A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

ELFOGADOM
Hirdetés

Csonttörés

#Ortopédia #Radiológia
2009.12.03. Módosítva: 2015.11.04.

Kérdés: Tiszteletem!

Olyan problémám van hogy már több éve hogy eltört a lábamon az öregujjam. Sajnos rosszul forrt össze. Ha rosszul lépek akkor feldagad és nem tudok menni. Milyen módon lehet ezt a problémát eltávolítani? Köszönöm válaszát.

Hirdetés

Válasz:

Tisztelt Kérdező!

Nehéz a röntgenkép ismerete nélkül bármilyen véleményt alkotni ebben a kérdésben.

A szóba jöhető kezelési módszerek ugyanis a tünetek súlyosságától, a beteg általános állapotától, valamint a csontvégek helyzetétől függenek.

Tartós és végleges megoldást általában a csont újra eltörése jelent; az Ön esetében azonban az eltelt idő, valamint az a tény, hogy a lábujjáról van szó (amelyet szinte lehetetlen megfelelő pozícióban rögzíteni) megkérdőjelezi ennek a megoldásnak a kivitelezhetőségét.

Javaslom, hogy forduljon ortopéd szakorvoshoz, aki a szükséges vizsgálatokat követően alternatívákat tud Önnek ajánlani a kezelését illetően!

Üdvözlettel,

dr. Dobróka Tamás

Forrás: EgészségKalauz
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.