2014. szeptember 2. kedd, Rebeka, Dorina napja van
Nyitólap  >  Orvos válaszol
Továbbküldés
Tartalom címe: Orvos válaszol

    Orvos válaszol

    Orvos válaszol rovatunkat azért hoztuk létre, hogy Ön elküldhesse egészségügyi problémáját orvos szakértőinknek. A beérkezett levelekre legkésőbb 5 munkanapon belül válaszolunk, és a legérdekesebb levelek és válaszok megjelennek az oldalunkon is. Nem válaszolunk a kérdésre, ha nem értelmezhető vagy nem témába illő. A válaszról Ön e-mailben kap értesítést. Kizárólag levélben érlezett problémákat tudunk kezelni, telefonos válaszadásra nincsen lehetőségünk. Az Orvos válaszol rovatunkba beválogatott olvasói levelekből a személyes utalásokat kollégáink eltávolítják. Az itt leírtak nem tekinthetők hivatalos állásfoglalásnak, amennyiben panaszai nem szűnnek meg vagy enyhülnek, mindenképpen forduljon orvoshoz.

    Ismerje meg szakértőinket, akik az Ön levelét várják:

    dr. Altorjai Péter
    dr. Biró Balázs
    dr. Dobróka Tamás
    dr. Pallay Kinga
    dr. Székely Gábor

    Orvos válaszol találatok

    Keresőszó:
    Összes találat: 1 db

    Bakteriális hüvelygyulladásMegválaszolva: 2009. augusztus 26.

    Szakértő neve:
    A kérdés szakterületi besorolása: InfektológiaSzülészet-nőgyógyászat
    Tisztelt Doktor Úr/Nő! Egy nőgyógyász azt mondta,hogy az Ureaplasma DNS a hüvelygyulladásban kóroki szereppel nem bír és nem igényel célzott keresést. Az Ureaplasma urealyticum DNS a hüvelyfertőzésekben nem játszik szerepet, ezt az STD leletemben több, mint 10.000 kórokozó/ mintára tüntették fel. Azt szeretném kérdezni, valóban nem szükséges erre a kórokozóra kezelést kapnom, és valóban nem ettől a baktériumtól lenne a hüvelygyulladásom? Válaszát köszönöm.
    Ezzel a véleménnyel nem tudunk egyetérteni. Az Ureaplasma ui. számos nőgyógyászati betegség és szülészeti komplikáció okozója lehet. Sejtfallal nem rendelkező ún. atípusos kórokozó, mely szorosan a gazdasejt hártyájához kötődve élősködik. Nemcsak Önt, a partnerét is kezelni kell. Erre talán legalkalmasabb az azitromicin. Ez a kezelés mindössze 3 tabletta bevételével jár, három egymást követő napon. A hatása így 10 napig tart. Eddig, tehát a teljes gyógyulásig csak óvszerrel védekezhet a ping-pong effektus elkerülésére. Az újabb DNS vizsgálat 3 hónap múlva javasolt. A nagyon érzékeny tesztek ui. a "halott" baktérium DNS-ét is kimutatja, így hibása pozitív eredményt mutathat annak ellenére, hogy a fertőzése már lényegében gyógyult. A hüvelygyulladás nem jellemző az ureaplasmára, viszont a gennyes nyakcsatorna-gyulladás igen. Meglehet, ez okozza a hüvelygyulladáshoz hasonló panaszokat. Célszerű lenne infektológiában jártas nőgyógyászhoz fordulnia!


    További levelek a témában

    Terhesség és hasnyálmirigy-gyulladás

    Szakértő neve:
    A kérdés szakterületi besorolása: Szülészet-nőgyógyászat
    Tisztelt Tanácsadó! Egy hónapos terhes nő vagyok, és valószínűleg hasnyálmirigy gyulladásom van! Kérem segítéségét abban, ilyenkor mi a teendő?! A gyógyszerek nem fogják-e károsítani a magzatot? Válaszát köszönöm, tisztelettel:
    A hasnyálmirigy-gyulladást minden esetben életveszélyes állapotnak kell felfogni és úgy kell kezelni, mintha nem lenne terhes. A betegség kezelésére adott gyógyszerek és maga a betegség sem magzatkárosító, önmagában a kezelés nem indokolja a terhesség megszakítását! ...

    Petevezeték-elköttetés

    Szakértő neve:
    A kérdés szakterületi besorolása: Szülészet-nőgyógyászat
    Tisztelt Doktor úr! Szeretném a segítségét kérni. Sehol sem sikerült megtalálnom a neten, hogy mennyit kell ezért a beavatkozásért fizetni. Hová forduljak az eljárás elindításához? Van négy gyermekem kikből hárman tartós betegek. A fogamzásgátló tabletta nem tett jót...
    Legjobb tudomásom szerint 4 gyermek után, különösen, ha 3 beteg, a műtéti meddővétételt a tb. finanszírozza. Pontos információt a területileg illetékes nőgyógyászati szakrendelésen kaphat.

    Influenza? Tüdőgyulladás?

    Szakértő neve:
    A kérdés szakterületi besorolása: Infektológia
    Tisztelt Doktor úr! Tegnapelőtt volt 39 fokos lázam, a tarkóm is fájt, illetve a látásom is nehéz volt! Kedden elmentem orvoshoz felírt köptetőt meg antibiotikumot (Duomox 1000 Mg). Amióta szedem a gyógyszert, folyik az orrom és nagyon köhögök. Ezért is írtam. 2 éve...
    Az erős köhögés nem igazolja de nem is zárja ki a tüdőgyulladást. Ennek igazolásához mellkasröntgenre lenne szükség. Ha a felvétel alapján valóban megállapítható a tüdőbeszűrődés, a Duomox aligha lesz megfelelő gyógyszer, tehát célzott kezelést kellene alkalmazni, ezt a...
    Hirdetés

    Ígéretes lehet az agyi érkatasztrófa kezelésében az őssejtterápia

    A páciensek csontvelejéből nyert őssejtek alkalmazása ígéretes eredményekkel kecsegtet az agyi érkatasztrófa (stroke) esetén, az Imperial College London kutatói által alkalmazott kezelés jelentősen csökkentette a károsodás mértékét és javította a betegek életminőségét.

    Harc a rákkal: élet gyomor nélkül és ünnepek az onkológián...

    Harc a rákkal: élet gyomor nélkül és ünnepek az onkológián...

    Nagy György televíziós szerkesztő-műsorvezető gyomorrákkal való küzdéséről is vall a Rákgyógyítás Magazin nyári lapszámában, amelyben betegségükkel példamutató módon küzdő sorstársak avatják be az olvasókat történetükbe. Az ingyenes, s hirdetéseket sem közlő országos lap kiemelten foglalkozik az onkológia legújabb irányvonalaival és dilemmáival is.