A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

ELFOGADOM
Hirdetés

Emésztési zavarok, epekövesség?

#Gasztroenterológia
2013.03.01. Módosítva: 2015.11.04.

Kérdés: Tisztelt Doktor Úr!

Puffadásos hasi panaszokra mit tud ajánlani?

Fontos, hogy nem szeretnék életmódot váltani és nem szeretnék az úgynevezett "káros" szokásaimon sem változtatni. Rohanó életmódot élek - ez van - nincs időm rendelőkbe sem járkálni, valami egyszerű megoldást szeretnék erre a problémára... Válaszát előre is köszönöm.

Megjegyzések:

Hirdetés

Válasz:

Tisztelt Levélíró!

Sajnos az átlagnépesség jelentős része küzd hasonló panaszokkal, bántalmakkal. A gyomor-bélrendszeri zavarok egyik jelentős problémája minden, ami a reflux-fekély körben fordul elő, másik pedig ami a májműködés, itt éppen az epekövességgel kapcsolódik. Feltehetően a puffadás, emésztési zavarok ez esetben inkább ide köthetőek. Pontos választ azonban csak korrekt orvosi diagnózis tud adni minderre.

Az epekő kialakulásával, és az epekövesség problémakörével külön rovatunk foglalkozik, ezt ajánlom szíves figyelmébe:

http://www.egeszsegkalauz.hu/maj-es-epebetegsegek/epeko/

Természetesen a kérdés megoldásának lehetséges több módja is, a diétától kezdődően a "konzervatív" terápiás, gyógyszeres kezelésen át egészen az epekő (és epehólyag) műtéti eltávolításáig.

Javaslatom: miután orvoshoz állítása szerint nehéz eljutnia, ha a tünetek nem túlzottan intenzívek, és napi tevékenységét alapvetően nem rontják, egy jól beállított diétával, és a Rowachol készítmény alkalmazásával jól karbantarthatóak lehetnek emésztési zavarai.

Természetesen tünet-/és állapotromlás esetén haladéktanul fel kell keresnie orvosát!

Üdvözlettel:

Forrás: EgészségKalauz
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.