Hirdetés

Milyen az egészséges bugyi? (a szakember tanácsai)

Mi fán terem az egészséges bugyi? Az alsóneműk méretükben, anyagukban, formájukban mind az adott kor divatát követik, ám a divat nem mindig őrzi meg egészségünket.

Hirdetés

Milyen az egészséges bugyi? (a szakember tanácsai)Amikor bugyit választunk, nem gondoljuk, hogy akár egészségügyi problémákat is okozhatunk magunknak egy-egy szexi darabbal. Dr. Cseh Erika nőgyógyász szakértő beszélt a Csak csajokban arról, hogy milyen egészségügyi gondokat okozhat egy rosszul megválasztott bugyi és mely típusú bugyik viselete ajánlott egészségügyi szempontból.


A megfelelő fehérnemű kiválasztásánál fontos a következő pontokon végigmennünk:

- a fehérnemű mérete:

Mind a túl nagy, mind pedig a túl kicsi alsónemű okozhat problémát. A túl nagy fehérnemű összegyűrődhet és ezáltal esetleg kidörzsölheti a bőrfelületet. A szűk bugyik is irritációt okozhatnak a szeméremtesten. Érdemes vásárlás előtt magunkhoz próbálni a kiválasztott fehérnemű méretét, így megóvhatjuk magunkat a méretproblémák okozta későbbi egészségügyi gondoktól.

- a fehérnemű anyaga:

Dr. Cseh Erika a fehérnemű esztétikuma elé helyezi annak anyagát. Mindenképpen a természetes anyagokból, pamutból készült alsóneműket ajánlja. A csipke és egyéb műszálas fehérneműk szintén irritációt okozhatnak, mindemellett kellemetlen nőgyógyászati problémákat okozhatnak (pl.: hüvelyi folyás, candida)

- a fehérnemű formája:

A szűkebb, tanga fazonok manapság igen népszerűek, hiszen a testhez simuló lenge ruhadarabokban is észrevétlen marad. Ez a forma azonban a hüvelyi folyások táptalaja lehet. A tanga vékony pántja megteremti a hidat, hogy a végbél felől eljussanak a kórokozók a hüvelybe. Fontos hangsúlyozni, hogy nem mindenkinek okoz nőgyógyászati problémát ez a forma.

Ezen kívül szakértőnk arra is felhívja a figyelmet, hogy ne használjunk minden nap tisztasági betétet, mert a tangához hasonlóan a hüvely és a végbél közötti rész nagyobb eséllyel ér egymáshoz, ami candida és egyéb nőgyógyászati betegségek kialakulásához vezethet.

Akkor most bugyival vagy bugyi nélkül?

Ha ennyi ponton kell végigmenni, hogy kiválasszuk a megfelelő fehérneműt, akkor felmerülhet a kérdés, hogy egyáltalán érdemes-e hordani bugyit? A válasz egyértelműen igen, az alsónemű válogatással érdemes pepecselni. Fontos a fehérnemű viselete, hogy megóvjuk egészségünket és nem mellesleg kivédjük a hirtelen feltámadt szelet, esetleg egy pimasz fotós mesterkedéseit. Meztelenül aludni sem annyira egészséges, ugyanis ilyenkor baktériumok kerülhetnek a hüvelybe.

További tartalmak női betegségek témában

További tartalmak életmód témában

További tartalmak általános egészségügyi téma témában

Aktuális hírek

Egyszerű módszerek szájszag ellen

A legtöbb esetben a kellemetlen szájszag ellen viszonylag könnyen tehetünk, de előfordulhat az is, hogy a rossz lehelet kialakulásáért komolyabb probléma a felelős, ennek pedig a megoldása is...

Szívelégtelenség: hogyan kezelhető?

A gyógyszeres kezelésektől az eszközös kezeléseken át a szívátültetésig. Mikor, melyik lehet a megfelelő terápia?

Nem kívánom a szexet, mi a bajom?

A szexuális együttlétek igen fontosak egy párkapcsolatban, ám olykor előfordulhat, hogy a pár egyik tagja összebújás helyett inkább mással töltené az időt. Amennyiben a libidó hiánya túlságosan is...

5 nyári tanács szívbetegeknek

A szívbetegeknek fokozottan érdemes vigyázniuk magukra a kánikulai időszakban, különösen, ha 50 év felettiek, társbetegségeik is vannak és/vagy túlsúlyosak.

Gyógyszerkivitel és behozatal: mit kell tudni az utazóknak?

Egy-egy utazás alkalmával előfordulhat, hogy igazolást kell beszerezni ahhoz, hogy a krónikus betegségükre vagy az akut problémáikra szedett gyógyszereiket gond nélkül magukkal vihessék az utazók...

Betegségek a strandról: így nem szedi össze

A nyár a napozás, a strandolás időszaka. Ám a szünidő és a hőség beköszöntével nemcsak a fürdőzők száma nő ugrásszerűen, hanem sajnos a fertőzéseké és a tipikus strandbetegségeké is. Mit tegyünk,...

további cikkek >>