Hirdetés

Milyen az egészséges bugyi? (a szakember tanácsai)

Mi fán terem az egészséges bugyi? Az alsóneműk méretükben, anyagukban, formájukban mind az adott kor divatát követik, ám a divat nem mindig őrzi meg egészségünket.

Milyen az egészséges bugyi? (a szakember tanácsai)Amikor bugyit választunk, nem gondoljuk, hogy akár egészségügyi problémákat is okozhatunk magunknak egy-egy szexi darabbal. Dr. Cseh Erika nőgyógyász szakértő beszélt a Csak csajokban arról, hogy milyen egészségügyi gondokat okozhat egy rosszul megválasztott bugyi és mely típusú bugyik viselete ajánlott egészségügyi szempontból.


A megfelelő fehérnemű kiválasztásánál fontos a következő pontokon végigmennünk:

- a fehérnemű mérete:

Mind a túl nagy, mind pedig a túl kicsi alsónemű okozhat problémát. A túl nagy fehérnemű összegyűrődhet és ezáltal esetleg kidörzsölheti a bőrfelületet. A szűk bugyik is irritációt okozhatnak a szeméremtesten. Érdemes vásárlás előtt magunkhoz próbálni a kiválasztott fehérnemű méretét, így megóvhatjuk magunkat a méretproblémák okozta későbbi egészségügyi gondoktól.

- a fehérnemű anyaga:

Dr. Cseh Erika a fehérnemű esztétikuma elé helyezi annak anyagát. Mindenképpen a természetes anyagokból, pamutból készült alsóneműket ajánlja. A csipke és egyéb műszálas fehérneműk szintén irritációt okozhatnak, mindemellett kellemetlen nőgyógyászati problémákat okozhatnak (pl.: hüvelyi folyás, candida)

- a fehérnemű formája:

A szűkebb, tanga fazonok manapság igen népszerűek, hiszen a testhez simuló lenge ruhadarabokban is észrevétlen marad. Ez a forma azonban a hüvelyi folyások táptalaja lehet. A tanga vékony pántja megteremti a hidat, hogy a végbél felől eljussanak a kórokozók a hüvelybe. Fontos hangsúlyozni, hogy nem mindenkinek okoz nőgyógyászati problémát ez a forma.

Ezen kívül szakértőnk arra is felhívja a figyelmet, hogy ne használjunk minden nap tisztasági betétet, mert a tangához hasonlóan a hüvely és a végbél közötti rész nagyobb eséllyel ér egymáshoz, ami candida és egyéb nőgyógyászati betegségek kialakulásához vezethet.

Akkor most bugyival vagy bugyi nélkül?

Ha ennyi ponton kell végigmenni, hogy kiválasszuk a megfelelő fehérneműt, akkor felmerülhet a kérdés, hogy egyáltalán érdemes-e hordani bugyit? A válasz egyértelműen igen, az alsónemű válogatással érdemes pepecselni. Fontos a fehérnemű viselete, hogy megóvjuk egészségünket és nem mellesleg kivédjük a hirtelen feltámadt szelet, esetleg egy pimasz fotós mesterkedéseit. Meztelenül aludni sem annyira egészséges, ugyanis ilyenkor baktériumok kerülhetnek a hüvelybe.

További tartalmak női betegségek témában

További tartalmak életmód témában

További tartalmak általános egészségügyi téma témában

Aktuális hírek

A vashiány 6 furcsa tünete

A vas a szervezet számára nélkülözhetetlen elem, mert biztosítja az oxigén eljutását a sejtekhez, vagyis a hiánya komoly problémákat okozhat. A vashiányt felismerni, amikor még a vérképen esetleg...

A hőhullámok a szívet is kikészítik

Egy új kutatás szerint összefüggés van a menopauza körüli hőhullámok és a szív- és érrendszeri betegségek közt, vagyis megdőlt az a nézet, hogy a szívbetegségek inkább a férfiakat sújtják.

Fehér foltok a körmön: ártalmatlan pöttyök?

A körmökön megjelenő fehér pöttyök, foltocskák nagyon gyakoriak, szinte minden ember észreveheti ezeket a kezén legalább egyszer. De érdemes ezekkel foglalkozni, esetleg bőrgyógyászati vizsgálatra...

Mekkora az ideális péniszméret? - Nők elmondták

Számtalan vicc forrása a kérdés, egy újabb kutatás szerint azonban végre megvan a megoldás, mit is mondanak erről a hölgyek. A PlOS One-ban megjelent tanulmány talán pontot tehet a talányra. 

Házi praktikák benőtt körmök ellen

A benőtt köröm tulajdonképpen azt jelenti, hogy a köröm éles, hegyes széle „belenő” a köröm mellett található, lágy, puha bőrrészbe, és ott nemcsak kellemetlenségeket, de erős fájdalmakat is...

Mikor kóros a menstruációs vér?

Bár nem a legkellemesebb, legesztétikusabb téma, a menstruációs vér meglepően sokat elárulhat a hölgyek egészségéről. Akárcsak a ciklus egyéb jellemzőit, ezt is érdemes figyelni, mert az esetleges...

további cikkek >>