabb fruktóz koncentrációt több hónapon át szedett napi 2-szer 1 db Proviron tablettával lehet elérni.
Az alkalmazás módja
A tablettákat egészben, folyadékkal együtt kell lenyelni.
4. Lehetséges mellékhatások
Mint minden gyógyszer, így a Proviron 25 mg tabletta is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
Nem ismert gyakoriságú mellékhatások: 10 000 betegből legfeljebb 1 embernél fordul elő.
Ha egyedi, elszigetelt esetekben gyakori vagy állandó merevedés áll be, a gyógyszeradagot a hímvessző sérülésének elkerülése érdekében csökkenteni kell, vagy a kezelést fel kell függeszteni.
Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát.
5. HOGYAN KELL A PROVIRON 25 MG TABLETTÁT TÁROLNI?
Legfeljebb 25 °C-on tárolandó.
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
A dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne alkalmazza a Proviron 25 mg tablettát. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.
6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK
Mit tartalmaz a Proviron 25 mg tabletta
- A készítmény hatóanyaga: 25 mg meszterolon.
- Egyéb összetevők: laktóz-monohidrát, kukorica keményítő, povidon 25000, metil-parahidroxibenzoát, propil-parahidroxibenzoát, magnézium-sztearát.
Milyen a Proviron 25 mg tabletta külleme és mit tartalmaz a csomagolás
50 db fehér, kerek, lapos, metszett élű tabletta, egyik oldalán felezővonallal, másik oldalán AX kóddal ellátva átlátszó PVC//Al buborékcsomagolásban és dobozban.
Információ

Hogyan juthatok több információhoz? A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a (beteg)tájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Információ

Egészségügyi szakemberek a gyógyszer hivatalos alkalmazási előírását a www.pharmindex-online.hu oldalon találják!

Hirdetés

SZENT-GYÖRGYI ALBERT C-VITAMIN

A környezeti változások kedvezőtlen eredménye, hogy az élelmiszerek nem képesek biztosítani a számunkra szükséges mennyiségű és minőségű tápanyagokat. Ilyen a C-vitamin is, melyet Szent-Györgyi Albert professzor izolált 1937-ben, aki egész életében elszántan kutatta a hosszú élet titkát. A C-vitamin nélkülözhetetlen segédanyag a sejtlégzés folyamatában, ezért felhasználása az egészséges szervezetben is folyamatos.