Hirdetés

Növeli a libidót a kopaszodás elleni gyógyszer?

A kezeléssel párhuzamosan alkalmazott egyik speciális gyógyszernek köszönhetően a hajátültetés egyik technikája meglepő módon a nemi vágy, az energia és a teljesítmény növekedéséhez vezetett a páciensekben.

Növeli a libidót a kopaszodás elleni gyógyszer?A FUE (follicular unit extraction – hajtüsző kivétel és átültetés) elnevezésű technika során az egyes hajtüszőket a fej hátsó és oldalsó részéből veszik ki, és a felső és elülső részre ültetik be. Ez azonban csak az egyik része a kezelésnek, a másik egy gyógyszer szedése.

A finasterid hatóanyagot tartalmazó készítmény a férfias típusú hajhullás (androgén alopécia) ellen hat, és hajátültetés esetén rutinszerűen alkalmazzák. A kutatások szerint a szer meglehetősen hatékony: a szert szedők 90 százaléka a kopaszodás megszűnését tapasztalja, 65 százalék esetében pedig a haj újranövése is megindul.

Bár a gyógyszert szedők közül néhányan negatív mellékhatásokat, például a libidó és az energiaszint csökkenését tapasztalják, mások éppen az ellenkezőjéről számolnak be. Utóbbiak esetében megnő a nemi vágy, energikusabbá válnak, továbbá nő az izomtömegük és teljesítményük is.

Ezt tanúsítja pl. Wayne Rooney futballista esete is, aki az idei év elején esett át hajbeültetésen. Kezelése óta a pályán nyújtott teljesítménye drámai mértékben javult, annyira, hogy a Manchester United vezetője, Sir Alex Ferguson egyenesen a "fehér Pelének" nevezte. Az internetes fórumokon egyébként ugyanezekről a váratlan javulásokról ír számos férfi.

Finasterid a terápiában

Csak azért, hogy tegyük helyére a cikkben szereplő információt... A finasterid közismert terápiás fegyver, 1992 óta. Fő javallata a férfiakon előforduló BPH, (benignus prosztata hyperplasia) a prosztata jóindulatú megnagyobbodása.

A kopaszodás elleni hatás tulajdonképpen másodlagos felismerés, és a forgalomban lévő készítmények közül ez utóbbira a BPH ellen adott készítmény dózisának 1/5-ét alkalmazzák.

Mindkét készítmény vényköteles, és csak orvosi ellenőrzés mellett alkalmazható.

További tartalmak férfi betegségek témában

További tartalmak kopaszodás témában

Aktuális hírek

Anyajegye miatt jár orvoshoz a Barátok közt sztárja

 Mára ez lett a védjegye, ugyanakkor orvosnak is legalább évente megmutatja. Miért aggódik R. Kárpáti Péter?

Trombózis vagy embólia: melyik a veszélyesebb?

A rossz keringéssel és a vénás betegségekkel kapcsolatban gyakran lehet hallani a trombózis, illetve az embólia fogalmakat. Melyik mit jelent? Mi a különbség közöttük? Melyik a veszélyesebb? 

Új szívgyógyszereket fejlesztenek Debrecenben

Ironheart: ez a projekt neve, amelynek keretében új gyógyszereket és diagnosztikai eljárásokat fejlesztenek a Debreceni Egyetem szív- és érrendszeri betegségek kutatásával foglalkozó központjában...

Mi a tüdőfibrózis?

A napokban megjelent hírekből sokan felfigyelhettek rá, hogy évről évre nő az ismeretlen eredetű tüdőfibrózisos esetek száma Magyarországon. Melyek a betegség tünetei és hogyan ismerhetjük fel?

Fájdalom, görcs, zsibbadás: csillapíthatjuk gyógyszer nélkül?

Most egy olyan gyógyszermentes terápiát mutatunk be, amely fájdalomcsillapításra, gyulladáscsökkentésre, ideg- és izomstimulációra, diabétesz kezelésére is alkalmas, ráadásul mellékhatások nélkül...

Hogyan előzhető meg a trombózis?

A trombózisnak – vagyis a vérereinkben kialakuló vérrögöknek – időnként súlyos, sőt életveszélyes szövődményei is lehetnek, ezért érdemes mindent megtenni azért, hogy megelőzzük ezt a betegséget....

további cikkek >>