Mozgásszervi betegségek

Csendben szenvedő anyukák: ízületi fájdalmak kisgyermek mellett

Csendben szenvedő anyukák: ízületi fájdalmak kisgyermek mellettAnyukaként folyton arra gondolunk: csak gyermekünk egészséges legyen. Gondolunk-e saját magunkra, miközben mindent megteszünk a gyermek kiegyensúlyozott fejlődéséért, boldogságáért? Gyakran küzdünk fájdalmakkal, de édesanyaként csak a legritkább esetben panaszkodunk emiatt. Hogyan végezzük helyesen ezeket a mindennapi mozdulatokat, hogy ne fájjon a derekunk, térdünk, csuklónk, ne kopjanak porcaink?

Sportsérülés: porckopás fiatalon?

Itt a tavasz, sokan ilyenkor kezdünk újra sportolni, hogy a strandszezonra formába lendüljünk. Ha hosszú kihagyás után hirtelen vágunk bele egy újfajta edzésbe, az ízületeink könnyen megsérülhetnek. Hogyan kerülhetjük el a sportsérülést, mit és hogyan sportoljunk, ha már fáj? Íme néhány praktikus tipp az Ízületőr (www.izuletor.hu) szakértőitől.

Innováció a derékfájdalom kezelésében

Innováció a derékfájdalom kezelésébenA derékfájdalom társadalmi méretű probléma: az Európai Unió aktív lakosságának negyede szenved tőle élete folyamán. A krónikus derékfájdalom előfordulási gyakorisága közel 10 százalék. Jelentős előrelépés a MySpine projekt, hatékony eszköz a gerincbetegek kezelési stratégiájának meghatározásához.

Egyedi kezelést igényelnek a vállsérültek

Egyedi kezelést igényelnek a vállsérültekBetegség, sérülés, de akár rejtett ok is hozzájárulhat a vállízület kopásához, amelyet állandósuló fájdalom és a váll beszűkülő mozgása jellemez. Legrosszabb esetben akár protézis beültetésével lehet elérni a problémamentes életet.

Mozgassuk a fájós térdet, vagy pihentessük?

Mozgassuk a fájós térdet, vagy pihentessük?Olykor-olykor minden ember panaszkodik kisebb-nagyobb mértékű térdfájdalomra, melynek hátterében számtalan dolog állhat. Ekkor persze felmerül az örök kérdés: vajon mivel teszünk jót? Ha mozgatjuk, vagy ha inkább pihentetjük a végtagot? A kérdést dr. Váradi Éva főorvosnő, a Fájdalomközpont aktív fájdalomcsillapítás specialistája válaszolja meg.

Csípőfájdalommal küzd? Ez állhat a hátterében!

A csípőfájdalom számos ember számára az életét megkeserítő probléma, mely nem ritkán akadályozza a mindennapi munkavégzést. Bár enyhébb esetben elhanyagolható problémának tűnhet, ám nem ritka, amikor hirtelen súlyosbodik, melynek hátterében akár nyáktömlő gyulladás is állhat. Tudja meg dr. Váradi Éva főorvosnőtől, a Fájdalomközpont aktív fájdalomcsillapítás specialistájától, hogy pontosan mit is takar ez az állapot.

Rheumatoid artritisz is okozhat reggeli ízületi merevséget

A mozgásszervi megbetegedések közül a legtöbb és legnagyobb kellemetlenséget a rheumatoid artritisz okozza, mely szinte az egész életre komoly hatással van. A probléma tüneteiről és terápiájáról dr. Váradi Éva főorvosnőt, a Fájdalomközpont aktív fájdalomcsillapítás specialistáját kérdeztük.

Számítógép-mellékhatások: egérváll és teniszkönyök...

Egérvállat és teniszkönyököt okozhat a túlzott egérhasználat! Ha valaki meghallja azt a szót, hogy teniszkönyök, egyből a teniszezők fájdalmas mozgásszervi panasza jut az eszébe, és nem is gondolná, hogy olyan hétköznapi tevékenység, mint az egérhasználat is okozhatja a problémát. Hogy még milyen panaszokkal járhat az irodai munka, arról dr. Váradi Éva főorvosnőt, a Fájdalomközpont aktív fájdalomcsillapítás specialistáját kérdeztük.

Karzsibbadást is okozhat a nyaki gerincsérv

Karzsibbadást is okozhat a nyaki gerincsérvNem tudja mozgatni a nyakát? Éles fájdalmat érez nyakkörzésnél? Sokszor zsibbad a karja? Gyakori panaszok, melynek hátterében a nyaki gerinc sérve is állhat. Dr. Váradi Éva főorvosnő, a Fájdalomközpont aktív fájdalomcsillapítás specialistája a probléma megelőzéséről és kezeléséről beszélt.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Mozgásszervi betegségek csatornájára