Jelenlegi hely

Hirdetés

Növeli a libidót a kopaszodás elleni gyógyszer?

A kezeléssel párhuzamosan alkalmazott egyik speciális gyógyszernek köszönhetően a hajátültetés egyik technikája meglepő módon a nemi vágy, az energia és a teljesítmény növekedéséhez vezetett a páciensekben.

Hirdetés

Növeli a libidót a kopaszodás elleni gyógyszer?A FUE (follicular unit extraction – hajtüsző kivétel és átültetés) elnevezésű technika során az egyes hajtüszőket a fej hátsó és oldalsó részéből veszik ki, és a felső és elülső részre ültetik be. Ez azonban csak az egyik része a kezelésnek, a másik egy gyógyszer szedése.

A finasterid hatóanyagot tartalmazó készítmény a férfias típusú hajhullás (androgén alopécia) ellen hat, és hajátültetés esetén rutinszerűen alkalmazzák. A kutatások szerint a szer meglehetősen hatékony: a szert szedők 90 százaléka a kopaszodás megszűnését tapasztalja, 65 százalék esetében pedig a haj újranövése is megindul.

Bár a gyógyszert szedők közül néhányan negatív mellékhatásokat, például a libidó és az energiaszint csökkenését tapasztalják, mások éppen az ellenkezőjéről számolnak be. Utóbbiak esetében megnő a nemi vágy, energikusabbá válnak, továbbá nő az izomtömegük és teljesítményük is.

Ezt tanúsítja pl. Wayne Rooney futballista esete is, aki az idei év elején esett át hajbeültetésen. Kezelése óta a pályán nyújtott teljesítménye drámai mértékben javult, annyira, hogy a Manchester United vezetője, Sir Alex Ferguson egyenesen a "fehér Pelének" nevezte. Az internetes fórumokon egyébként ugyanezekről a váratlan javulásokról ír számos férfi.

Finasterid a terápiában

Csak azért, hogy tegyük helyére a cikkben szereplő információt... A finasterid közismert terápiás fegyver, 1992 óta. Fő javallata a férfiakon előforduló BPH, (benignus prosztata hyperplasia) a prosztata jóindulatú megnagyobbodása.

A kopaszodás elleni hatás tulajdonképpen másodlagos felismerés, és a forgalomban lévő készítmények közül ez utóbbira a BPH ellen adott készítmény dózisának 1/5-ét alkalmazzák.

Mindkét készítmény vényköteles, és csak orvosi ellenőrzés mellett alkalmazható.Hirdetés