A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

ELFOGADOM
Hirdetés

Fejfájás - migrén

#Neurológia
2009.08.26. Módosítva: 2015.11.04.

Kérdés: Tisztelt Doktor úr! Egy hete elég erős baloldali fejfájással küszködöm, és nem tudom, mi lehet az oka. Olyan nyilalló-lüktető típusú fejfájás ez. Voltam orvosnál, aki azt mondta, biztosan a stressztől alakult kis, és felírt fájdalomcsillapítót, meg magnéziumot. Megszűnhetnek-e ezektől a tünetek? Válaszukat várom és köszönöm!

Hirdetés

Válasz:

A félodali fejfájás a valódi migrénre jellemző tünet. Ez neurológiai vizsgálatot igényel, mert mögötte szervi betegsegek is meghúzodhatnak. Javaslom, ne elégedjen meg a "stressz" diagnózissal és a magnéziummal. Inkább javasolnám, forduljon neurológiai szakrendeléshez. A fejfájás-ambulanciák kimondottan arra szakosodottak, hogy diagnosztizálják a fejfájás típusát (migrén, tenziós fejfájás, egyéb típusok), és előírják a megfelelő kezelést.

Forrás: EgészségKalauz
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.